Alle kategorier
Du har valgt: Matkurs og drikke
Nullstill
Filter
Ferdig
Bedriftsintern 500 kr
Ost og vin som sosialt arrangement for de ansatte, eller som en myk start/avslutning på et kundearrangement. [+]
Hva med et internt arrangement noen timer der dere har fokus på ost med noe godt å drikke til? Eller bare ost om det passer bedre. Ost som mattema er for oppadgående, begynner å bli ganske in, faktisk. Det er mange som er opptatt av ost, men kommer seg ikke helt ut av dagligvaresfæren, og synes derfor det er spennende å lære mer, høre om nye oster og smake dem. Det får du her. Ost er fantastisk, bare tenk på hvor mange forskjellige som finnes, alle med utgangspunkt i melk. Ost er selvsagt landbruk og håndverk, men også historie, storpolitikk og konflikter. Mange sanne og morsomme historier, men også et utall anekdoter som bare er morsomme. I tillegg er ost industri, men den delen får noen andre ta seg av.  Jeg kan love dere to til tre fantastiske timer både for sansene og sinnet. Det blir oster av kumelk, så vel som geite- og sauemelk. Et slikt sosialt arrangement kan holdes i kantinen eller utenfor huset om det er en bedre løsning. Ønskes alkoholfri drikke, helt eller delvis, så ordnes selvsagt det. Egen oste- og drikkemeny for eventuelt gravide deltakere. Dag, ettermiddag, kveld eller helg. Hva med lunch and learn på en fredag? Gjensidige har gjort det, Sjøassuranseselskapet Gard har gjort det, Forskningsrådet og Glamox-Luxo også, for å nevne noen.    Kan også brukes som en fin start på et kundetreff. Litt ost, brød og litt vin eller annen passende drikke. Inntil én time. For samlinger utenfor egne lokaler tilkommer husleie, samt reisekostnader hvis utenfor Oslo. [-]
Les mer
279 kr
Sommelier, vinjournalist og kursholder Trude Helén Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri - vinkursene ser du hjemme. [+]
Nytt i Norge i 2017 - online vinkurs med Hole! Trude Helén Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen. Trude er en erfaren og populær kursholder, og holder svært morsomme, lærerike og inspirerende kurs. Dette er ikke bare et vinkurs, men også en minnerik og hyggelig opplevelse - nå kan du se kurs hjemme i egen stue. For introdukjsonstilbud på nybegunnerkursenen - klikk her! Trude er utdannet sommelier, har drevet vinimport i seks år og vært vinskribent i 14 år for forskjellige medier og skriver om vin og annet på sin blogg: www.trudehelenhole.no. Svært gode referanser:  "Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!" Tone Nygård, Head of HR Development Sporveien"Tusen takk for meg! Det var veldig praktisk, lærerikt og morsomt! Du er flink Trude Helén Hole! Klem." Wenche Steen, daglig leder og eier Hud og Hår Klinikken"Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen som årets kuleste konfransier, Kjersti Løken Stavrum som ikke leser bruksanvisning, Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!" Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør av Karriereweekend Geilo."Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang." Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House."Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende "somalier" :-) Karoline Storbråten, NHST Media Group"Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne." Morten Fahlvik, Education Research Manager Its Leearning. Nå er det introdukjsonstilbud på nybegunnerkursenen - klikk her! Trenger du kurs i blogging, les mer her.    [-]
Les mer
Bedriftsintern 1 time 375 kr
Hva med en utvidet lunch en dag, hvor de ansatte kan smake lukte og lære om ost. [+]
Lunch and Learn er et amerikansk begrep, der det gis et tilbud om et kort foredrag eller lignende i løpet av lunchen. Å lære litt om ost, krever en litt utvidet lunchpause, men vi holder oss til en time. Vi serverer ost og brød og eventuelt tilpasset alkoholfri drikke. De fem viktigste ostfamiliene; en chèvre, en hvitmuggost, en blåmuggost, rødkitt og en fast ost.  Ønsker dere et spesielt tema så tilpasser vi det, så langt det lar seg gjøre. Et hyggelig og lærerikt avbrekk i hverdagen-  [-]
Les mer
3 timer 750 kr
Det første steget i din «alt du ønsket å spørre om angående ost, men ikke turte»-utdannelse. På dette kurset kan du smake, lukte, lytte, spørre og lære, samtidig som du h... [+]
Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Hvorfor er ost så enormt fascinerende? Det er med ost som med vin, når du først beveger deg inn i den verden, er det utrolig mye fantastisk å oppdage.  Det vil du lære mer om. Ost er fantastisk, bare tenk på hvor mange forskjellige som finnes, alle med utgangspunkt i melk. Ost er selvsagt landbruk og håndverk, men også historie, storpolitikk og konflikter. Mange sanne og morsomme historier, men også et utall anekdoter som bare er morsomme. I tillegg er ost industri, men den delen får noen andre ta seg av. Vi  lærer om form, skorper og konsistens. Du vil få lukte og smake og kjenne forskjellen på de forskjellige ostene. Dette gjør det enklere for deg å oppdage hva ost smaker og hva som er typisk for de forskjellige familiene. Når du har lært å fysisk klassifisere ostene, så er det lettere å kjenne igjen en ost i ostedisken. Det gjør deg tryggere og du vet hva du kan forvente smaksmessig når du smaker på den. Du vil lære forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk.   Kurset passer ikke for gravide. Aldesgrense 18 år hvis det serveres alkohol. Om dere er en gruppe på minimum 10 personer kan kurset arrangeres på andre datoer, gjerne hos dere. Hvis utenfor Oslo, vil reisekostnader påløpe.  [-]
Les mer
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. [+]
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. Det har stadig blitt mer populært med alternative arrangementer i bedriftene. Et uformelt matkurs i kombinasjon med en hyggelig fest eller julebord er alltid spennende. Gi dine ansatte en uforglemmelig og annerledes kveld hvor de kan få utfolde seg og skape felles hygge. Dette styrker samholdet og gir motivasjon og glede samtidig som det er lærerikt. Vi kommer til din bedrift/kantine hvor vi sammen tilbereder kveldens delikatesser som senere nytes i hyggelig lag. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at rettene tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Dere vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi tilpasser opplegg etter behov og størrelse på gruppen og bringer med alle råvarer for tilberedning. Pris etter avtale. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
10 Aug
Grilling kan være den verste tilberedningsmetoden som finnes for all mat . Men gjort riktig er grilling den mest sosiale måten å lage herlig mat. [+]
Å grille er en perfekt måte tilbringe en hyggelig sommerkveld med gode venner. Grilling er sannsynligvis vår eldste tilberedningsmetode. I boken «Modernist Cuisine» hevdes det at grilling er en så gammel tilberedningsmetode, at den er eldre enn den moderen menneskearten. Modernist Cuicine hevder at grilling er spiren til menneskelig kultur og evolusjon. Det er kanskje derfor vi elsker lukten og smaken av grillmat. Som regel når man inviterer til en grillfest kommer gjestene med hver sin pakke grillpølser. Kanskje noen har kjøpt med noe ferdigmarinert grillmat. Det er hyggelig med venner, men hva med lage litt god mat i tillegg? Vi vil vise deg hvordan du griller marinerte kjøttstykker uten at naboen klager på røyken eller ringer brannvesenet. Vi viser hvordan du kan grille biffkjøtt, fisk og grønnsaker. Vi viser deg også noen supre partyvinnertriks, som f.eks å grille en kylling på en ølboks. Det blir som et Kinderegg, både god mat og gode venner. Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet. På dette kurset kan vi tilby en drikkepakke med viner utvalgt av vår sommelier til måltidet  Dette kan bestilles og forhåndsbetales i sammenheng med påmeldingen.Vi har alle rettigheter. Hverdagskurs starter  kl 18. Lørdagskurs starter kl 12.   Meld på Grillkurs kr. 1 350,- [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
17 Aug
07 Oct
16 Nov
Læretiden for en sushikokk er på 7 år i Japan, men vi klarer det viktigste på ca. 4 timer. [+]
Sushi er «vanskelig lett» å lage. Mange tror det handler om å ikke koke eller steke fisken». Men på vårt sushikurs kan deltageren lære hvordan man tilbereder «toppinger» som både kokt, stekt eller fritert. På kurset tilberedes sushi med både fisk, kjøtt, egg og grønnsaker. Sushi handler først og fremst om risen. Og det er tilberedning av risen som utfordrer nye sushikokker. Teknikker for skjæring av fisk eller kjøtt kan man lære seg relativt raskt. Men det er koking av sushiris som er kunsten. Noe man har muligheten til å lære på vårt sushikurs. På kurset øver deltagerne på å tilberede et utvalg av nigirisushi og norimaki. Dessuten lærer man trikset å jobbe med klebrig ris som klister seg til fingre som om de blir limt fast, om man da ikke bruker det fantastisk geniale, enkle trikset med…Nei, vent litt - du må nok melde deg på kurset! Lørdagskurs starter  kl 12:00.  Hverdagskurs starter kl. 18:00 [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 495 kr
27 Sep
15 Nov
Festmiddag til mange. Hvordan man er gjest i eget selskap, nyte mat og drikke med gode venner, uten stress [+]
Kurset starter med et foredrag om hvordan man lager festmiddag til mange. Hvordan man er gjest i eget selskap, nyte mat og drikke med gode venner, uten stress. Foredraget er en real «myteknuser» og vil gi deltagerne gode tips og teknikker for eksklusiv mat med enkle metoder før vi går på kjøkkenet hvor deltagerne lager en 4 retters festmeny av sesongens råvarer. Rutinerte kurskokker hjelper til.  Hvordan få en brukbar saus til å smake fantastisk? Bli med når smakens fysiologi avsløres. Ti minutter med smakeskje og kokkens smakpalett over en sausekjele slår alltid an.   Når maten er klar har vi dekket opp til et festmåltid som gjerne nytes med en drikkemeny som presenteres av en av våre sommelierer.   Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst, i løpet av kurset og til måltidet. På dette kurset kan vi tilby en drikkepakke med viner utvalgt av vår sommelier til måltidet Dette kan bestilles og forhåndsbetales i sammenheng med påmeldingen. Vi har alle rettigheter. Kurset starter klokken 18:00 Meld deg på Sesongens 4 retters festmatkurs kr. 1 495,- Sommermenyen består av herlige retter, med blant annet hvit asparges, ørret, grillet kidd (kje), rabarbra og hjemmelaget iskrem..   [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
20 Aug
21 Sep
Dette er kurset er et 4 1/2 timers grunnleggende bakekurs for den som er over middels glad i velduftende gjærbakst. Kurset passer for den som ønsker å bake gode brød til ... [+]
Hva du skal passe på ved elting av deigen? Hvorfor slå ned deigen når den heves? Hvorfor så lite gjær? Hvilken temperatur skal brød bakes på? Når er brødet du baker ferdig bakt? Hvorfor skal du bake brød selv?   Dette er kurset er et 4 1/2 timers grunnleggende bakekurs for den som er over middels glad i velduftende gjærbakst. Kurset passer for den som ønsker å bake gode brød til familien eller kokken som ønsker å utvide sine bakeferdigheter for å gi gjestene gode munnopplevelser fra brødkurven til desserten. Kurset har fokus på hva som skjer i en deig. Hvilke grep kan du ta for å løfte det ferdige resultatet fra gjærduftende smakløse boller til luftige aromatiske rundstykker. Kurset tar for seg glutenarbeid, behandling av gjær, bruk av bakepulver, hvordan man lager luftige usyret brød som chapati (brød uten hevemiddel) og vi introduserer surdeig. Vi starter kurset med en varm suppe med brød til (selvsagt), før vi hiver oss i gang med eltinga. Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst, i løpet av kurset og til måltidet. Vi har alle rettigheter. Ta med gode sko. Dette er et praktisk kurs. Deltagerne jobber selv og blir kjent med deigene underveis. Kursholder deler erfaringer og viser teknikker. Alle får med seg god del herlige bakverk med seg hjem samt en surdeigsstarter for videreutvikling av egne bakeferdigheter.   Meld deg på Bakekurs Pris: Kr 1350,-pr pers [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
