Fagskole: Film


Klasserom2 årHeltidFagskoleNorsk
Klikk på ....Les mer/Påmelding... for å finne ut om dette kurset passer deg. Du kan begynne når du ønsker.Film er en av verdens største industrier, enten det er innenfor underholdning, nyhetsfor- midling, forskning eller markedsføring. Det er levende bilder overalt hvor vi snur oss. Med lett tilgjengelig utstyr blir levende bilder lettere å lage og lettere å distribuere. Derfor trenger vi visuelle historiefortellere av god kvalitet.

Høyskolen Kristianias filmutdanning satser på produksjoner av dokumentarfilm, reportasje, kortfilm, eksperimentell film, musikkvideo, reklamefilm og fiksjon. Vi velger blant annet å la deg eksperimentere med fiksjonsfilm (kortfilm) fordi vi tror det vil virke inn på din utvikling av et eget selvstendig filmuttrykk og på den måten virke trygghets og selvtillitsfremmende.

 

Hva lærer du?

Gled deg til spennende fag som filmteori, dramaturgi, produksjon, regi og manus, foto/lys, klipp, lyd og muligheten til å spesialisere deg innen de fagene du liker best.

Vår filmutdanning gir deg en bred forståelse av hvordan en filmproduksjon foregår, ved å la klasserommene fungere som et reelt produksjonssted. Lær deg å produsere ulike sjangre, og vær innom alt fra regi til entreprenørskap.

Hvert år drar vi til et reisemål valgt av studentene, hvor lærerne står for faglig innhold.

 

Undervisningsopplegg

Alle lærerne du møter, arbeider i norsk film- og TV-bransje, noe som gjør at studiet til enhver tid er oppdatert på det som skjer i bransjen.

Med det økende tilbudet av film som streames, TV-programmer som velges på nett, samt nye formater til bruk på sosiale medier og YouTube, og sist, men ikke minst spillbransjen, må filmarbeideren stadig utvikle seg for å holde følge. Vi møter denne utfordringen ved å vektlegge tverrfaglig samarbeid, særlig med studenter innenfor lyd- og musikkdesign og 3D-animasjon.

Denne breddeforståelsen gjør deg bedre rustet til å møte en bransje i stadig endring og slik får du en forståelse av hele produktet og prosessen.

 

Karrieremuligheter

Fullført utdanning kvalifiserer til arbeid i film- og produksjonsselskaper. I tillegg vil du kunne arbeide i medieselskaper, reklamebyråer og informasjons og markedsavdelinger i både privat og offentlig sektor.

Du kan også få jobb i TV-produksjonsselskapene som leverer til TV, nett-TV, sosiale medier og film, samt på innspilling av dramaproduksjon. Vi har dessuten samarbeid med flere universiteter i utlandet der du kan bygge på til en bachelorgrad.

Etter to år kan du fortsette å studere film ved å ta en bachelorgrad i blant annet USA, England eller Australia.Stedsbeskrivelse


Ta studiet i Oslo, Bergen eller Trondheim.Forkunnskaper


For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse


Varighet


2 år

Be om gratis info
Film hos Høyskolen Kristiania
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Høyskolen Kristiania vil snart kontakte deg 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere