Kurs: Forebygging av overdosedødsfall etter løslatelse, samling 1, 2 og 3


Klasserom2 DagerDeltidKursNorsk

Forebygging av overdosedødsfall etter løslatelse, samling 1, 2 og 3

KRUS, i samarbeid med helsedirektoratet, har siden 2016 jobbet med prosjektet «Forebygging av overdosedødsfall etter straffegjennomføring». Hensikten med prosjektet er å øke kunnskapen om overdoseforebygging og forbedre praksis i tilbakeføringen, slik at overdosedødsfall kan forebygges.

Hver prosjektperiode varer i ett år og innebærer totalt tre samlinger på KRUS i løpet av året for prosjektgruppen fra de enkelte fengslene. De vil også bli fulgt opp av KRUS mellom samlingene. Det legges vekt på å bruke eksisterende rutiner i enhetene, og tiltakene kan derfor tilpasses.  

 

Innhold:  

  • Rusfaglig innhold  
  • Samarbeid, tilbakeføring og rollefordeling  
  • Implementering og oppfølging  
  • Erfaringsutveksling mellom prosjektfengseler (Samling 2, dag 2) 

Erfaringssamlingen skal være en mulighet for tidligere prosjektfengsler til å dele sine erfaringer rundt implementering av overdoseforebyggende tiltak. Hensikten er å øke vår felles kompetanse i overdoseforebyggende arbeid og hjelpe KRUS til å videreutvikle den nasjonale veilederen for overdoseforebyggende arbeid i Kriminalomsorgen. Invitasjon til erfaringssamlingen går ut til alle tidligere prosjektfengsler før samlingen og vi vil oppfordre alle som har mulighet til å melde seg på.

 

 

 



Varighet


1. samling: 18.-19.januar.2022

2. samling: 24.-25.mai 2022

3. samling: 29.-30.november 2022



Målgruppe


Personer i prosjektgruppen fra deltakende enheter i prosjektet "Forbygging av overdosedødsfall etter soning", evt ansatte som er relevante for prosjektarbeidet i den enkelte enhet.









Powered by