Kurs: Verksbetjentutdanning. Totalt 4 samlinger


Webinar + nettkurs4 DagerDeltidKursNorsk

Verksbetjentutdanningen

Verksbetjentutdanningen med oppstart høsten 2022 er fulltegnet.

KRUS tilbyr Verksbetjentutdanning (VBU) for ansatte i arbeidsdriften. Utdanningen som sammen med aktuell fagutdanning, kvalifiserer til arbeid som verksbetjent kriminalomsorgen. Innholdet er forankret i en utdanningsplan som er under revidering og vil bli lagt ut på vår nettside når den er ferdigstilt.

Utdanningen skal bidra til at verksbetjentene kan tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse som er nødvendig for å kunne ivareta formålet med straffegjennomføringen i samarbeid med øvrige aktører i straffegjennomføringen. Innholdet gjenspeiler ulike områder som skal dekke det mangfoldige kompetansebehovet.

Pedagogisk metode som brukes i utdanningen er praksisnær og problemsentrert, der faglig kunnskap knyttes opp mot relevante problemstillinger i verksbetjentens arbeidshverdag.

Utdanningen går over to semestre og innebærer en blanding av fysiske og digitale samlinger i tillegg til relevante e-læringskurs. Samlingene følges opp i mellomperioden med studier lokalt, både individuelt og i (mindre) grupper.

Deltagerne er i arbeid ved egen enhet/arbeidsplass under utdanningen. De skal ha én studiedag i uken til både individuelt arbeid og gruppearbeid. Gruppearbeidene og læringsaktivitetene i samlingene vil bestå av ferdighetsøvelser og rollespill/simuleringer, fremlegg av arbeidsoppgaver og innleveringsoppgaver.

Målgruppene

  • Nyansatte verksbetjenter. For denne gruppen er opplæringen obligatorisk.
  • Verksbetjenter som allerede er ansatt, men som ikke har gjennomført verksbetjentutdanningen eller ordinær fengselsbetjentutdanning.

TIDSPLAN 2022/2023:

  • 1.samling 2022: 23.august - Digital oppstart
  • 2.samling 2022: 20.-22.september
  • 3.samling 2023: 14.-16.februar 
  • 4.samling 2023: 22.-24.mai


Stedsbeskrivelse


KRUS, Solheimsgata 21

Lillestrøm



Målgruppe


Ansatte i arbeids- og verksdriften uten kriminalomsorgsfaglig utdanning. 









Powered by