Kurs: Perfeksjoneringskurs for kokkefagbrev


Klasserom10 DagerDeltidKursNorsk



Har du arbeidet som kokk i mange år, men mangler kokkefagbrevet? Den praktiske fagprøven kan være utfordrende. Det er derfor nyttig å møte godt forberedt.

 

Vi tilbyr nå et perfeksjoneringskurs for deg som ønsker å ta kokkefagprøven. Dette kurset gir deg ikke et fagbrev, men kurset vil gi deg en god mulighet til å bestå en fagprøve. Kurset avsluttes med realistisk prøve, som gjennomføres og evalueres på samme måte som en ekte kokkefagprøve.

 

Kurset går over ti kursdager i løpet av 5 uker.

 

Kurset inneholder:

  • Kurskompendier med oppskrifter, metoder og fagteori.

  • Alle kursets råvarer

  • Måltid hver dag samt snacks, frukt, kaffe og te.

Deltagerne arbeider praktisk med:

  • Krafter og supper.

  • Kalde og varme grunnsauser.

  • Klassiske og moderne tilberedning for grønnsaker, poteter, bønner og linser.

  • De vanligste fisketypene

  • Filetering av flat og rundt fisk.

  • Kjøtt og fugl.

  • De ulike tilberedningsmetoder for de enkelte stykningsdelene.

  • Gjærbakst.

  • Grunnleggende teknikker for desserter.

 

For å styrke læringen vil det gjennom hele perioden utdeles en «lekseprøve» som kan gjennomføres på eget ansvar. Oppgavene består av fire deler: En teoretisk forberedende del, en praktisk prøve (som kan gjennomføres på eget kjøkken), dokumentasjon av eget arbeid samt vurdering av eget arbeid.

De teoretiske delene av oppgavene vil vurderes av kursholder og det vil bli gitt tilbakemeldinger.

 

Hvem passer perfeksjoneringskurset for?

Kokken med lang erfaring men uten fagbrev som ønsker å formalisere sin kompetanse. Lærlingen som ønsker å forberede seg til fagprøven. Lærebedriften som ønsker å forberede egne lærlinger optimalt til fagprøven.

 

Veien videre etter kurset.

Hvordan får du et ekte fagbrev? For å kunne gjennomføre en praktisk fagprøve som privatist, må du først gjennomføre en teoretisk eksamen. Denne kan du melde deg opp til via www.privatisweb.no

 

For å kunne ta en praktisk fagprøve må du ha bestått teorieksamen. Du må kunne dokumentere minst 5 års kjøkkenerfaring og du må melde deg opp via fagopplæringskontoret i fylket du bor i. Bor du i Oslo tar du kontakt med utdanningsetaten.



Forkunnskaper


Har arbeidet som kokk med lang erfaring  uten fagbrev og ønsker å formalisere sin kompetanse. Lærlingen som ønsker å forberede seg til fagprøven. Lærebedriften som ønsker å forberede egne lærlinger optimalt til fagprøven.



Varighet


 10 kursdager over 5 uker



Innlevering


For å styrke læringen vil det gjennom hele perioden utdeles en «lekseprøve» som kan gjennomføres på eget ansvar. Oppgavene består av fire deler: En teoretisk forberedende del, en praktisk prøve (som kan gjennomføres på eget kjøkken), dokumentasjon av eget arbeid samt vurdering av eget arbeid. 

De teoretiske delene av oppgavene vil vurderes av kursholder og det vil bli gitt tilbakemeldinger.



Målgruppe


Kokk uten fagbrev med minst 5 års erfaring.

Lærling som vil sikre seg å bestå fagprøven

Lærebedrifter som ønsker at lærlingene skal best mulig rustet for å bestå fagprøven.



Gavekort på kurs

Sjekk om du er registrert fra før

Før vi går videre ønsker vi å ta en rask sjekk for å se om du allerede er registrert i systemet. Hvis du ikke finnes fra før vil alt du taster inn føres videre til skjemaet.
{{ ctrl.registration_message }}
Det kan se ut til at du allerede har en konto. Har du glemt passordet trykk her for å sette et nytt passord.

Påmelding
Perfeksjoneringskurs for kokkefagbrev
Start her
Skjemaet bruker SSL-kryptering
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

Kampanje!
Felt som er merket med * må fylles ut
Kundetype*
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Deltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Evt. kampanjekode (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
{{ctrl.campaign_message_text}}
Deltaker {{$index+1}}
{{item.tooltip}}
{{item.is_required ? item.title + '*' : item.title}}
{{item.is_required ? item.title + '*' : item.title}} {{item.tooltip}}
*{{ error }}
Format: {{ctrl.form.field[section.title][outerIndex][item.id]['format']['format'] }}
{{key}} = {{value}} .
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.tooltip}}
{{item.is_required ? item.title + '*' : item.title}} {{item.tooltip}}
*{{ctrl.line_item_errors[section.title+'-'+outerIndex+'-'+item.id]}}
{{item.tooltip}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
Velg kompetanse du allerede har fra listen nedenfor
{{ctrl.total_discount | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
{{ctrl.total_voucher_discounts | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
{{ reserved.title }}
{{ctrl.total_amount_after_discounts_and_vouchers | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
MVA {{ctrl.total_vat | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
Betalingsinformasjon
{{ invoice_field.title }}*
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{ ctrl.errors_msg }}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig


Betaling vil skje via Swedbank Pay (VISA, MasterCard, Diners Club, Eurocard med flere)





Powered by