Høgskole: Bachelor i Journalistikk


Klasserom3 årHeltidHøgskoleNorsk
Klikk på ....Les mer/Påmelding... for å finne ut om dette kurset passer deg. Du kan begynne når du ønsker.Gå til studiesiden

Som journalist stilles det krav til kunnskap om verden, interesse for hvordan den har utviklet seg og evnen til å stille kritiske spørsmål. Politisk, økonomisk, kulturelt og ikke minst miljømessig påvirkes Norge av den globaliserte verden vi lever i. Din samfunnsrolle som journalist er å gjøre denne informasjonen tilgjengelig for publikum. Mange av emnene i studiet er organisert som journalistiske verksteder der alt fra krim og katastrofer til underholdning, sport og portrettintervjuer inngår. Her vil du lære intervjuteknikker, kildekontakt og informasjonssøk i tett samarbeid med kjente merkenavn fra mediebransjen. Medienes makt og påvirkningskraft er enorm, og etikk er en svært viktig del av journalistikken. Som journalist skal du avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet, samtidig som du holder deg innenfor lov og rett. Regler og retningslinjer for journalistisk virksomhet behandles grundig.  

 

Hva lærer du?

Mange av emnene i studiet er organisert som journalistiske verksteder der alt fra krim og katastrofer til underholdning, sport og portrettintervjuer inngår. Her vil du lære intervjuteknikker, kildekontakt og informasjonssøk i tett samarbeid med kjente merkenavn fra mediebransjen. Medienes makt og påvirkningskraft er enorm, og etikk er en svært viktig del av journalistikken. Som journalist skal du avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet, samtidig som du holder deg innenfor lov og rett. Regler og retningslinjer for journalistisk virksomhet behandles grundig. Digitale medier har en helt sentral plass i utdanningen. Den flermediale journalisten er hun som får jobb. Hun som har med seg en mobiltelefon hun filmer og tar bilder med, samtidig som hun oppsøker kildene, stiller de rette spørsmålene og skriver ned svarene på en blokk, før stoffet bearbeides og publiseres på ulike plattformer. Bilder og visuell kommunikasjon er en stadig viktigere del av journalistikken og journalisters arbeid. Underveis i studiet får du derfor grunnleggende opplæring innen foto- og videojournalistikk, og blir i stand til å ta gode bilder og lage videoinnslag.

 

Undervisningsopplegg

Journalistutdanningen tar utgangspunkt i learning by doing, som betyr at du fra første dag vil jobbe med reelle journalistiske oppdrag. Noe vi har erfart at våre studenter verdsetter og mediebransjen etterspør. Dette innebærer å gå ut i felten, snakke med mennesker, oppsøke hendelser og publisere stoff i alle sjangre, fra nyhet til feature.

 

Praksis

I utdanningens fjerde semester skal du ut i praksis – full jobb i norske medier i to måneder. Vi samarbeider med en rekke medier i praksisperioden; fra VG og Dagbladet, NRK og TV2 til lokal- og regionalaviser samt blader og nettsteder innen alle sjangre.

 

Videre studier

Når du er ferdig med din Bachelor i Journalistikk har du muligheten til å søke deg videre og ta en mastergrad.

 

Karrieremuligheter

Bachelor i Journalistikk er bygget opp av både grunnleggende journalistikkfag, kunnskapsfag og digitale medier. Det gjør deg svært godt egnet for en jobb i norske medier i fremtiden. Mangeårig samarbeid med store deler av bransjen viser at våre studenter er etterspurt i norske medier. De vil ha den praktiske, den digitale, den etiske og kunnskapsrike journalisten.

 

Utveksling

I løpet av bachelorløpet ditt har du muligheten til å søke om utveksling i utlandet.Stedsbeskrivelse


Du kan ta studiet i Oslo, Bergen og TrondheimForkunnskaper


For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse


Varighet


3 årStudiepoeng


180 studiepoeng

Be om gratis info
Bachelor i Journalistikk hos Høyskolen Kristiania
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Høyskolen Kristiania vil snart kontakte deg 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere