Kurs: Fysisk maktanvendelse, instruktørutdanning. Kull 1, 6 moduler


Klasserom5 DagerDeltidKursNorsk

Fysisk maktanvendelse - instruktørutdanning, 6 moduler.

Det er i 2023 satt opp to kull med følgende oppstartsdatoer:

  • Kull 1: 9.-13.januar . FULLTEGNET
  • Kull 2: 30.januar - 3.februar. FULLTEGNET

I grunnutdanningen for instruktører i fysisk maktanvendelse sørger KRUS for å tilføre deltakerne nødvendige kunnskaper, ferdigheter og kompetanse til å planlegge, gjennomføre og evaluere opplæring og undervisning innenfor fysisk maktanvendelse. Deltakere som godkjennes som instruktører blir kvalifisert til å lede opplæringsprogrammer i fysisk maktanvendelse ved kriminalomsorgens enheter. 

 

Innhold:

Målet med kurset er at deltakerne skal oppnå didaktisk forståelse. Kursdeltakerne skal kjenne til lovhjemmel som regulerer adgangen til å bruke fysisk makt og tvangsmidler. Deltakerne skal kunne beherske bruk av konfliktdempende kommunikasjon opp imot øvelser og trening av tvangsmidler og fysisk maktanvendelse. Deltagerne skal kjenne til og beherske førstehjelp av eventuelle skader som kan oppstå ved trening av FM. 

100% deltakelse og godkjent bidrag til kurset er en forutsetning for deltakelse av neste modul av grunnutdanningen, Modul 1, Del 2. 



Stedsbeskrivelse


KRUS, Solheimsgata 21

Lillestrøm



Varighet


Kull 1:

  • Modul 1, del 1:   09.-13.januar
  • Modul 1, del 2:   06.-10.februar
  • Modul 2 og 4:     20.-24.mars
  • Modul 3, 5 og 6: 08.-12.mai


Målgruppe


Kurset er i utgangspunktet åpent for alle tilsatte i kriminalomsorgen, men det vil være de enhetene eller regionene som har innmeldt størst behov for nye instruktører som blir prioritert.









Powered by