Fagskole: Studieprogrammet for Film

Nordland Kunst- og Filmfagskole

Klasserom2 årHeltidFagskole

Dette kurset har ikke oppført noen dato for studiestart. Bruk skjemaet under for å kontakte leverandør for nærmere informasjon.
Studieprogram
Det 1. året ved filmavdelingen ønsker man å stimulere til økt filmforståelse, samt gi en introduksjon til filmens egenart. Man belyser alle sider ved filmproduksjon, uansett sjanger, form og stil. Det gis en innføring til generell fortellerteknikk og bruk av tekniske verktøy, i tillegg til at det gis kurs innenfor dramatisk film og dokumentar film.
 
Felles kurs og prosjekter:
Nordland kunst- og filmfagskole tilbyr kurs og workshops der de 2 fagavdelingene griper i hverandre. I disse tverrfaglige kursene vil det bli lagt vekt på å gi en bred forståelse av generelle metoder, muligheter, virkemidler, ideer og billedproblematikk, som er felles for de visuelle kunstfagene. Det gis kurs og undervisning innenfor områdene: Animasjon, performance og eksperimentell film.
 
Teoriundervisning:
Teori- og historieundervisningen har en sentral plass i utdanningen. Undervisningen tar sikte på å gi studentene basiskunnskap om de viktigste linjene, epokene og grunnelementene innenfor film- og billedkunstens historie. Undervisningen er ikke kronologisk, men tematisk lagt opp med spesiell vekt på samtidskunsten. Målet er å skape begrepsforståelse, samt å stimulere og oppøve studentens evne til refleksjon; - i forhold til eget arbeid, i forhold til historien og sin egen samtid.
Undervisningen veksler mellom intensive teorikurs med foredrag innen kunst- og filmteori, samt teori som er naturlig integrert i den øvrige undervisningen. Teoriundervisningen utgjør totalt 5 uker i løpet av skoleåret. Det arrangeres også ukentlige foredrag av tilreisende kunstnere og selvpresentasjoner av våre gjestelærere.
 


Forkunnskaper


Fagskoleutdanning bygger på fullført og bestått videregående skole, det er ingen krav om spesielle studieretninger. Inntakskomiteen kan fravike kravet om fullført videregående skole ved realkompetansevurdering. Realkompetanse oppnåes gjennom arbeidserfaring, praksis i filmproduksjon, praksis hos kunstner, arbeid i frivillige organisasjoner mv. Skolen foretar denne vurderingen. I tillegg vurderes innsendte arbeidsprøver for kunst eller for film.


Varighet


2 år

 

Påmelding
Studieprogrammet for Film hos Nordland Kunst- og Filmfagskole
Start her
100% sikkert skjema
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

KAMPANJE!!!
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Nordland Kunst- og Filmfagskole vil snart kontakte deg og bekrefte! 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere