Alle kategorier
Du har valgt: Matkurs og drikke
Nullstill
Filter
Ferdig

-

Virtuelt klasserom 80 timer 23 900 kr
Har du praktisk erfaring fra fiskeindustribedrifter eller sjømatprodusenter og -eksportører, men mangler formell kompetanse? Da er fagbrev i sjømatproduksjon noe for deg! [+]
    Sentrale arbeidsområder for en fagarbeider i sjømatproduksjon er: mottak, kontroll og håndtering av råstoffer deltagelse i hele produksjonsprosessen logistikk, emballering og sporbarhet produksjonskontroll og lagerstyring bruk og enkelt vedlikehold av maskiner, verktøy og annet utstyr   Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen sjømatproduksjon. Sjømatproduksjon er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Den bygger på Vg1 Restaurant- og matfag, Vg2 Matfag og Vg3 Sjømatproduksjon (hovedområde). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 sjømatproduksjon og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er fagarbeider i sjømatproduksjon.   Hovedområder i Vg3 Sjømatproduksjon er:  Råstoff og produksjon: Hovedområdet handler om mottak og klassifisering av råstoff i samsvar med kvalitetsforskriften, kundekrav og produktomtale. Videre omfatter det førstegangsbehandling av råstoff og riktig valg av råstoff til produksjon ut fra art, størrelse og kvalitet. Riktig emballasje og de ulike kjøle-, tine- og frysemetodene står sentralt. Hovedområdet dekker også produksjon av konvensjonelle produkt, fileter, skalldyr og ferdigvarer og foredling av laks, pelagiske produkter og marint råstoff for konsum.    Hygiene og kvalitetsstyring: Hovedområdet handler om kvalitetsstyringssystem, internkontroll, personlig hygiene og produksjons- og næringsmiddelhygiene. Videre dekker det relevant regelverk, hygienesoner og den rollen tilsynsstyresmaktene har i bedriftene.    Bransje, bedrift og miljø: Hovedområdet handler om hvilken plass bedriften har i samfunnet, og rammevilkår, forretningsidé og organisering i bransjen. Det dekker også helse, miljø og sikkerhet.  [-]
Les mer
149 kr
Sommelier, vinjournalist og kursholder Trude Helén Hole har grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri - kursene ser du hvor og når du vil. [+]
På Druen digitale vinkurs - Norges mest populære vinkurs. Trude Helén Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen. Trude er en erfaren og populær kursholder, og holder svært morsomme, lærerike og inspirerende kurs. Dette er ikke bare et vinkurs, men også en minnerik og hyggelig opplevelse - nå kan du se vinkursene hjemme i egen stue eller hage når du vil og med hvem du vil - flere ganger. For introduksjonstilbud på Nybegynnerkursene - klikk her! Trude er utdannet sommelier, har drevet vinimport i seks år og vært vinskribent i 20 år for forskjellige medier og skriver om vin på sin blogg: www.trudehelenhole.no. Svært gode referanser:  "Takk for raskt svar og flott service. Min kone og jeg har gledet oss og kjøpt inn viner! Nå har vi vært gjennom de hvite, dette var veldig moro!" Bent F.   "Tusen takk. Min samboer har bursdag og med koronaens begrensninger måtte jeg være litt kreativ, så da blir det deg på storskjerm hjemme i et lite lag." Hege H.   "Har gått gjennom hele modul 1 nå, og jeg blir å se den flere ganger. Så kjøper jeg modul 2 og 3 senere. Fantastisk kurs." Ann Irene Klo   "Et veldig bra digitalt vinkurs som jeg kommer til å anbefale til andre." Ann E. Hansen "Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!" Tone Nygård, Head of HR Development Sporveien"Tusen takk for meg! Det var veldig praktisk, lærerikt og morsomt! Du er flink Trude Helén Hole! Klem." Wenche Steen, daglig leder og eier Hud og Hår Klinikken"Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen som årets kuleste konfransier, Kjersti Løken Stavrum som ikke leser bruksanvisning, Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!" Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør av Karriereweekend Geilo."Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang." Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House."Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende "somalier". Karoline Storbråten, NHST Media Group"Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne." Morten Fahlvik, Education Research Manager Its Leearning. Nå er det introduksjonstilbud på Nybegynnerkursene - klikk her! Trenger du kurs i blogging, les mer her.    [-]
Les mer
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. [+]
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. Det har stadig blitt mer populært med alternative arrangementer i bedriftene. Et uformelt matkurs i kombinasjon med en hyggelig fest eller julebord er alltid spennende. Gi dine ansatte en uforglemmelig og annerledes kveld hvor de kan få utfolde seg og skape felles hygge. Dette styrker samholdet og gir motivasjon og glede samtidig som det er lærerikt. Vi kommer til din bedrift/kantine hvor vi sammen tilbereder kveldens delikatesser som senere nytes i hyggelig lag. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at rettene tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Dere vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi tilpasser opplegg etter behov og størrelse på gruppen og bringer med alle råvarer for tilberedning. Pris etter avtale. [-]
Les mer
1 150 kr
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. [+]
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. Thaimat har aldri vært mer populært og det er stadig flere som blir fasinert av det thailandske kjøkken. Liker du å tilberede sunn og god mat eller kanskje du ønsker å imponere dine venner med noe hjemmelaget og eksotisk? Lær mer om thaimatens hemmeligheter. Hva med å samle en vennegjeng og hold kurs i eget hjem? Vi gjennomfører kurs hjemme hos deg. Kombiner et kveldskurs med en hyggelig hjemmefest hvor prikken over i’en er servering av selvlaget thaimat. Det er både lærerikt og spennende. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Du vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Vi tilbereder det hele sammen med deg og dine gjester og tilpasser etter deres kjøkken og ambisjoner. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at alle retter tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Vi bringer med alle råvarer og nødvendig redskap for tilberedning. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi kan også leie ut kokk til ditt selskap dersom du ønsker den fantastiske thaimaten, men ikke vil involvere dine gjester i tilberedelsen eller briljere med egne kokkeferdigheter.     [-]
Les mer
Friluftskurs 1 500 kr
Riktig utført partering gjør gourmetretten til en nytelse! [+]
Slaktekurs og partering     Riktig utført partering sikrer høy kjøttkvalitet!Her lærer du partering fra a til å, hvor du får muligheten til å bruke kniven selv. Dette kurset er det vi kaller matnyttig! Pris kr. 1500,-  Vi tilbyr kurs for både grupper og enkeltpersoner, over flere dager eller på times basis. Vi kommer gjerne til deg for å holde kurs.  Kontakt oss for ytterligere informasjon.    [-]
Les mer
3 timer 800 kr
Kurset gir en enkel innføring i å lage sushi hjemme. * Skylling og koking av ris. * Generelt om valg av fisk og skalldyr og kriterier for ferskhet. * Vi skal lage tr... [+]
"Hvordan lage sushi"   Ingredienser Japansk rundkornet ris (japonica)Søtet risddik (sushi-zu)Tang (nori)Wasabi (japansk pepperrot)SaltvannsfiskGrønnsaker, fx agurk, vårløk eller aspargesGari (syltet ingefær)Soya   Kjøp av fisk Norske farvann har flere arter av fisk som egner seg til sushi og sashimi. I utgangspunktet anbefale å kjøpe fisken fra en fiskehandler og ikke nærbutikken. Unntaket er eventullt salmalaksen, men ta en titt på utløpsdato først. Frosne scampi (16/20) kan du kjøpe overalt, men du kan være uheldig å få scampi med gjørmesmak om du kjøper de aller billigste. Det er viktig at du informer ekspeditøren i fiskebutikken at du skal ha fisk til sushi. Det er forskjellig holdbarhet på fisk som skal spises rå og fisk som skal varmebehandles. I tillegg