24 Jun
07 Sep
14 Oct
Indisk mat er deilig smakfullt og passe sunt. [+]
Indisk mat er deilig smakfullt og passe sunt.På dette kurset får deltagerne skjerpet matkompetansen med et utvalg klassiske indiske retter. Kursdeltagerne vil jobbe med krydder, urter og belgfrukter. Det jobbes med fugl, fisk, lam og yoghurt. Det er fokus på balanse i smakene, hvordan man demper det sterke med det milde og ivaretar råvarenes opprinnelige smak, selv om svetten pipler i pannen.  Hva vil vi lage? På menyen står et utvalg retter, dipper og leskende drikker.  Det lages raita, chutney, dahl, pakora, tandoori, pasanda, vindaloo, chapati og selvfølgelig både salt og søt lassi. Liker du godt krydret mat, liker du dette kurset!   PLørdagskurs starter  kl 12:00.  Hverdagskurs starter kl. 18:00 [-]
Les mer
Oslo 3 timer 795 kr
31 Aug
23 Nov
En spennende reise gjennom i hvert fall en syv – åtte oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør. [+]
Ostedommer og osteevangelist, Jan Peter Aursnes er en lidenskapelig formidler av kunnskap om ost laget av rå melk. Jan Peter skriver om ost i flere publikasjoner og på sin egen blogg Osteperler. Han er under utdanning som Master of Cheese ved siden av gjesteysting på ulike gårdsysteri , osteforedrag og ostefaglig ansvar i Store Norske Leksikon.   På ostekurset gjennomgår vi hovedtypene av ostefamilier , hvordan de fremstilles og hvordan de bør se ut og bør smake/lukte. Vi prøver med ulike viner og tilbehør til ostene slik at du kan tilby dine gjester gode kombinasjoner av ost og drikke.   Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Vi lærer å smake på ostene og kjenner og ser på forskjellene. Til det bruker vi et skjema fra Academy of Cheese. Det gjør oss litt bevisst på hva ost smaker, og hva som er typisk for de forskjellige familiene, samt at vi blir i stand til å kjenne igjen en ost i ostedisken. Så skal vi kjenne forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk. I tillegg er vi innom hva som er bra tilbehør for ost, og hva som ikke er det. Her kan du lukte og smake og spørre om alt du har lurt på om ost, men ikke har turt å spørre om, eller hatt noen å spørre. Og blir jeg svar skyldig så finner jeg ut av det og kommer tilbake. En spennende reise gjennom i hvert fall en syv – åtte oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør. Dette er et smakskurs hvor du ikke lager mat, men hvor sansene står i sentrum. Kurset passer ikke for gravide.   [-]
Les mer
Friluftskurs 1 000 kr
Riktig partering gjør gourmetretten til en nytelse! [+]
Slaktekurs og partering     Riktig utført slakt sikrer høy kjøttkvalitet!Her lærer du slakting fra a til å, hvor du får muligheten til å bruke kniven selv. Dette kurset er det vi kaller matnyttig! Pris kr. 1000,-  Vi tilbyr kurs for både grupper og enkeltpersoner, over flere dager eller på times basis. Vi kommer gjerne til deg for å holde kurs.  Kontakt oss for ytterligere informasjon.  Neste kurs starter: lørdag 30. mai 2015 kl. 1000.  (både slakt og partering)  [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
02 Sep
28 Sep
28 Oct
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende. [+]
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende.Et utvalg retter som er enkle å lage, enkle å servere og ennå enklere å spise. Det smaker jo så godt, som regel finnes noe godt i et glass ved siden av også.Tapas er spansk og kommer fra ordet tapar, som betyr «å dekke over» eller «å dekke til».  Sier man «una tapa» betyr det «et lokk». Opprinnelsemyten til tapas forteller om at man plasserte en liten brødskive på toppen av sherryglassene for å forhindre at fluene rotet seg nedi. Ingen liker vel fluer i sherryen sin. Senere ble det funnet opp masse småretter som passet på brødskivene. I dag finnes det et vell av småretter - ikke alle passer på en brødskive som balanserer på et sherryglass, men de smaker utmerket.  Hos oss får deltagerne bryne seg på tilberedning av i overkant av 20 småretter. Det er mye matlæring for pengene! Lørdagskurs starter kl 12:00. Hverdagskurs starter kl. 18:00 [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
26 Aug
12 Oct
19 Nov
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lan... [+]
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lange kalde vintre. Det gjaldt å fiske effektivt i stimer av torsk, sild og vandrende laks i elvene når den var tilgjengelig.  Mens franske fiskere kunne bruke vinteren til å fange østers, kamskjell og andre delikatesser langs lange sandstrender, var de samme artene «trygge» i utilgjengelige, dype norske fjorder. Det samme var gjedde og abbor under tykk ferskvannsis. Det var viktig å bruke tiden på det som gav avkasting. Og det var om å gjøre og ta vare på «investeringen» slik at den holdt seg gjennom vinteren.I dag er situasjonen en annen. Råvarene er lettere å få tak i, men vår matkultur har ikke tatt inn over seg disse delikatessene. Vi spiser fortsatt nesten bare laks, torsk og fiskeboller. Vi har råvarene, men ikke kulturen. Men vi kan videreutvikle oss. Vi kan bli flinkere til å spise alt det deilige man finner under vann.  Praktisk filetering av rund og flat fisk. Grundleggende tilberedningsmetoder som graving, varmrøking, marinering, sylting, speking, damping, pannesteking. i tillegg til koking av kraft til supper og sauser samt å lage farser av fisk. Deltagerne får jobbe med sjøkreps og hummer Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.   [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
14 Sep
14 Oct
25 Nov
Ønsker du å spise mindre kjøtt, trenger du kunnskap om hvordan man lager god og næringsrik mat uten kjøtt [+]
Har du et familiemedlem som har blitt vegetarianer og funderer på hvordan du kan ha næringsrike felles måltid eller ønsker å legge om til et kosthold med mindre bruk av kjøtt? Kanskje ønsker du ikke å bli vegetarianer eller veganer, men å spise mer plantebasert? Vet du ikke helt hvor du skal begynne for å komme i gang? Eller kanskje du har en tenåring i huset som ikke vil spise noe animalsk, er i villrede for hva du skal lage og usikker på hvordan barnet skal få i seg nødvendige næringsstoffer? På dette kurset vil vi lage gode, smakfulle og næringsrike retter uten kjøtt. En god idé kan være å starte med en eller to kjøttfrie dager i uken – og da er disse rettene gode å ha. Matkurs.no har samarbeidet med Linn Helene Støle  i utviklingen av dette kurset. Linn Helene er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og jobber på sykehus. Hun har vokst opp som vegetarianer og holder kokkekurs og foredrag om vegetarkost. Linn Helene brenner for å formidle fordeler om kosten, gi kunnskap og inspirasjon, slik at det er lettere å innføre mer grønt i hverdagen. Hva lærer du?• Vi gjennomgår kroppens behov for næringstoffer, vitaminer etc., og hvordan man kan imøtekomme dette uten bruk av kjøtt som råvare• Hvordan kostholdet skal oppleves som variert• Tilberedningsteknikker for grønnsakerVi legger dette opp som et tapaskurs slik at man får cirka 15-20 retter til repertoiret.Du får personlig oppfølging og veiledning underveis i kurset.Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid.Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet.Vi har alle rettigheter.Lørdagskurs starter kl 12:00, og hverdagskurs starter kl 18:00 [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.