Kursguidens personvernerklæring

Oppdatert: 07.06.2017 16:08

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Kursguiden samler inn og bruker personopplysninger.

Kursguiden, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Nettbasert behandling av personopplysninger

Daglig leder har det daglige ansvaret for Kursguidens nettbaserte behandlinger av personopplysninger på www.kursguiden.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, melde seg på kurs, sende melding til selskapet og så videre. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Spinner Labs AS er databehandler for Kursguiden på www.kursguiden.no gjennom å være leverandør for utvikling av nettstedet. Terki AS er databehandler for Kursguiden på www.kursguiden.no gjennom drift og hosting av nettstedet. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av underleverandøren Terki. 

Nettstatistikk

Kursguiden samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på Kursguiden.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi bruker analyseverktøyene Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Kursguiden til andre aktører.

Informasjonskapsler

Kursguiden bruker informasjonskapsler (også kalt cookies). Ved å tillate informasjonskapsler i nettleseren du bruker, samtykker du til at nettstedet du besøker, herunder at kursguiden.no, kan bruke disse. Har du deaktivert informasjonskapsler kan vi ikke garantere at nettsiden fungerer som den skal. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene. Denne bestemmelsen kom med den reviderte ekomloven fra 2013 og ble kalt «cookie-paragrafen» (ekomloven § 2-7b).

Hva er informasjonskapsler (cookies)?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres lokalt på din datamaskin eller mobiltelefon når du besøker en nettside for å kunne kjenne deg igjen neste gang du besøker nettstedet. Informasjonskapsler blir mye brukt for å gjøre brukeropplevelsen på nettsider bedre og for å huske brukerpreferanser.

Hva brukes informasjonen til?

Informasjonen som lagres i informasjonskapsler brukes hovedsakelig til å gjøre brukeropplevelsen din bedre, både på og utenfor våre nettsider. I tillegg brukes noe av informasjonen til analyse gjennom programmet Google Analytics.

Følgende informasjonskapsler brukes på Kursguiden.no:

Session-cookies: Disse informasjonskapslene brukes blant annet til å lagre informasjon om hvem det er som er logget inn på nettsidene, slik at den besøkende ikke må logge seg inn på nytt hver gang de åpner en ny side. Disse informasjonskapslene brukes også til å lagre og sende informasjon mellom de forskjellige sidene man besøker. Informasjonskapsler av denne typen slettes automatisk etter noen dager.

Form-cookies: Når du fyller ut et skjema for å sende oss informasjon, legges det igjen en FormCookie på datamaskinen din. Slike skjema brukes på sider der du melder deg på kurs, ber om mer info fra kursleverandøren eller sender en melding til kursguiden. Denne informasjonskapselen settes på din datamaskin for at vi skal kunne styre om du kan sende meldingen en eller flere ganger. Den fjernes ikke når du lukker nettleseren. Dersom du ønsker å fjerne den, må du gjøre dette i nettleserens innstillinger.

Analytiske informasjonskapsler: Disse brukes av Google Analytics. Analytics brukes til å følge med på hvordan nettsidene våre brukes, og spiller derfor en stor rolle når vi jobber med å forbedre nettsidene våre. Informasjonen som hentes inn består blant annet av hvor mange besøkende det er, hvor mange sidevisninger det er, og hvor besøkende kommer fra. Google Analytics lagrer ikke informasjon som direkte kan identifisere de besøkende.

AddThis informasjonskapsler: Informasjonskapslene knyttet til AddThis benyttes for deling av innholdet til tredjepartstjenester, blant annet for opprettelse av linker til sosiale tjenester som eksempelvis Facebook og Twitter.

Hvordan deaktivere informasjonskapsler?

Ønsker du å unngå informasjonskapsler kan du deaktivere disse i sikkerhetsinnstillingene til nettleseren din. Man kan da velge å deaktivere informasjonskapsler for alle nettsteder eller bare for noen enkelte nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at dersom du deaktiverer informasjonskapsler på kursguiden.no kan vi ikke garantere at nettsiden fungerer som den skal

Søk

Kursguiden lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet Elastic. Formålet med lagringen er å få informasjon som kan gjøre nettsiden bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, slik at vi kan forbedre søkeopplevelsen til deg som bruker.

Nyhetsbrev

Kursguiden bruker en løsning fra Mailchimp for å administrere abonnenter og sende ut nyhetsbrev. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere navn og e-postadresse. I løsningen føres det aggregert statistikk over brukeres aktivitet i nyhetsbrevet. Det logges hvor mange ganger et nyhetsbrev åpnes, hvor mange ganger lenken til en artikkel er klikket på, hvor mange som melder seg av, og hvor mange e-poster vi får i retur.

Dersom du tar i bruk nyhetsbrevtjenesten vår, samtykker du til at vi oppbevarer navnet ditt og e-postadressen din i en database. Du kan når som helst slutte å abonnere på nyhetsbrevet ved å klikke på avmeldingslenken som følger med i hvert nyhetsbrev.

E-post og telefon

Kursguiden benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Daglig leder har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling logges og lagres i vårt CRM system – Superoffice.

Kursguidens medarbeidere benytter i e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle. Ved fratreden stenges e-postkontoene, men relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Det sendes ikke sensitive personopplysninger med e-post. Mottatte e-post som inneholder sensitive opplysninger skal ikke distribueres videre, og tas ut av e-postsystemet. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Telefonsamtaler (telefonnummer fra og til, samt tidspunkt for samtalen) logges i vår telefonsentral. Denne loggen er nødvendig for administrasjon og drift av systemet, samt at den benyttes som grunnlag for statistikk på aggregert nivå. I tillegg har ansatte en oversikt over de siste anropene på sine telefoner. Dersom en telefonsamtale er knyttet til en enkeltsak, vil det kunne bli skrevet et notat etter samtalen som logges i vårt CRM. Det gjøres ingen øvrig systematisk registrering av telefonsamtaler hvor innringer kan identifiseres.

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.
;