Kurs: Verksbetjentutdanningen (VBU 2024-2025)


KlasseromDeltidKursNorsk

Verksbetjentutdanningen (VBU 2024-2025)


VBU har oppstart i august. Frist for innmelding av behov fra ledere i arbeidsdriften til regionalt nivå er 23 februar. Endelig prioritering i opptak til VBU skjer i samarbeid mellom KRUS og region. Opptaket er klart 1. mars
 

Arbeidsdriftens hovedoppdrag er å aktivisere og kvalifisere innsatte gjennom produksjonen i arbeidsdriften for å kunne ivareta formålet med straffegjennomføringen i samarbeid med øvrige aktører. Verksbetjentutdanningen er en obligatorisk etatsutdanning for ansatte i arbeidsdriften, som sammen med aktuell fagutdanning, kvalifiserer til arbeid som verksbetjent i kriminalomsorgen. Målet med utdanningen er å gi ansatte i arbeidsdriften en kriminalomsorgsfaglig grunnutdanning, slik at de får kompetanse til å nå de mål arbeidsdriften har i en helhetlig kriminalomsorg.  

Innhold:  

Utdanningen består av 6 emner som gjenspeiler kompetansebehovet og ligger på nivå 5 (fagskolenivå jf. Kvalifikasjonsrammeverket).

  • Emne 1: Digitale og skriftlige ferdigheter, læring og kunnskapsbasert praksis. 
  • Emne 2: Kriminalomsorgen som organisasjon, etikk og profesjonalitet. 
  • Emne 3: Sikkerhet i kriminalomsorgen og arbeidsdriften. 
  • Emne 4: Kvalifisering, tilbakeføring og tverrsektorielt samarbeid. 
  • Emne 5: Aktivisering, mestring og psykisk helse.  
  • Emne 6: Produktutvikling, prissetting, salg og markedsføring. 


Praktisk informasjon: 
 

Verksbetjentutdanningen 24/25 har oppstart i uke 34 i 2024 og avsluttes i uke 21 i 2025.  Det er plass til 24 deltakere på kullet. Mesteparten av arbeid med utdanningen kan foregå innenfor tidsrammen av samlingene og de digitale undervisningsdagene, men det kan bli krevet at deltakere ved fravær må gjøre ekstra oppgaver utover de planlagte undervisningsdagene. Det er lagt opp til at noen av torsdagene er praksisdager hvor deltakerne får oppgaver som skal utføres på egen arbeidsplass.  

Utdanningen strekker seg over ca. 10 måneder og inneholder fire fysiske samlinger på KRUS. I forkant av første samling og mellom samlingene skal det avsettes arbeidsdager til fjernundervisning. Disse er fordelt slik at det gjennomgående vil være én dag per uke. Arbeidsdagene er både individuelle dager og gruppebaserte arbeidsdager.

Deltakerne er avhengig av tilgang til internett, fordi gruppemøtene foregår på kommunikasjonsplattformen Teams. Alle deltakere på VBU må ha bærbar PC til studiene, samt egnet utstyr til digital møtedeltakelse, som webkamera og hodetelefoner med mikrofon. Det må påregnes utskrift og innkjøp av noe litteratur. I tillegg får deltakerne noe læringsmateriell av KRUS.  

Detaljert kjøreplan for utdanningsforløpet vil være klart og bli tilsendt deltakerne i forkant av oppstart. 



Målgruppe


Ansatte i arbeids- og verksdriften uten kriminalomsorgsfaglig utdanning. Innmelding av aktuelle deltakere via regionale koordinater.









Powered by