Kurs: Dataopplæring Kompetansepluss Vestlandet


BedriftsinternDeltidKursNorsk
Start Sted Språk Plasser
Ta kontakt Bergen Norsk Ledig
Ta kontakt Haugesund Norsk Ledig
Ta kontakt Kristiansund Norsk Ledig
Ta kontakt Molde Norsk Ledig
Ta kontakt Stavanger Norsk Ledig
Ta kontakt Ålesund Norsk Ledig
Se flere datoerKompetansepluss (tidligere BKA-kurs)

 

Frist for å søke om kurs høsten 2016 er 31.07

 

Kompetansepluss styrker grunnleggende ferdigheter i norsk, data, skriving og lesing

På kurs i Kompetansepluss kan dine medarbeidere styrke sine ferdigheter i muntlig norsk, skriftlig norsk, det å lese og forstå informasjon på norsk, samt matematikk og grunnleggende dataferdigheter. Du kan velge kurs i lesing og skriving i kombinasjon med data, norskopplæring i kombinasjon med data, eller ren norskopplæring eller ren dataopplæring. Mulighetene er mange.

 

Praktisk informasjon 

Kurset foregår på arbeidsplassen med ca. 8 personer i hver gruppe. Tidspunkt og ukedag(er) for kurset tilpasses bedriftens ønsker. Kursets lengde kan variere fra 50 timer til 200 timer, det kommer an på medarbeidernes motivasjon og hvor mye de trenger å lære. Lærerne på kurset er erfarne og engasjerte pedagoger og lærere. 

 

Positive endringer for bedriften

Kompetansepluss-kurs bidrar ofte til positive endringer i virksomheten. De fleste som har gjennomført kurs rapporterer at det nå er bedre kommunikasjon og samarbeid, og bedre gjennomføring av arbeidsoppgaver. Noen virksomheter opplever at HMS-rutinene følges bedre opp enn før, og at bedre kommunikasjon fører til økt trivsel, og dermed lavere sykefravær.

 

Ingen kostnader for din bedrift

Kursene finansieres av Staten, gjennom Statens senter for kompetansepolitikk (VOX). Ordningen er et ledd i regjeringens kompetansepolitikk og skal bidra til at voksne får nødvendig kompetanse til å mestre krav og omstilling i arbeidslivet. Tanken er at dersom den enkelte mestrer grunnleggende ferdigheter innen lesing, skriving, muntlige ferdigheter, data og hverdagsmatematikk, blir ikke veien så lang for å skaffe seg ny jobb dersom jobben de har faller bort. Kompetansehuset Neo skriver søknad på vegne av din virksomhet og står ansvarlig for midlene overfor VOX. Hovedutlysning er september hvert år, med søknadsfrist i november.

 

Kursene handler om det deltakerne trenger i hverdagen

Kursene er lagt opp til å være nyttige for akkurat deres virksomhet, og vi legger derfor mye arbeid i å tilpasse kursene. Vi lager en yrkesprofil som viser hva deres medarbeidere trenger å kunne av lesing, skriving, data, muntlige ferdigheter og hverdagsmatematikk på jobben. Vi søker å legge opp kursene så nær virkeligheten som mulig, derfor bruker vi skriv, skjemaer, personalhåndbok og realistiske situasjoner i undervisningen.

Datakurs kan handle om å sende epost med vedlegg, bli enda bedre på excel, skrive i Word, beherske håndholdte terminaler med mer.

Kurs i muntlige ferdigheter kan for eksempel handle om det å gi en beskjed, det å sjekke at man har forstått en beskjed, å kunne fortelle hva som har skjedd dersom det har vært en nestenulykke, det å kunne snakke med kunder om produkter med mer.

Kurs i lesing og skriving kan handle om å forstå personalhåndboken, kunne lese skriv fra virksomheten, det å kunne skrive en nestenulykke-rapport, det å kunne skrive en beskjed med mer.

Kurs i hverdagsmatematikk kan handle om å beregne tid, volum, avstander, gjøre overslag med penger, enkel prosentregning, det å måle riktig, med mer.

 

Hvorfor velge Kompetansehuset Neo som leverandør?

  • Du får en oversikt over nivået til alle deltakerne når de starter kurset, og det lages også en slik oversikt når kurset er ferdig. 
  • Du får se kjøreplanen som angir når de lærer hva på kurset. Der står det når de lærer de ulike momentene i yrkesprofilen - som det å kunne samtale med kunder, det å kunne gi og ta imot enkle beskjeder, eller andre momenter i yrkesprofilen. Det betyr at dere som kunde vet når dere kan forvente hva av de som går på kurs.
  • Vi fører oppmøtet på en nettløsning der du kan logge dere på og følge oppmøtet på alle deres kurs.
  • Vi har en pedagogisk leder som besøker alle kurs og sikrer kvaliteten på kursene.
  • Alle som har fullført kursene får selvsagt kursbevis.

 

 Stedsbeskrivelse


Vi arrangerer kurs hos bedrifter i Kristiansund, Molde, Ålesund, Bergen, Haugesund, StavangerForkunnskaper


Ingen eller lite forkunnskaper i data. Motivert for å lære data.

I en stor bedrift kan læringsutbytte øke hvis gruppene differensieres på nivå. Kompetansehuset Neos pedagoger og språklærere kartlegger alle deltakernes språknivå på begynnelsen av kurset.Varighet


Vi tilbyr kurs fra 50-180 timer. Dere kan velge om dere vil ha kurs 1, 2 eller 3 ganger i uken. Det er også muligheter for å søke midler til videre kurs.Studiepoeng


Ingen.Innlevering


Det er ingen innleveringer.

Deltakernes datakunnskaper og målene i yrkesprofilen blir kartlagt ved kursstart, midtveis i kurset, og ved kursets slutt. 

Deltakerne får kursbevis når kurset er fullført.Målgruppe


Ansatte med lav formell kompetanse. Høyeste formelle kompetanse er fullført videregående skole. Søknad

Be om gratis info
Dataopplæring Kompetansepluss Vestlandet hos Kompetansehuset Neo
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Kompetansehuset Neo vil snart kontakte deg 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere