Matkurs og drikke
Matkurs
Europeisk mat
Oslo
Du har valgt: Sankt Hanshaugen
Nullstill
Filter
Ferdig

-

3 timer 750 kr
Det første steget i din «alt du ønsket å spørre om angående ost, men ikke turte å spørre om»- utdannelse. På dette kurset kan du smake, lytte og spørre. [+]
Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Hvorfor er ost så enormt fascinerende? Det er med ost som med vin, når du først beveger deg inn i den verden, er det utrolig mye fantastisk å oppdage.  Det vil du lære mer om. Ost er fantastisk, bare tenk på hvor mange forskjellige som finnes, alle med utgangspunkt i melk. Ost er selvsagt landbruk og håndverk, men også historie, storpolitikk og konflikter. Mange sanne og morsomme historier, men også et utall anekdoter som bare er morsomme. I tillegg er ost industri, men den delen får noen andre ta seg av. Du vil lære å smake og kjenne forskjellen på de forskjellige ostene. Som hjelpemiddel bruker vi et skjema fra Academy of Cheese. Dette gjør det enklere for deg å oppdage hva ost smaker og hva som er typisk for de forskjellige familiene. Når du har lært å fysisk klassifisere ostene, så er det lettere å kjenne igjen en ost i ostedisken. Det gjør deg tryggere og du vet nøyaktig hva du kan forvente smaksmessig når du smaker på den. Du vil lære forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk.   Kurset passer ikke for gravide. Aldesgrense 18 år. Om dere er en gruppe på minimum 10 personer kan kurset arrangeres på andre datoer, gjerne hos dere. Hvis utenfor Oslo, vil reisekostnader påløpe.  [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.