Matkurs og drikke
Du har valgt: Matkurs
Nullstill
Filter
Ferdig

-

Virtuelt klasserom 80 timer 23 900 kr
Har du praktisk erfaring fra fiskeindustribedrifter eller sjømatprodusenter og -eksportører, men mangler formell kompetanse? Da er fagbrev i sjømatproduksjon noe for deg! [+]
    Sentrale arbeidsområder for en fagarbeider i sjømatproduksjon er: mottak, kontroll og håndtering av råstoffer deltagelse i hele produksjonsprosessen logistikk, emballering og sporbarhet produksjonskontroll og lagerstyring bruk og enkelt vedlikehold av maskiner, verktøy og annet utstyr   Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen sjømatproduksjon. Sjømatproduksjon er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Den bygger på Vg1 Restaurant- og matfag, Vg2 Matfag og Vg3 Sjømatproduksjon (hovedområde). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 sjømatproduksjon og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er fagarbeider i sjømatproduksjon.   Hovedområder i Vg3 Sjømatproduksjon er:  Råstoff og produksjon: Hovedområdet handler om mottak og klassifisering av råstoff i samsvar med kvalitetsforskriften, kundekrav og produktomtale. Videre omfatter det førstegangsbehandling av råstoff og riktig valg av råstoff til produksjon ut fra art, størrelse og kvalitet. Riktig emballasje og de ulike kjøle-, tine- og frysemetodene står sentralt. Hovedområdet dekker også produksjon av konvensjonelle produkt, fileter, skalldyr og ferdigvarer og foredling av laks, pelagiske produkter og marint råstoff for konsum.    Hygiene og kvalitetsstyring: Hovedområdet handler om kvalitetsstyringssystem, internkontroll, personlig hygiene og produksjons- og næringsmiddelhygiene. Videre dekker det relevant regelverk, hygienesoner og den rollen tilsynsstyresmaktene har i bedriftene.    Bransje, bedrift og miljø: Hovedområdet handler om hvilken plass bedriften har i samfunnet, og rammevilkår, forretningsidé og organisering i bransjen. Det dekker også helse, miljø og sikkerhet.  [-]
Les mer
3 timer 590 kr
Velkommen til en spennende innføring i hvordan tarmens helse er grunnlaget for en frisk kropp, og hvordan lage smakfull hverdagsmat som tarmen liker. [+]
Du har kanskje hørt om hjernen i tarmen, og her forklarer vi hvordan maten vi spiser og hvordan vi har det kan henge sammen.   Hva lærer jeg: På dette kurset lærer du hvilke mat som bygger god tarmhelse, hvilke mat som er betennelsesdempende og du opplever selv hvor enkelt du kan gjøre noen små grep som kan ha stor betydning. Kraft kokt på bein av dyr og fisk er med på å "restaurere" fordøyelsen og demper betennelser i kroppen. Grønnsaker og urter kan ha en rensende effekt og fremme fordøyelsen. Fermentert mat og drikke er syrlige og har et naturlig innhold av probiotika, som beriker tarmfloraen og bedrer fordøyelsen. Vi lærer deg hvordan du kan bake næringsrike og smakfulle brød, og hvordan du skal behandle nøtter, frø og korn for å øke næringsopptaket og hjelpe fordøyelsen. Du får lære om ulike kornsorter som emmer, enkorn, bygg m.m. Vi baker brød slik de gjorde i gamle dager. Brød som har fått hevet lenge og som er bakt på næringsrike kornsorter, gjør godt for både kroppen (magen) og smakssansen.   Vi viser i praksis hvordan du kan: Lage ditt eget surdeigsbrød Fermentere grønnsaker – å lage sitt eget surkål til jul er både enkelt og kjapt Lykkes med en smakfull rett med mye kraft, samt få mere kraft inn i hverdagsmaten Fermentere drikker som vannkefir og kombucha Hva er inkludert på kurset: Ta med deg et (eller flere) gamle syltetøyglass (eller Norges glass), og du får med deg en surdeigsstarter hjem så du selv kan gå i gang med å bake surdeigsbrød. Om det er nok får du også med deg kulturer for å fermentere drikke. Inkludert i prisen er et grundig kurshefte og produktprøver. Det er også smaksprøver på alt vi lager, og også noe vi har laget på forhånd. [-]