til laks og tunfisk finnes det mye hvitfisk i norske farvann som egner seg til sushi og sashimi. Kveite er i en egen klasse, men også uer og hellebarn er fremragende rå. Mange flatfisk kan brukes og da er spesielt smørtunge å anbefale. Av utenlandsk hvitfisk er kingfish/hamachi/yellowtail også utmerket til sushi og sashimi. I sesongen er makrell en flott fisk til sushi og sashimi, men den krever litt forarbeid. Vågehvalen er også nydelig i sesongen, men blir mere tranaktig i smaken etter frysing. Kamskjell, sjøkreps og hummer gjør seg også godt til sushi og sashimi. Tommelfingerregler for å vurdere ferskheten av fisk: - skal lukte friskt av saltvann og hav- spenstige klare øyne- friske rødfargede gjeller- slimlag skal dekke skinnet på fisken- om du presser en finger i kjøttet så skal ikke avtrykket/dumpen bli sittende, men flate ut igjen   Skjæring av fisk Til bruk i nori-maki er det mindre viktig hvordan du skjærer fisken, men for biter til nigiri og sashimi er det viktig at kjøttet blir skåret slik at stykket blir lett å tygge. Kuttene skal gjøres på tvers av bindevevet. Pass på å bruke hele knivbladet. Legg ann med bakenden av kniven og trekk mot deg slik at du avslutter kuttet med tuppen av kniven. Hånden som ikke holder kniven bruker du til holde på plass den en biten du skjærer av. Bruker du en skarp kniv er det ikke nødvendig å presse kniven nedover.   Sushiris (shari) Vask Risen du kjøper i butikken er uten skall og har fått polert bort de ytterste lag med kli. Endel rester sitter imidlertid fremdeles fast på riskornet og bør skylles bort før koking. Vask risen lett ved å røre om under rennende kaldt vann. Hell ut vannet og fortsett skyllingen til vannet er mer klart enn hvitt. La deretter risen stå i kaldt vannet til riskornene blir hvite. Det tar omtrent 30 minutter. Hell ut vannet og la det renne av i en sil.   Koking Riskoker er absolutt å anbefale, men om du ikke har det så gjelder følgende prinsipp for en vellykket koking av ris. Kok opp kjapt, simre svakt og hvile tilsist Ha risen i en kasserolle sammen med vann i forholdet 1:1 (tørr ris:vann) og kok opp med lokk. Vannmengden vil variere avhengig av hvor tett lokk du bruker på gryten. Forsvinner vannet for fort kan du tilsette mere vann underveis. Etter oppkok skal risen såvidt simre til vannet er fordampet/opptatt i riskornene. Ett triks er å koke opp på en plate og så flytte over på en plate med svakere varme etter oppkok. Etter koking skal risen hvile i 15 minutter med lokket på. Det er en fordel å bruke en kjele med stor omkrets. Er kjelen for smal blir riskornene fort ujevnt kokt (ferdige i bunn, men ikke i topp). Smaksetting Legg den kokte risen i en bakke og hell over tilmålt mengde sushi-zu. Vend risen forsiktig så alle riskorn blir dekket av eddikblandingen og du er sikker på at det ikke er noen klumper i risen. Det er viktig med en rask nedkjøling og du kan eventullt bruke en håndvifte mens du vender risen. Vend risen 6-7 ganger de neste 10-15 minuttene for en jevn avkjøling og for å forhindre at risenkornene festner. Når temperaturen på risen er litt under kroppstemperatur er den klar til bruk. Den kan eventuellt holdes varm i ovnen en liten stund på 50 grader med aluminiumsfolie over.   Norimaki Hosomaki (liten rull) Del et ark med nori i 2 langsmed stripene. Legg den ene halvdelen på en rullematte med den blanke siden ned. Arket skal ligge i kant med enden av rullematten. Fukt fingrene og fordel uten å presse en liten håndfull sushiris på 3/4 av arket nærmest deg. Pass på at risen går helt ut til kantene, men det gjør ikke noe om det er små åpninger i risen midt på arket. Stryk en tynn stripe med wasabi midt på risen og legg deretter fx laks, scampi eller tunfisk ovenpå. Litt vårløk eller hvitløk er det også plass til. Løft den enden av rullematten som vender mot deg opp med tommlene. Med de andre fingrene holder du fyllet i rullen på plass mens du vipper rullematten over fyllet til der risen slutter. Legg pekefingrene på toppen av rullen, mens du med de andre fingrene presser mot deg. Løft opp enden av rullematten og fortsett rullebevegelsen slik at den siste fliken av noriarket slutter om hosomakien. Legg påny pekefingrene på toppen av rullen og press bestemt mot deg. Pass på at du legger rullen med skjøten ned.   Futomaki (stor rull) På rullematten legg et helt ark med nori med den blanke siden ned. Stripene på arket skal gå i samme retning som du ruller og arket skal ligge i kant med enden av rullematten. Fukt fingrene og fordel uten å presse en håndfull sushiris på 3/4 av arket nærmest deg. Pass på at risen går helt ut til kantene, men det gjør ikke noe om det er små åpninger i risen midt på arket. Midt på risen legg på en tynn stripe med wasabi og deretter fx laks, tunfisk eller scampi. Litt agurk eller en asparges og kanskje avocado passer fint i rullen. Litt vårløk eller sesamfrø er det også plass til. Løft den enden av rullematten som vender mot deg opp med tommlene. Med de andre fingrene holder du fyllt i rullen på plass mens du vipper rullematten over fyllet til der risen slutter. Legg pekefingrene på toppen av rullen, mens du med de andre fingrene presser mot deg. Løft opp enden av rullematten og fortsett rullebevegelsen slik at den siste fliken av noriarket slutter om hosomakien. Legg påny pekefingrene på toppen av rullen og press bestemt mot deg. Pass på at du legger rullen med skjøten ned.   Uramaki (innside-ut-rull) Legg et halvt stykke noriark på rullematten og fordel en liten håndfull sushiris på 3/4 arket nærmest deg. Oppå risen kan du drysse fx sesamfrø. Legg et stykke clingfilm oppå risen og vend noriarket med risen slik at clingfilmen blir liggende ned på rullematten. Fliken av noriarket uten ris skal vende mot deg. Legg en tynn stripe med wasabi midt på noriarket fra side til side. Fyll med fx scampi, avocado og agurk. Med tomlene løfter du bakenden av rullematten mens du holder fyllet på plass med de andre fingrene. Rull ned så fyllet er omsluttet av nori. Legg pekefingrene på toppen av rullen og press mot deg med de andre fingrene. Løft enden av rullematten og fortsett rullebevegelsen. Pass på at du får med deg plasfolien. Når du har rullet helt rundt så legger du påny pekefingrene på toppen av rullen og presser mot deg. Vent med å fjerne plastfolien til rullen skal deles opp.   Litt om grønnsaker til maki AgurkAgurk er den mest vanlige grønnsaken i maki. Det er flere måter å skjære den til på, men pass på at den ikke blir for tykk. AspargesAsparges egner seg utmerket til bruk i de fleste maki. Fingertykke asparges bør deles først. Pass på å ikke koke for lenge. Maks 90 sekunder i salt vann, men gjerne kortere. ShiitakeShiitake kan kjøpes både tørket og tildels ferske i noen butikker. Begge varianter kan brukes i maki, men de tørkete må bløtes opp først. Det kan være godt å gi soppen litt smak ved småkoke de noen minutter i f.eks. soya, dashi, sake og mirin. GulrotBør strimles og kokes møre. Lag gjerne en kokelake med litt soya og mirin. VårløkSkjæres tynt. La ligge i bløt i noen minutter og press så saften ut av vårløken. Dette gir en mildere smak. [-]
Les mer
1 dag 2 650 kr
Bordeaux seminaret er alltid blant våre mest mest populære vinsmakinger. Vi ser frem til å smake noen skatter fra kjelleren. [+]
17. mars - Bordeaux  Bordeaux seminaret er alltid blant våre mest mest populære vinsmakinger. Rolf Aas leder kvelden, og vi ser frem til å smake noen av skattene fra Vinkjelleren. Følgende inkluderes Vinseminar og -smaking Aperitiff og omvisning i vinkjelleren 4-retters gourmet meny med utsøkte viner Overnatting i dobbeltrom Stor frokostbuffet Pris pr. person i dobbeltrom, kr. 2 650,- / Enkeltrom kr. 2 990,- Oppgrader til Superior rom med badekar, balkong og fjordutsikt for å sette en ekstra spiss på oppholdet! Kun kr. 250 pr. rom pr. natt. Oppgradering til suite, kr. 500 pr. suite pr. natt. Du kan også komme fredag mot et tillegg i prisen, dobbeltrom kr. 615,- pr. person / enkeltrom kr. 860,- Velkommen til vinkurs på Refsnes Gods! [-]
Les mer
2 timer 590 kr
Bli med på kurs og lær å lage god og næringsrik babymat. Vi viser hvor enkelt det er å kombinere babyens mat med det resten av familien spiser, og du får tips, opp... [+]
Ta med barnet på en oppdagelsesreise i matens verden, fylt av gode smaksopplevelser og næring! Vi lager verdens beste babygrøt, barnets første moser og gir gode tips om gode råvarer og hvordan kombinere den minstes mat med det familien ellers spiser. Det er ingen grunn til at du skal lage ulike retter selv om du har fått en baby i hus. Dere får også mange gode råd og tips som hele famlien vil ha glede og nytte av.   Hva du lærer på våre kurs: Når bør jeg introdusere mat? Hva bør jeg starte med? Skal det være most eller skal det være mat babyen selv kan holde? Hva gjør jeg om babyen min ikke vil spise? Babystyrt mattilvenning Hvordan skal jeg introdusere nye smaker? Og få babyen til å like ulik smak og konsistens? Hva inneholder babymaten, hva trenger en baby og hvordan få nok jern i hjemmelaget mat? Vi viser også hvor enkelt det er å lage god, næringsrik mat helt fra grunnen av, med naturlige råvarer du finner i nærbutikken. Maten faller i smak hos både små og store.   Hva er inkludert: På våre kurs er det alltid god tid til spørsmål, her kan du spørre om alt du måtte lure på. Det er god steming, lav terskel for å stille spørsmål - som nybakt mor og/ eller far er det mye man lurer på. Kursene varer i 2,5t. Inkludert i prisen er det smaksprøver på alt vi lager, både for liten og stor. Babyen må derfor gjerne være med. Dere får også med dere hjem et kurshefte med oppskrifter og tips/ råd og en goodiebag. Dette er en fin formiddagsaktivitet for deg/ dere og babyen i permisjon.   Hvorfor er dette noe for meg: Barnematen som lages ut fra rene råvarer hjemme på kjøkkenbenken, er og vil alltid være den beste starten i livet. Hjemmelaget mat gir barna positive smaksopplevelser, sunn matglede, erfaring i matlaging, god helse og sunn matkultur som de vil nyte godt av hele livet.   Kurs tilpasset allergier, intoleranser etc. [-]
Les mer
1 dag 2 450 kr
Norsk Sjømatsenter tilbyr et unikt amfi med plass til inntil 60 personer. Her kan man gjennomføre ulike arrangementer. [+]
Standard kurs-/ møtepakkeDagsleie av amfi med sitteplass til inntil 60 personer. Standard AV-utstyr. Kaffe/ te ved ankomst. Fiskesuppe med brød og kaffe til lunsj Priser:  Leie amfi kr. 2.450, Kaffe/ te ved ankomst kr. 20,- per pers. Llunsj kr. 75,- per pers. [-]
Les mer
6 timer 1 985 kr
Kombiner et hyggelig opphold på Det Lille Hotel i Risør med et matkurs med Cecilie Schandy Kvernvik, medlem av Eyvind Hellstrøms "Hjemmekokklauget". (For grupper 9-12 ... [+]
Vi reiser mye, ser mye og opplever mye. Vi var lei av vanlige hoteller og søkte noe annerledes. Det vi opplevde i Risør, overgikk våre villeste forhåpninger: Kombinasjonen av byen selv, Det lille hotel og Cecilies matkurs var rett og slett helt magisk! Hanne Westgaard, daglig leder Beauty Products AS, Oslo   Å lage mat sammen og dele måltidet etterpå, er noe av det hyggeligste man kan gjøre - enten man er en vennegjeng eller gode kolleger! Og vi våger å påstå at den som deltar på et matkurs på Det Lille Hotel i Risør, får en opplevelse for livet. Risør er etter manges mening den vakreste av sørlandsbyene, og Det Lille Hotels komfortable suiter i maritim stil danner en unik ramme rundt våre matkurs. Kursene er lagt opp og ledes av Cecilie Schandy Kvernvik, som takket være sine kunnskaper, entusiasme og pedagogiske evner ble valgt av  Eyvind Hellstrøm til å være med i “Hjemmekokklauget”. Gjennom enkle tips og triks ønsker hun å inspirere til å lage både sunn hverdagsmat og herlig festmat. Hun er opptatt av å hente frem og videreutvikle gamle mattradisjoner og gjøre mest mulig bruk av de flotte råvarene som finnes på Sørlandet. Kurskvelden munner ut i en førsteklasses middag, tilberedt av deltagerne selv, i den vakre og stemningsfulle Sagafjordsuiten. Kursene tilbys i tre ulike varianter: "Prikken over i'en", "Barsk