Fagskole: Doktorgrad i Musikkpedagogikk

Norges musikkhøgskole

Klasserom3 årHeltidFagskole
Start Sted Språk
Ta kontakt Oslo NorskMusikkpedagogikk og musikkterapi


Både musikkpedagogikk og musikkterapi er tverrfaglige disipliner som krever et tverrfaglig program. Et slikt program tilbyr NMH, i samarbeid med andre norske og nordiske institusjoner.

 

I tillegg vil en viktig del av opplæringen knyttes til de kurs som arrangeres innenfor nordiske nettverk. Her er det to nettverk som begge har utdanningen av doktorstipendiater som sine hovedmål: Et nordisk nettverk for musikkterapeutisk forskning ble etablert i 1993. Det har sin hovedbase ved

Aalborg Universitetet , og har gjennomført en rekke forskersymposier o.l.

 

Et lignende nettverk ble etablert for musikkpedagogisk forskning. Dette nettverket arrangerer årlige forskerkurs og gir ut årbøker med vitenskapelige artikler. Dokumentasjonen av arbeidet skal være en doktorgradsavhandling, og studiet avsluttes med en disputas.

 Forkunnskaper


Programmene kan søkes av personer som har laudabel eksamen av høgre grad innen det fagområdet man søker opptak til. Programmet kan søkes i forhold til fire forskjellige forutsetninger:

 

- utlyst stipendiatstilling ved NMH. Denne går over 3 eller 4 år. Dersom stipendiatstillingen er 4 år, er 25% av tiden avsatt til institusjonsrelevant arbeid. I tillegg til lønn gis det også et begrenset årlig beløp til prosjektutgifter
- person som er i stipendiatstilling ved annen institusjon, og har lønn og midler til prosjektutgifter fra denne institusjonen
- person som ikke er i stipendiatstilling, men som gjennom sin institusjon/stilling eller privat kan vise til en finansieringsplan som frigjør tid slik at doktorarbeidet kan gjennomføres på (vanligvis) 5 år, og for øvrig dekker de utgiftene som ligger i å følge kursprogram, oppsøke veiledning etc.
- interne søkere fra NMH. Opptak på programmet forutsetter tilstrekkelig tid avsatt til arbeidet slik at doktorarbeidet kan gjennomføres på (vanligvis) 5 år. Dette avgjøres av NMHs styre.

Stipendiatstillinger lyses ut. For eksterne søkere utenom stipendiatstillinger er det mulig å søke høst og vår. For personale ved NMH er det intern utlysing hver vår. Prosjektbeskrivelse og beskrivelse av egen bakgrunn og forutsetninger for å gjennomføre prosjektet er hovedgrunnlag for vurderingen av søknadene.Varighet


For de som er i stipendiatstilling er doktorgradsutdanningen 3 eller 4 år. Dersom stipendiatstillingen er 4 år, er ett år avsatt til institusjonsrelevant arbeid. For andre som er tatt opp på programmet vil det bli satt opp individuelle tidsplaner. Vanligvis skal utdanningen ikke strekke seg over mer enn 5 år. 

Påmelding
Doktorgrad i Musikkpedagogikk hos Norges musikkhøgskole
Start her
100% sikkert skjema
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

KAMPANJE!!!
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Norges musikkhøgskole vil snart kontakte deg og bekrefte! 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!Anbefalinger fra andre brukere