Les mer
2 timer 590 kr
Bli med på kurs og lær å lage god og næringsrik babymat. Vi viser hvor enkelt det er å kombinere babyens mat med det resten av familien spiser, og du får tips, opp... [+]
Ta med barnet på en oppdagelsesreise i matens verden, fylt av gode smaksopplevelser og næring! Vi lager verdens beste babygrøt, barnets første moser og gir gode tips om gode råvarer og hvordan kombinere den minstes mat med det familien ellers spiser. Det er ingen grunn til at du skal lage ulike retter selv om du har fått en baby i hus. Dere får også mange gode råd og tips som hele famlien vil ha glede og nytte av.   Hva du lærer på våre kurs: Når bør jeg introdusere mat? Hva bør jeg starte med? Skal det være most eller skal det være mat babyen selv kan holde? Hva gjør jeg om babyen min ikke vil spise? Babystyrt mattilvenning Hvordan skal jeg introdusere nye smaker? Og få babyen til å like ulik smak og konsistens? Hva inneholder babymaten, hva trenger en baby og hvordan få nok jern i hjemmelaget mat? Vi viser også hvor enkelt det er å lage god, næringsrik mat helt fra grunnen av, med naturlige råvarer du finner i nærbutikken. Maten faller i smak hos både små og store.   Hva er inkludert: På våre kurs er det alltid god tid til spørsmål, her kan du spørre om alt du måtte lure på. Det er god steming, lav terskel for å stille spørsmål - som nybakt mor og/ eller far er det mye man lurer på. Kursene varer i 2,5t. Inkludert i prisen er det smaksprøver på alt vi lager, både for liten og stor. Babyen må derfor gjerne være med. Dere får også med dere hjem et kurshefte med oppskrifter og tips/ råd og en goodiebag. Dette er en fin formiddagsaktivitet for deg/ dere og babyen i permisjon.   Hvorfor er dette noe for meg: Barnematen som lages ut fra rene råvarer hjemme på kjøkkenbenken, er og vil alltid være den beste starten i livet. Hjemmelaget mat gir barna positive smaksopplevelser, sunn matglede, erfaring i matlaging, god helse og sunn matkultur som de vil nyte godt av hele livet.   Kurs tilpasset allergier, intoleranser etc. [-]
Les mer
2 timer 490 kr
Velkommen til en praktisk og teoretisk innføring om hvordan få mest mulig næring og smak av et brød. Du får også en innføring i hvordan tarmens helse er grunnlaget... [+]
På dette kurset er det fokus på surdeigsbrød og rett behandling av kornprodukter for å øke næringsopptak og hjelpe fordøyelsen. Du får lære om ulike kornsorter som emmer, enkorn, bygg m.m. Vi baker brød slik de gjorde i gamle dager. Brød som har fått hevet lenge og som er bakt på næringsrike kornsorter, gjør godt for både kroppen (magen) og smakssansen. Det vil også bli tips til godt hjemmelaget pålegg. Her får du selv være med å lage din egen surdeig, og lærer hvordan du skal behandle/stelle godt med surdeigstarteren din.   Hva er inkludert på kurset: Ta med deg en bakebolle (i glass eller plast), en sleiv og et gammelt syltetøyglass, og du får med deg en surdeig hjem så du har nystekt brød dagen etter, og en surdeigsstarter til å lage flere brød på. Inkludert i prisen er et grundig kurshefte og produktprøver. Det er også smaksprøver på brød og pålegg. [-]
Les mer
4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi ta for oss delikatesser fra Middelhavet. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi ta for oss delikatesser fra Middelhavet. Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
4 timer 590 kr
I dette kurset fokuserer vi på de grunnleggende funksjonene i en kombidampovn. Nyttige funksjoner med stekeovn og damp både hver for seg og i ett. Hensikt – få det b... [+]
Miele kombidamper er det perfekte produktet for deg som ønsker det lille ekstra ved siden av en tradisjonell stekeovn. I dette kurset fokuserer vi på de grunnleggende funksjonene i en kombidampovn. Nyttige funksjoner med stekeovn og damp både hver for seg og i ett. Hensikt – få det beste resultatet. Vi forbereder og lager enkle retter basert på ovnens funksjoner, og det er god anledning til å stille spørsmål - alt mens Miele kombidamper gjør arbeidet for deg. En vennlig atmosfære og for de som føler for det serveres et glass vin og / eller mineralvann [-]
Les mer
4 timer 1 190 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. I løpet av kvelden vil du lære å tilberede 3 ulike retter av lam i Miele’s produkter (dampkoker, kombidampkoker og stekeovn med KlimaPluss).Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
950 kr
Italiensk matlagingskurs på Skøyen. Bli flink på å lage sunne, duftende og velsmakende matretter, etter tradisjonelle italienske oppskrifter som er lette å tilberede... [+]
  Smakenavsicilia : Italiensk matlagingskurs på Skøyen.   Bli flink på å lage sunne, duftende og velsmakende matretter, etter tradisjonelle italienske oppskrifter som er lette å tilberede, og som overrasker med smaken.                        ”Italienske Vin og Mat” - kvelder vil bli holdt i komfortable og velutstyrte lokaler som er egnet for vinsmaking og middagslaging. Mange slike kurs er allerede blitt gjennomført med stor suksess. I samarbeid med Solera Eurowine, har vi planlagt fire timers temakvelder om regional italiensk mat, og der kan du smake både på noen italienske viner, og mat som er tilberedt av oss.              Kursholder er Silvana Ciraolo, som er utdannet arkitekt, med 5 års erfaring fra arbeid i Norge. Det er gjennomført mange kurs; blant annet om italiensk kultur, kunst og språk, samt kokkekurs med fokus på italiensk mat. Smakenavsicilia tilbyr italiensk catering til spesielle anledninger (min. 6 pers), med tradisjonell italiensk mat a la carte. Maten tilberedes på ditt eget kjøkken, for at alt skal være fristende og nylaget. [-]
Les mer
4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi tilberede godbiter fra det Italienske kjø... [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi tilberede godbiter fra det Italienske kjøkken. Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen.Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter.  [-]
Les mer
6 timer 2 185 kr
INDIVIDUELL PÅMELDING Mer matglede, mindre karbohydrater. Lær å spise godt og næringsrikt med full vektkontroll! [+]
Dette er et spennende kurs med masse matglede for alle som av ulike årsaker vil prøve et kosthold med lite karbohydrater. Her går vi inn på hvilke fordeler et slikt kosthold har, spesielt med tanke på vektreduksjon og et balansert blodsukkernivå. Ved å tilføre gunstig fett og protein og finne gode erstatninger for bl.a. brød, ris og pasta oppnår alle merkbare resultater! Cecilie Schandy Kvernvik skreddersyr kurset så det passer for deg som kun spiser fisk og skalldyr, men det vil også være proteinkilder fra kjøtt på kurset. Her blir det noe godt å spise for enhver smak - både festmat, hverdagsmat og kosesnacks! Kurset bygger på LCHF-filosofien (Low Carb High Fat) med tanke på en rask vektreduksjon, men også på "middelhavskost" som en grunnleggende livsstilsendring for å beholde en lettere og sunnere kropp over lang tid. Cecilie deler med glede sine beste oppskrifter, kunnskap, tips og triks for at du skal lykkes med dine mål. Er du nysgjerrig på om det kan passe for deg? Kom på et helaftens kurs i sjarmerende omgivelser på Det Lille hotel i Risør! [-]
Les mer
18 uker 2 450 kr
Vi tilbyr grunnkurs og videregående kurs i indisk matlaging. Begge har en varighet på tre kvelder á tre timer. Du behøver ingen forkunnskaper for å delta på grunnkurset. [+]
Grunnkurset består av tre spennende menyer fordelt på tre økter med forretter, hverdagsmiddag og selskapsmiddag. I tillegg lærer du om desserter og får en grundig innføring i ulike typer av tilbehør. Vår erfaring er at deltagerne raskt mestrer grunnprinsippene og er klare til å prøve seg på egen hånd. Grunnkurset med tre menyer inkludert ingredienser, tre herlige måltider, DVD’en ”indisk mat på norske fat”, oppskriftshefte og nyttig læring for resten av livet Kursene Inholder: foredrag om krydder detaljert gjennomgang av oppskrifter praktisk instruksjon et spennende og smakfullt måltid   [-]
Les mer
10 dager 2 800 kr
Helgekurs har samme innhold som grunnkurset og går lørdag og søndag kl. 1000-1500 begge dager. og inkluderer tre menyer, ingredienser, tre herlige måltider, dvd med oppsk... [+]
Rettene lages selv, ved hjelp av instruksjon og detaljert veiledning. Kvelden avsluttes med måltidet på indisk vis. Du blir overrasket over hvor enkelt det er. I grunnkurs inngår tre fantastiske menyer over tre økter forretter, hverdagsmiddag og selskapsmiddag. I tillegg lærer du desserter og forskjellig tilbehør. I hver økt får du:• foredrag om krydder • detaljert gjennomgang av oppskrifter • praktisk utførelse • et kulinarisk måltid Kursmateriell Her får du med DVD ”Indisk mat på norske fat” med oppskriftshefte, ingredienser, 3 herlige måltider og nyttig læring for resten av livet. [-]
Les mer
1 250 kr
Vi tilbyr indisk matkurs som et kick-off / teambuilding eller sosialt event. Ved å lage mat sammen lærer dere hverandre å kjenne på en unik måte. Temakveld inkludert ingr... [+]
Temakveld: Våre temakvelder passer for deg som ønsker en innføring i indisk matlaging, bruk av krydder, lære mer om spesielle retter eller rett og slett bare ha en hyggelig kveld der god mat står i sentrum. En temakveld inneholder: foredrag om krydder detaljert gjennomgang av oppskrifter praktisk instruksjon et spennende og smakfullt måltid Temakvelden varer i 3½ timer og åpne temakvelder har forskjellige menyer. Er dere en gruppe på min 6 personer, kan dere booke en egen temakveld. Vi kan også skreddersy en kveld med valgte retter og/eller et spesielt tema etter dine ønsker. Temakvelden kan gjennomføres i våre kurslokaler i Helgesensgate 73B, 0563 Oslo. Eksempler på temakvelder kan være indisk aften/ tandoori-retter, vegetarmat, glutenfri matlaging etc. SØR-INDISK Og den som skal lære deg kunsten er den indiske mateksperten Niru Kumra. Hun gir deg en innføring i kveldens oppskrifter og ingredienser, og du lærer om de spennende krydderne som hører til det spennende sør-indiske kjøkkenet. Videre er du selv med og lager de utsøkte rettene du har lært om.   Gjennom dette kurset vil du lage lekre retter basert på fisk og sjømat. Rettene fra det sør-indiske kjøkken er smakfullt krydret og her benyttes det gjerne kokosmelk. Ris er en naturlig ingrediens og benyttes til alle måltider. Naanbrødet hører ikke hjemme i det sør-indiske kjøkken, her får du smake pori, et nydelig festbrød, og raita selvfølgelig. [-]
Les mer
Fritidsklasser 1 750 kr
Riktig utført slakt og partering gjør gourmetretten til en nytelse! [+]
Slaktekurs og partering     Riktig utført partering sikrer høy kjøttkvalitet!Her lærer du slakt og partering fra a til å, hvor du får muligheten til å bruke kniven selv. Dette kurset er det vi kaller matnyttig! Alle får med seg litt kjøtt hjem om ønskelig. Vi tilbyr kurs for både grupper og enkeltpersoner, over flere dager eller på times basis. Vi kommer gjerne til deg for å holde kurs.  Kontakt oss for ytterligere informasjon.    [-]
Les mer