Kurs: Italiensk matkurs


Praksis4 timerDeltidKursNorsk
Start Sted Språk Plasser
09.01.17 Matkurs.no Stockholmgata 8 0556 Oslo, Oslo Norsk 17 Plasser



Det er alltid selve råvaren som spiller hovedrollen i en italiensk rett. Pynt og fjas på maten finner man ikke. Man legger ikke «ein liten persilledusk på toppen» i Italia. Det vil jo ødelegge smaken helt. Her snakker vi kultur.

I disse lavkarbotider er det kanskje ikke så populært med pasta, risotto, polenta eller pizza. Dette er mat man blir tjukk av. Og vi nordmenn har vel aldri vært større enn vi er nå.  Men hvorfor ser vi så få «store» italienere? Kanskje fordi matkulturen er gammel og velprøvd. Og fordi italienerne alltid spiser litt mat før maten – eller antipasti. Enkle småretter, raske å tilberede. Rå grønnsaker i fingermat-vennlige størrelser, skiver av skinke, marinerte bønner, oliven, ansjos med sitron eller carpaccio. Dessuten er man rundhåndet når det gjelder bruken av olivenolje. I Italia spiser man aldri på tom mage.

Dette er det motsatte av den norske matkulturen som bygger på at generasjoner nordmenn kun hadde én ting å spise - graut. Var våre tippoldeforeldre heldige, hadde familiene kanskje en salt sild på deling. Da gjaldt det å fylle opp. 

Konsekvensen av å spise på den italienske måten er at man først spiser tyngre fordøyelige råvarer med fiber, fett og protein, så blir man mett på den mer lettfordøyelige pastaen. Resultatet er at blodsukker-nivået ikke stiger hurtig som hos moderne nordmenn, som går rett på spagettien. Derfor holder italieneren seg mett lenge, mens nordmannen må småspise litt kort tid etter et måltid. 

Lær mer om maten fra vår europeiske matkulturs vugge. Meld deg på det italienske matkurset.



Stedsbeskrivelse


I våre kurslokaler.

Adressen er Stockholmgata 8.  

0566 Oslo



Forkunnskaper


Man trenger ingen forkunnskaper for å delta på dette kurset.



Varighet


Kurset begynner kl 18 og tar i overkant av 4 timer. Men kurset er praktisk så tidsbruken kan variere fra kurs til kurs.



Studiepoeng


Hvem trenger studiepoeng... man lærer jo å lage italiensk mat?



Innlevering


Ingen innlevering annet enn til seg selv.



Målgruppe


Matelskere.... og deres venner.



 Gavekort på kurs

Påmelding
Italiensk matkurs hos Matkurs.no
Start her
100% sikkert skjema
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

KAMPANJE!!!
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Matkurs.no vil snart kontakte deg og bekrefte!

Betaling vil skje via Payex (VISA, MasterCard, Diners Club, Eurocard med flere)



 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!



Anbefalinger fra andre brukere