Servicekurs - fagbrev
Du har valgt: Bartender
Nullstill
Filter
Ferdig

-

12 dager 6 900 kr
På Barskolen vil alle få gjennomgått de emner vi etter så mange års erfaring er viktig for enten en som vil bli, eller som er bartender å vite om yrket sitt. [+]
På Barskolen vil alle få gjennomgått de emner vi etter så mange års erfaring er viktig for enten en som vil bli, eller som er bartender å vite om yrket sitt.   Faglig vil vi gå igjennom alle typer brennevin, med kategorier/typer, lagring, destillasjon, bruksområder osv. Det samme gjelder vin, men da vil vi selvfølgelig gå på druertyper, hva som kjennetegner, hvor brukes de, og mat & vin i kombinasjon med "feller" vi ofte går i.   En dyktig bartender må ha så god kunnskap om det han/hun serverer hver dag som mulig, og hva sier du når gjesten ber om en anbefaling? Har du nok kunnskap om alle typer brennevin og vin til å kunne svare en iherdig vin og matelsker som er godt bereist? Tror nok det er alt for mange i bransjen i dag som vil komme til kort noen ganger. Vi skal prøve å få med så mye som det er mulig å ta til seg i løpet av kurset med bransjekunnskap, og prøving/testing og egen vurdering.   Under kurset vil elevene smake over 150 vin og brennevinsprodukt, over 100 miksede drinker, og vil da kanskje ha en større forståelse enn før.   Alkoholloven med sine sider vil vi gjennomgå og drøfte hvordan vi behandler kunder i forskjellige situasjoner. Etikk er kanskje det framste konkurransevåpenet vi har i servicenæringen i dag, og vi vil bruke mye tid på dette emnet. Gjeste & kundebehandling og god etikk vil være gjennomgående tema. Økonomi og kalkulasjon med grunnregler og metoder er også et av de viktige temaene, ikke minst forståelse for det.   Alle elevne skal også få sjansen til å komponere sin egen drink, og framføre den mot slutten av kurset.     Her er timeplanen dag for dag: Undervisningen går mandag til fredag fra 17.00 til 22.00, og fra 10.30 til 15.30 på begge lørdagene, søndag midt i kurset er eneste fridag.   Dag 1: innledning og presentasjon av alle, gjennomgang av kursets innhold & "kjøreregler", bartenderyrket hva innebærer det, utdeling av materiell, samt kunnskapslære om barutstyr og glasstyper, hva heter de og når og til hva?, destillasjonsmetoder, egenkomposisjon, evnt..   Dag 2: grunnregler for miksing, drinkegrupper, mål & vekt, div miksere og juicer, grunnleggende garnering, brennevinslære; Vodka & Akevitt, råvare, produksjon/destillasjon, typer/varianter, behandling, servering, miksing av drinker fra dagens tema, test/smak/vurdering.   Dag 3: alkoholloven(fletter også inn emne under veis), brennevinslære; Gin, Genever & Bitter, råvare, produksjon/destillasjon, typer/varianter, behandling, servering, miksing av drinker fra dagens tema, test/smak/vurdering.   Dag 4: alkoholloven forsetter, del 2. økonomi & kalkulasjon, prinsipper, enkle regneregler i stressede situasjoner, basiskunnskap, gode regler for god økonomi(svinn etc) brennevinslære; Tequila & Likører, råvare, produksjon/destillasjon, typer/varianter, behandling, servering, miksing av drinker fra dagens tema, test/smak/vurdering.   Dag 5: hvordan bygge/jobbe i en effektiv bar, enkle grunnregler m.m.       brennevinslære; Rom & andre typer brennevin, Tropiske drinker, avansert garnering, råvare, produksjon/destillasjon, typer/varianter, behandling, servering, miksing av drinker fra dagens tema, test/smak/vurdering.   Dag 6: Flairing, i dag er det tid for litt tøy & bøy, Gunnar Hugås tar elevene med på en runde innen Basic Flairing, hvor vi lærer grunngrepene med flaske, glass og shaker, vi bruker "Dummyflasker", men allikevel er det viktig med gode sko, og lettkledd pga varme, dette er GØY!   Dag 7: Sigarer, typer, produksjon, lagring/oppbevaring, tenning osv, brennevinslære; Whisky, whiskey,, råvare, produksjon/destillasjon, typer/varianter, behandling, servering, miksing av drinker fra dagens tema, test/smak/vurdering.   Dag 8:  salg, service & kundebehandling, hvordan kan vi selge mer, beholde gjestene våre, holdninger og markedsføring m.m. dagnens emne: Cognac & brandyer råvare, produksjon/destillasjon, typer/varianter, behandling, servering, miksing av drinker fra dagens tema, test/smak/vurdering. Dag 9: sterkvin og øl, vinlære; røde og hvite viner, druers kjennetegn, produksjon, lagring, påvirkninger, hva serverer vi til? , Mat & Vin i kombinasjon, feller vi går i, typer, framstilling, korrekt lagring og servering/presentasjon osv.......   Dag 10: i dag skal vi snakke våre samarbeidspartnere innen bartenderyrket, importører, bryggerier, leverandører etc, hvordan kan vår bedrift samarbeide best med partnerne våre?, oppsett av bar & vinkart,  og så er scenen DERES! i dag skal alle mikse og presentere drinken dere har jobbet med under hele kurset, og vi vurderer hver enkelt som ellers.   Dag 11: alkoholfrie drinker & varianter, kaffe & varme drikker med & uten alkohol, gjennomgang og oppsummering av kurset før "eksamensdag" i morgen, oppdeling av klassen i skriftlig og muntlig, først og sist & sist & først.   Dag 12: "Eksamen/avsluttende" prøver, i dag starter halvparten av klassen med skriftligprøve, mens resten starter med muntlig, så bytter vi midt på dagen(ca 13.00), emnene er fra hele pensum, og det blir faglige spørsmål på skriftlig, og både fag og situasjon på muntlig.     Ser vi deg her?   [-]
Les mer