Kurs: ITIL Foundation


Klasserom3 dagerHeltidKursNorsk
Start Sted Språk
27.02.17 Sandbrogaten 5, 5003 Bergen, Bergen Norsk
27.02.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
20.03.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
03.04.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
24.04.17 Sandbrogaten 5, 5003 Bergen, Bergen Norsk
24.04.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
08.05.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
08.05.17 Strandveien 43, 7042 Trondheim, Trondheim Norsk
29.05.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
05.06.17 Sandbrogaten 5, 5003 Bergen, Bergen Norsk
12.06.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
12.06.17 Tromsø, Tromsø Norsk
19.06.17 Strandveien 43, 7042 Trondheim, Trondheim Norsk
03.07.17 Brynsveien 12, 0667 Oslo, Oslo Norsk
03.07.17 Stavanger, Stavanger Norsk
Se flere datoer ITIL® er et rammeverk for beste praksis innen IT-serviceledelse, basert på erfaringer fra offentlige og private virksomheter over hele verden. 

ITIL har eksistert siden 1980 tallet og gjennomgått flere forandringer underveis. ITIL versjon 3 ble lansert i 2007 og i denne versjonen er det mer fokus på strategi og forretningsverdi, innføring av livssyklusperspektivet og at IT-tjenester skal støtte opp under virksomhetens øvrige strategier og mål.

Dette kurset er ment å gi deltakerne en oversikt over de sentrale definisjonene som ITIL bruker og en oversikt over hvilke prosesser og funksjoner som ITIL definerer. Kurset vil gi deltakerne en forståelse av hvordan økt fokus på bedriftens mål og samspillet innen IT-avdelingen vil kunne gi en betydelig merverdi for bedriften. 

ITIL har fokus på fem hovedområder, og hvert av dem dekker et av aspektene i livssyklustankegangen:

  • Service Strategy: En solid strategi er nødvendig for å kunne levere IT-tjenester av høy kvalitet. Denne delen av ITIL introduserer livssyklustankegangen, og sørger for samspill med bedriftens øvrige strategier.
  • Service Design: Definisjon og utviklig av tjenestene i henhold til strategien, slik at tjenestene leveres med den kvalitet som kunden forventer, samtidig som man holder seg innenfor de rammebetingelser som er satt for tidsforbruk og kostnader.
  • Service Transition: Å sørge for at strategien og planene settes ut i drift på en vellykket måte. Innovasjon i form av nye og endrede tjenester skal implementeres med minimalt avbrudd i driften, samtidig som endringene skal balanseres i forhold til kostnad, tid og sikkerhet.
  • Service Operation: ivaretar dag-til-dag leveranser av IT-tjenestene og sikrer at avtalt tjenestenivå til brukere og kunder blir levert på en effektiv måte
  • Continual Service Improvement: Selv med en vellykket drift på plass vil det være et behov for kontinuerlig forbedring.


Forkunnskaper


Dette kurset krever ingen forkunnskaper, men stoffet er meget omfattende og det bør settes av tid til gjennomgang av stoffet på kveldstid mens kurset pågår. Det vil bli delt ut et forslag på eksamensoppgave (m/fasit) som deltakerne blir bedt om å gjennomføre mellom dag 2 og dag 3 i kurset og som blir gjennomgått dersom det er ønskelig. Kunnskap om vanlige oppgaver hos en IT-driftsavdeling vil være en fordel, men intet krav.Varighet


3 dagerStudiepoeng


Inkludert i kursprisen er ITIL Foundation eksamen 

For dere som går ITIL Foundation-kurs i Glasspapers lokaler på Bryn i Oslo gjennomføres eksamen elektronisk på vårt testsenter.

Det legges opp til at eksamen kan tas på ettermiddagen dag 3. Dersom deltaker foretrekker ekstra tid til forberedelse/lesing kan eksamen gjennomføres på et senere tidspunkt. Dette avtales på kursets første dag.
Eksamenstiden er 1 time, og ingen hjelpemidler er tillatt. Eksamensspråket er engelsk og eksamensformen er multiple choice. 40 spørsmål skal besvares, og du består ved 65 % korrekte svar (dvs 26 av 40 spørsmål). Ved elektronisk test får man testresultatet umiddelbart etter testen.
 
Gjennomføres ITIL Foundation-kurs bedriftsinternt eller på andre steder enn Glasspaper sine lokaler på Bryn, foretas eksamen skriftlig.
Eksamen gjennomføres skriftlig på kursets 3.dag. Eksamenstiden er 1 time og 15 minutter. Eksamensspråket er engelsk og eksamensformen er multiple choice. 40 spørsmål skal besvares, og du består ved 65 % korrekte svar (dvs. 26 av 40 spørsmål). Ved skriftlig eksamen fås testresultatet ca. 1 uke etter testen.


Målgruppe


Kurset passer for personer som er involvert i leveranse av IT-tjenester, eller er mottaker av IT-tjenester og ønsker en grunnleggende forståelse for hvordan ITIL kan øke kvaliteten i virksomheten. 

Påmelding
ITIL Foundation hos Glasspaper
Start her
100% sikkert skjema
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

KAMPANJE!!!
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Glasspaper vil snart kontakte deg og bekrefte! 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere