Matkurs og drikke
Finnmark
Du har valgt: Alta
Nullstill
Filter
Ferdig

-

Nettkurs 5 timer
Dette kurset tilbys gratis med midler fra Bransjeprogrammet. Målgruppen er de som jobber med sjømat. Er det virkelig gratis? Ja! Kursavgiften og lisens dekkes i sin hel... [+]
Introduksjon sjømatproduksjonFormålMålgruppeOm kurset og bruken av detteHygiene i sjømatproduksjonenTrygg matAktuelle farerSmittestofferKjemiske stofferFremmedlegemerForurensingProduksjonshygieneRen sone og uren soneProduksjonslokalerProduksjonsflytPersontrafikk og sluserRenhold, vask og desinfeksjonAvfallSkadedyrBesøkendePersonlig hygieneViktige punkter for personlig hygieneArbeidsantrekk og verneutstyrHåndhygieneSår og rifterMistanke om sykdomUtenlandsreiserUtstyrshygieneTyper utstyrPersonlig utstyrProduksjonslinjerMaskinerAnnet utstyrRegelverk og standarderRegelverkInternkontrollHACCP – Kontroll med kritiske styringspunkterMattilsynetPrivate standarder [-]
Les mer
Virtuelt klasserom 120 timer 23 900 kr
Har du praktisk erfaring fra fiskeindustribedrifter eller sjømatprodusenter og -eksportører, men mangler formell kompetanse? Da er fagbrev i sjømatproduksjon noe for deg! [+]
    Sentrale arbeidsområder for en fagarbeider i sjømatproduksjon er: mottak, kontroll og håndtering av råstoffer deltagelse i hele produksjonsprosessen logistikk, emballering og sporbarhet produksjonskontroll og lagerstyring bruk og enkelt vedlikehold av maskiner, verktøy og annet utstyr   Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen sjømatproduksjon. Sjømatproduksjon er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Den bygger på Vg1 Restaurant- og matfag, Vg2 Matfag og Vg3 Sjømatproduksjon (hovedområde). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 sjømatproduksjon og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er fagarbeider i sjømatproduksjon.   Hovedområder i Vg3 Sjømatproduksjon er:  Råstoff og produksjon: Hovedområdet handler om mottak og klassifisering av råstoff i samsvar med kvalitetsforskriften, kundekrav og produktomtale. Videre omfatter det førstegangsbehandling av råstoff og riktig valg av råstoff til produksjon ut fra art, størrelse og kvalitet. Riktig emballasje og de ulike kjøle-, tine- og frysemetodene står sentralt. Hovedområdet dekker også produksjon av konvensjonelle produkt, fileter, skalldyr og ferdigvarer og foredling av laks, pelagiske produkter og marint råstoff for konsum.    Hygiene og kvalitetsstyring: Hovedområdet handler om kvalitetsstyringssystem, internkontroll, personlig hygiene og produksjons- og næringsmiddelhygiene. Videre dekker det relevant regelverk, hygienesoner og den rollen tilsynsstyresmaktene har i bedriftene.    Bransje, bedrift og miljø: Hovedområdet handler om hvilken plass bedriften har i samfunnet, og rammevilkår, forretningsidé og organisering i bransjen. Det dekker også helse, miljø og sikkerhet.  [-]
Les mer
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. [+]
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. Det har stadig blitt mer populært med alternative arrangementer i bedriftene. Et uformelt matkurs i kombinasjon med en hyggelig fest eller julebord er alltid spennende. Gi dine ansatte en uforglemmelig og annerledes kveld hvor de kan få utfolde seg og skape felles hygge. Dette styrker samholdet og gir motivasjon og glede samtidig som det er lærerikt. Vi kommer til din bedrift/kantine hvor vi sammen tilbereder kveldens delikatesser som senere nytes i hyggelig lag. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at rettene tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Dere vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi tilpasser opplegg etter behov og størrelse på gruppen og bringer med alle råvarer for tilberedning. Pris etter avtale. [-]
Les mer
1 150 kr
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. [+]
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. Thaimat har aldri vært mer populært og det er stadig flere som blir fasinert av det thailandske kjøkken. Liker du å tilberede sunn og god mat eller kanskje du ønsker å imponere dine venner med noe hjemmelaget og eksotisk? Lær mer om thaimatens hemmeligheter. Hva med å samle en vennegjeng og hold kurs i eget hjem? Vi gjennomfører kurs hjemme hos deg. Kombiner et kveldskurs med en hyggelig hjemmefest hvor prikken over i’en er servering av selvlaget thaimat. Det er både lærerikt og spennende. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Du vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Vi tilbereder det hele sammen med deg og dine gjester og tilpasser etter deres kjøkken og ambisjoner. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at alle retter tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Vi bringer med alle råvarer og nødvendig redskap for tilberedning. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi kan også leie ut kokk til ditt selskap dersom du ønsker den fantastiske thaimaten, men ikke vil involvere dine gjester i tilberedelsen eller briljere med egne kokkeferdigheter.     [-]
Les mer
3 timer 590 kr
Velkommen til en spennende innføring i hvordan tarmens helse er grunnlaget for en frisk kropp, og hvordan lage smakfull hverdagsmat som tarmen liker. [+]
Du har kanskje hørt om hjernen i tarmen, og her forklarer vi hvordan maten vi spiser og hvordan vi har det kan henge sammen.   Hva lærer jeg: På dette kurset lærer du hvilke mat som bygger god tarmhelse, hvilke mat som er betennelsesdempende og du opplever selv hvor enkelt du kan gjøre noen små grep som kan ha stor betydning. Kraft kokt på bein av dyr og fisk er med på å "restaurere" fordøyelsen og demper betennelser i kroppen. Grønnsaker og urter kan ha en rensende effekt og fremme fordøyelsen. Fermentert mat og drikke er syrlige og har et naturlig innhold av probiotika, som beriker tarmfloraen og bedrer fordøyelsen. Vi lærer deg hvordan du kan bake næringsrike og smakfulle brød, og hvordan du skal behandle nøtter, frø og korn for å øke næringsopptaket og hjelpe fordøyelsen. Du får lære om ulike kornsorter som emmer, enkorn, bygg m.m. Vi baker brød slik de gjorde i gamle dager. Brød som har fått hevet lenge og som er bakt på næringsrike kornsorter, gjør godt for både kroppen (magen) og smakssansen.   Vi viser i praksis hvordan du kan: Lage ditt eget surdeigsbrød Fermentere grønnsaker – å lage sitt eget surkål til jul er både enkelt og kjapt Lykkes med en smakfull rett med mye kraft, samt få mere kraft inn i hverdagsmaten Fermentere drikker som vannkefir og kombucha Hva er inkludert på kurset: Ta med deg et (eller flere) gamle syltetøyglass (eller Norges glass), og du får med deg en surdeigsstarter hjem så du selv kan gå i gang med å bake surdeigsbrød. Om det er nok får du også med deg kulturer for å fermentere drikke. Inkludert i prisen er et grundig kurshefte og produktprøver. Det er også smaksprøver på alt vi lager, og også noe vi har laget på forhånd. [-]
Les mer