Konferanse: Fag- og erfaringssamling for barneansvarlige - UTGÅR


Klasserom1 DagDeltidKonferanseNorsk

UTGÅR - Det er besluttet at kurset utgår fra årets kurskalender. Viser til informasjon på kriminalomsorgens intranett.

Fag- og erfaringssamling for barneansvarlige

I Norge opplever mange barn hvert år å ha en mamma eller pappa som sitter i fengsel eller soner straff ute i samfunnet. Kriminalomsorgen har ansvar for å sikre at barnas rett til samvær blir ivaretatt under gjennomføring av straffereaksjonen samt å legge til rette for at barns møte med kriminalomsorgen oppleves så positivt som mulig. Det er også viktig å styrke barnas rettigheter og redusere den belastningen det er for barn når foreldre gjennomfører straff.  

 

Barneansvarlig har en koordinerende funksjon i spørsmål knyttet til ivaretakelse av barn som pårørende i kriminalomsorgen. De har ansvar for å sikre at hele enheten ivaretar barneperspektivet i tråd med gjeldende regelverk, både i hverdagen og når det utvikles praksis og rutiner. Barnets beste er sentralt og skal legges til grunn i alle forhold som berører barn i kriminalomsorgen. 

 

Innhold:  

Fag- og erfaringssamling er en arena hvor deltakerne får mulighet til å utveksle erfaringer, gode praksiser og utfordringer man møter i arbeidet som barneansvarlig i kriminalomsorgen. Samlingen vil bidra med fagkunnskap og kompetanse, nettverksbygging og for informasjon fra KDI.  



Målgruppe


Barneansvarlige i kriminalomsorgen og samarbeidspartnere.









Powered by