mat" og "Mer matglede - mindre karbohydrater". På det førstnevnte lager man en festmeny med nøye utvalgte viner, mens det andre fokuserer på litt mer "rustikk" mat tilpasset godt håndverksøl. Den siste varianten tar for seg - som navnet antyder - velsmakende mat med lavt innhold av karbohydrater, spesielt med tanke på dem som ønsker å redusere vekten, men også for alle som er opptatt av å spise sunt og næringsrikt til både hverdag og fest. Kursene arrangeres på forespørsel for minimum 9 og maksimum 12 deltagere, og er av og til også åpne for individuell påmelding (se nærmere detaljer!). Kursene holdes primært på lørdager som en del av et weekendopphold på hotellet, men kan også arrangeres på ukedager, f.eks. i forbindelse med kurs-/konferanseopphold for firmaer.    [-]
Les mer
4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen.Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter.  [-]
Les mer
1 250 kr
Vi tilbyr indisk matkurs som et kick-off / teambuilding eller sosialt event. Ved å lage mat sammen lærer dere hverandre å kjenne på en unik måte. Temakveld inkludert ingr... [+]
Temakveld: Våre temakvelder passer for deg som ønsker en innføring i indisk matlaging, bruk av krydder, lære mer om spesielle retter eller rett og slett bare ha en hyggelig kveld der god mat står i sentrum. En temakveld inneholder: foredrag om krydder detaljert gjennomgang av oppskrifter praktisk instruksjon et spennende og smakfullt måltid Temakvelden varer i 3½ timer og åpne temakvelder har forskjellige menyer. Er dere en gruppe på min 6 personer, kan dere booke en egen temakveld. Vi kan også skreddersy en kveld med valgte retter og/eller et spesielt tema etter dine ønsker. Temakvelden kan gjennomføres i våre kurslokaler i Helgesensgate 73B, 0563 Oslo. Eksempler på temakvelder kan være indisk aften/ tandoori-retter, vegetarmat, glutenfri matlaging etc. SØR-INDISK Og den som skal lære deg kunsten er den indiske mateksperten Niru Kumra. Hun gir deg en innføring i kveldens oppskrifter og ingredienser, og du lærer om de spennende krydderne som hører til det spennende sør-indiske kjøkkenet. Videre er du selv med og lager de utsøkte rettene du har lært om.   Gjennom dette kurset vil du lage lekre retter basert på fisk og sjømat. Rettene fra det sør-indiske kjøkken er smakfullt krydret og her benyttes det gjerne kokosmelk. Ris er en naturlig ingrediens og benyttes til alle måltider. Naanbrødet hører ikke hjemme i det sør-indiske kjøkken, her får du smake pori, et nydelig festbrød, og raita selvfølgelig. [-]
Les mer
1 dag 250 kr
På forespørsel
Hvordan smake på vin og vindruens aroma - Lær å gjenkjenne de forskjellige vindruetypene. Et kurs i det mest essensielle når det gjelder vinsmaking. [+]
  Kun fantasien setter grenser. Kombinasjonen vin og mat er umettelig. Alle deltakere får med seg vinhefte hjem, en Power Point presentasjon og vinkurset holdes av en universitetsutdannet vinekspert: en ønolog. Introduksjonskurs i vinsmaking (kanskje best hvis man virkelig ønsker noe mer generelt).Lær å gjenkjenne de forskjellige vindruetypene. Et kurs i det mest essensielle når det gjelder vinsmaking. Dette er et kurs som passer for de fleste, da selv den mest erfarne vinsmaker her lærer noe nytt!  Alt inkludert 250 kr/pers (prisen forutsetter også vin med forbehold om nok deltakere). [-]
Les mer
1 dag 890 kr
Gøyal sjømatdemonstrasjon med kokk! [+]
BlåturGøyal sjømatdemonstrasjon med kokk!   Menyforslag:  Sjøkreps i safransausTre typer fisk med spennende grønnsakerMousse Tid: Ca 3 timer   Priseksempler:             980,- kr. per pers. v/ 30 – 45 personer 890,- kr. per person v/ 46 – 60 personer   Ta kontakt med Unni eller Eli ved Norsk Sjømatenter for et utforpliktende tilbud. [-]
Les mer
4 timer 1 190 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. I løpet av kvelden vil du lære å tilberede 3 ulike retter av lam i Miele’s produkter (dampkoker, kombidampkoker og stekeovn med KlimaPluss).Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer