Servicekurs - fagbrev
Næringsmiddelfag
Kokk
Du har valgt: Oslo
Nullstill
Filter
Ferdig

-

Kombinert klasserom og nettbasert Oslo Og 6 andre steder 1 semester 15 900 kr
21 Jan
21 Jan
21 Jan
Institusjonskokker lager mat ved kantiner og institusjoner som sykehus, eldresentre og fengsler. [+]
En institusjonskokk er en kokk som arbeider på store institusjoner hvor det er lagt opp til effektiv og hygienisk produksjon av store mengder mat. Som institusjonskokk vil du ha hånd om det daglige arbeidet på kjøkkenet. Du må innfri krav til utseende, lukt, smak og konsistens. Maten skal også produseres innenfor definerte økonomiske rammer. Institusjonskokken skal kunne lage mat som gir positive opplevelser til både friske og syke mennesker. I helse- og omsorgssektoren er institusjonskokken en viktig ressurs for å gi gode og næringsrike måltider. Yrket har utviklet seg ved at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet. Innhold/temaer tilberede mat i store mengder sørge for en høy hygienisk standard i arbeidet bruke maskiner og annet utstyr, og vedlikeholde dem følge budsjetter og eventuelt andre regler for matproduksjonen variere retter og menyer ut ifra hva som er næringsmiddelmessig korrekt Dette er et intensivt kurs som gjennomføres på halve tiden av vanlig fagbrevgjennomføring. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb. For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no.  Gjennomføring Utdanningen gjennomføres som klasseromsundervisning eller nettundervisning en kveld i uka over et halvt år. I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen. Ved bruk av nettundervisning kan du følge undervisningen uavhengig av hvor du er fra din egen PC. Undervisning på nett gir muligheter for: forelesninger live interaktiv undervisning der du ser og kommuniserer med medstudenter og foreleser forelesninger i opptak Eksamen Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 15. januar. Oppmelding skjer via privatistweb.no. For mer informasjon se privatistweb Hva må til for å få fagbrev Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven. Finansiering Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Ta kontakt med din fagforening for mer informasjon. Lånekassen Utdanningen er godkjent i lånekassen. Søknad sendes direkte til lanekassen.no. Forkunnskaper Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. [-]
Les mer
Kombinert klasserom og nettbasert Oslo Og 6 andre steder 1 semester 15 900 kr
21 Jan
21 Jan
21 Jan
Du lærer å tilberede mat på ulike serveringssteder. [+]
Innhold/temaer råvarer og produksjon meny hygiene og kvalitetsstyring bransje, bedrift og miljø Dette er et intensivt kurs som gjennomføres på halve tiden av vanlig fagbrevgjennomføring. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb. For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no.  Dette passer for deg som har erfaring som kokk eller med matlaging, og som ønsker å formalisere kompetansen din. Gjennomføring Utdanningen gjennomføres som klasseromsundervisning eller nettundervisning en kveld i uka over et halvt år. I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen. Ved bruk av nettundervisning kan du følge undervisningen uavhengig av hvor du er fra din egen PC. Undervisning på nett gir muligheter for: forelesninger live interaktiv undervisning der du ser og kommuniserer med medstudenter og foreleser forelesninger i opptak Eksamen Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 15. januar. Oppmelding skjer via privatistweb.no. For mer informasjon se privatistweb Hva må til for å få fagbrev Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven. Finansiering Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Ta kontakt med din fagforening for mer informasjon. Lånekassen Utdanningen er godkjent i lånekassen. Søknad sendes direkte til lanekassen.no. Forkunnskaper Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.   [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.