Kurs: Skattefrie omorganiseringer


Klasserom1 dagKursNorsk

Dette kurset har ikke oppført noen dato for studiestart. Bruk skjemaet under for å kontakte leverandør for nærmere informasjon.


Skattefrie omorganiseringer

Tips ved omorganisering av virksomhet.

Unngå skatte- og merverdiavgiftsmessige fallgruver ved omorganisering av virksomhet. På dette kurset lærer du om mulighetene for skattefrie endringer av selskapsform (ENK, ANS/DA, NUF), samt skattefrie fusjoner og fisjoner.

 

Reglene om skattefri omorganisering

Kurset gir en praktisk gjennomgang av skatte-, regnskaps- og selskapsrettslig regelverk relatert til skattefrihet ved endringer av selskapsform, fusjoner og fisjoner.

 

Valg av fremgangsmåte, samt gjennomføringen av omdanning/omorganisering, er avgjørende for å oppnå skattefritak. Kjenner du til de merverdiavgiftsmessige konsekvenser kan bedriften unngå unødvendige kostnader ved å tilpasse avtalen og gjennomføre omorganiseringen på riktig tidspunkt.

 

Kontinuitetsbestemmelsene for selskap og aksjonær blir satt i fokus, og informasjonsplikten overfor skattemyndighetene blir gjennomgått.

 

Kurset er basert på praktisk tilnærming, med bruk av eksempler og oppgaveløsning.

Innhold

  • Håndtering og praktisk gjennomføring av skattefri omdanning fra enkeltpersonforetak, NUF og ansvarlige selskaper til aksjeselskap
  • Håndtering og praktisk gjennomføring av skattefrie fusjoner og fisjoner
  • Merverdiavgiftsmessige fallgruver og aktuelle løsninger ved overføring av virksomhet og eiendeler til ny juridisk eier
  • Ivaretakelse av aksjonærs kontinuitet

 

Autorisasjon

6 timer under fagområdet Skatt/avgift

1 timer under fagområdet Finansregnskap

 

Kursholder(e)

SpareBank 1 RegnskapshusetStedsbeskrivelse


Trondheim: Scandic Bakklandet

Oslo: Thon Hotel Opera

 Varighet


kl. 09.00-16.00Målgruppe


Regnskapsførere, rådgivere og andre som ønsker en nærmere gjennomgang av regelverk, håndtering og praksis rundt skattefrie omdanninger, fusjoner og fisjoner. Søknad 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere