Fagskole: 3D og animasjon


Klasserom2 årHeltidFagskoleNorsk
Klikk på ....Les mer/Påmelding... for å finne ut om dette kurset passer deg. Du kan begynne når du ønsker.

Gå til studiesiden.

 

3D og animasjon handler om å bruke visuelle virkemidler i levende bilder. En god 3D- designer behersker animasjon, 3D-grafikk, visuell kommunikasjon og historiefortelling. På dette studiet utvikler du både dine estetiske evner og kommunikasjonsferdigheter ved å lære om ide, konsept og strategi i levende bilder rettet mot kunder og kommersielle mål.

 

Hva lærer du?

Vårt 3D og animasjonsstudium er i stor grad en audiovisuell utdanning. For at du skal få
en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser, vil du samarbeide tett med våre studenter fra blant annet Film, Musikkdesign og Illustrasjon.

I siste semester får du muligheten til å spesialisere deg innen en valgfri retning av utdanningens fire kjerneområder: spill, VFX (visuelle effekter), motion design og animasjonsfilm.

 

Undervisningsopplegg

Kontakt med bransje og næringsliv er en viktig forutsetning for å sikre at du får en så praktisk rettet undervisning som mulig, men også for å sikre at studiet til enhver tid er oppdatert
på hva bransjen etterspør.

Dine lærere kommer derfor fra lignende arbeid i norsk bransje for 3D, animasjon og visuell kommunikasjon, noe som gjør at du lettere kan knytte kontakter allerede under studiene. Lærerne er oppdatert på det som skjer, og bringer denne kunnskapen videre til deg.

 

Karrieremuligheter

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha grundig forståelse av – samt inngående praktisk erfaring med – komposisjon og produksjon av 3D og animasjon til mange typer medier. Du har fått erfaring med en produksjons ulike ledd: fra ideskaping og komposisjon/animasjon og 3D-grafikk via produksjon til ferdigstilling, leveranse og presentasjon.

Gjennom masse praktisk arbeid har du også utviklet kunnskap om hvordan 2D-/3D-grafikk og animasjon påvirker innhold og budskap.

Du har fått ferdigheter innen historiefortelling og visuell kommunikasjon av funksjonell 3D og animasjon tilpasset kunders behov og vil kunne levere profesjonelt utførte produksjoner til for eksempel reklamebyråer, designbyråer, spillselskaper, VFX-studioer, produksjonsselskaper og mobil- og mediebedrifter.Stedsbeskrivelse


Ta studiet i Oslo, Bergen eller Trondheim.Forkunnskaper


For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse


Varighet


2 år 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere