Kurs: Personvern - hva er dine plikter?


Nettbasert kursKursNorsk

Dette kurset har ikke oppført noen dato for studiestart. Bruk skjemaet under for å kontakte leverandør for nærmere informasjon.




Dette kurset tar sikte på å gi en innføring i hvilke krav personopplysningsloven oppstiller, og i hvordan loven håndheves.


Vi ser også på EUs arbeid med å innføre en ny personvernforordning. Hvilke endringer ventes i det norske regelverket, og når trer endringene i kraft?

Virksomheter som behandler personopplysninger må forholde seg til en rekke krevende problemstillinger, som for eksempel:

Hva er egentlig en personopplysning, og hva er vårt ansvar?
Hva betyr Big Data, og hva ligger i at man har "rett til å bli glemt"?
Når må vi be om samtykke fra den opplysningene gjelder?
Er det lov å bruke skytjenester, og kan vi egentlig overføre personopplysninger til for eksempel India?
Når må vi kontakte Datatilsynet på eget initiativ, og hva gjør vi dersom Datatilsynet kommer på besøk til vår virksomhet?
Hvordan forholder vi oss dersom noen ber oss om å få innsyn i de opplysningene vi har?

Vi tar sikte på å identifisere ulike virksomheters ansvar og plikter, og gi en veiledning i hvordan disse pliktene skal ivaretas: 
1. Generelt om personvern
Hva er egentlig personvern?  For å forstå personopplysningsloven er det nyttig å forstå hvilke verdier og prinsipper loven er ment å verne om. 
2. Generelt om personopplysningsloven
Datatilsynet avdekker stadig alvorlige brudd på loven. Skyldes det manglende evne eller vilje til å følge loven i de virksomheter som kontrolleres? Hva gjør det vanskelig å etterleve loven?
3. Om ansvarsforholdene
Hvem er egentlig ansvarlig for å sikre at loven etterleves? Hvilket ansvar har en virksomhet som bare behandler personopplysninger på vegne av andre virksomheter, eller en virksomhet som helt eller delvis setter ut behandlingen til en tjenesteleverandør? Hva er en databehandleravtale? Og er det lov å benytte skytjenester?
4. Om internkontroll
Hva er internkontroll og hvorfor er det er lovkrav? Hva forventer Datatilsynet?
5. Om informasjonssikkerhet
Loven krever at det etableres tilfredsstillende informasjonssikkerhet. Hva innebærer egentlig det? Når er det for eksempel forbudt å bruke epost-kommunikasjon? Og hva må man passe på dersom man benytter en ekstern tjenesteleverandør?
6. Melde- og konsesjonsplikt
Hvem må ha forhåndstillatelse fra Datatilsynet for å behandle personopplysninger? Og hvem kan i stedet nøye seg med å sende tilsynet en melding?
7. Tilsyn og sanksjoner
Hvem er egentlig Datatilsynet, og hva er deres oppgaver? Særlig om tilsynets kontrollvirksomhet og adgang til å sanksjonere lovbrudd. Hva kan du forvente dersom Datatilsynet besøker din virksomhet?  
8. Morgendagens personvernlovgivning
Hva skjer i EU, og når ventes det innført et nytt regelverk? Hovedtrekk i EU kommisjonens forslag.



Stedsbeskrivelse


Nettkurs



Hotellinfo


Nettkurs
, . Nettkurs
Telefon: 23356900


 

Påmelding
Personvern - hva er dine plikter? hos Regnskap Norge
Start her
100% sikkert skjema
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

KAMPANJE!!!
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Regnskap Norge AS vil snart kontakte deg og bekrefte!



 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!



Anbefalinger fra andre brukere