På Internett siden 2000
Norges ledende kursportal med
over 10 000 kurs og studier!
A A A

Kurs: Italiensk gourmet- og vinkurs


Annet1 ukeKurs7190,- Inkludert opphold, mat- og vinkurs, etc
Uke Start dato Start Sluttdato Frist Sted Språk
På forespørsel Ta kontakt - - Utlandet NorskGourmetkurs

Kurset ledes av Bente Lindmoen som er utdannet kokk, og Diplomkokk ved Gastronomisk Institutt. Hun har jobbet som Sous Chef på Grand Hotel, Plaza Hotel og Hotel Continental, samt som kjøkkensjef på Cafe Sorgenfri og Cafe Christiania. Bente jobber i dag som daglig leder på en ny restaurant på Tjuvholmen som snart åpner sine dører. Med seg har hun Freddy Olsen som er kjøkkensjef på Theatercafeen/Hotel Continental.

Kurset fokuserer på det italienske kjøkken, og passer for alle, enten du er amatør både i mat og vinverden, eller en hobbygourmet.  Maten lager vi på et storkjøkken og gruppen jobber tett sammen. Hver kursdag komponerer gourmetgjengen kveldens måltid. På dette kurset er det du som lager maten, og kokken som assisterer og gir gode råd. Alle får slippe til, men det understrekes at det er store mengder mat som skal lages.

 

Vinkurs
Turid Olsen er en av norges beste vinkelnere, utdannet sommelier ved Gastronomisk Institutt og fra Vinkelnerforeningen. Turid vil gi oss en innføring i italienske viner med fokus på Toscana. Vi får presentert et utvalg av viner fra de forskjellige distriktene i Toscana i flere prisklasser og ulike årganger. Det blir også vinekskursjon til både lokale og mer berømte vinhus.

 

Hva har man etter endt kurs?
Etter en endt uke har du lært å lage et stort antall retter inspirert fra det italienske kjøkken. Du bør også ha fått en god forståelse for hva som kjennetegner de toskanske vinene, og lært litt mer om hvordan riktig gode viner kan verdsettes. Menyen vil du få tilsendt i etterkant av kurset og det blir mange gode mat- og vintips underveis i kurset.

 

Programmet

Søndag er ankomstdag med velkomstmiddag ved 20-21-tiden. Mandag begynner vi første kursdag på ettermiddagen, og holder på alle dager unntagen onsdag, med avslutningsmiddag fredag kveld. Lørdag er avreisedag og farvel.

Dagen begynner med frokost kl 9 og ingen program frem til ca klokken 15. Deretter begynner kursene. Mange bruker formiddagene til ekskursjoner eller rett og slett soling og avslapping ved svømmebassenget. Middag inntas i hagen under stjernene. Sent på kvelden etter middagen fortsetter det sosiale livet til langt ut på morgenkvisten.

 

Praktisk informasjon

Castel Porrona ligger 45 minutters kjøring fra Siena eller to timer syd for Firenze. Du blir innkvartert i slottet i leiligheter med god standard i rustikk Toscansk stil. Leilighetene inneholder bad, stue, et til flere soverom med enkle eller doble senger. Det er ofte flere soverom i leilighetene, og du må regne med å dele bad. Det er ellers store fellesarealer og svømmebasseng - og vi har hele stedet for oss selv!

 

Pris og betalingsbetingelser

Prisen er 7.190,- og inkluderer italiensk gourmet- og vinkurs, overnatting med frokost og tilgang til alle fasiliteter.Stedsbeskrivelse


Castel Porrona er et gammelt Italiensk slott i Toscana ca en times tid sør for Siena. PåmeldingsskjemaSend meg gratis info

Påmelding
Italiensk gourmet- og vinkurs hos Inspiratour
Start her
100% sikkert skjema
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

Felt som er merket med * må fylles ut
Pris per deltaker
7190,-
Dato og sted *
Firma
Telefon *
Fakturaadresse *
Postnummer *
Poststed *
Kursdeltakere
Deltaker 1
Navn *
E-post *


Kommentarer og spørsmål
Number: 1+2 *
Send Påmelding til Kursholder

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Inspiratour

 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere