Matkurs og drikke
Hordaland
Du har valgt: Kvinnherad
Nullstill
Filter
Ferdig
Bedriftsintern 500 kr
Ost og vin som sosialt arrangement for de ansatte, eller som en myk start/avslutning på et kundearrangement. [+]
Hva med et internt arrangement noen timer der dere har fokus på ost med noe godt å drikke til? Eller bare ost om det passer bedre. Ost som mattema er for oppadgående, begynner å bli ganske in, faktisk. Det er mange som er opptatt av ost, men kommer seg ikke helt ut av dagligvaresfæren, og synes derfor det er spennende å lære mer, høre om nye oster og smake dem. Det får du her. Ost er fantastisk, bare tenk på hvor mange forskjellige som finnes, alle med utgangspunkt i melk. Ost er selvsagt landbruk og håndverk, men også historie, storpolitikk og konflikter. Mange sanne og morsomme historier, men også et utall anekdoter som bare er morsomme. I tillegg er ost industri, men den delen får noen andre ta seg av.  Jeg kan love dere to til tre fantastiske timer både for sansene og sinnet. Det blir oster av kumelk, så vel som geite- og sauemelk. Et slikt sosialt arrangement kan holdes i kantinen eller utenfor huset om det er en bedre løsning. Ønskes alkoholfri drikke, helt eller delvis, så ordnes selvsagt det. Egen oste- og drikkemeny for eventuelt gravide deltakere. Dag, ettermiddag, kveld eller helg. Hva med lunch and learn på en fredag? Gjensidige har gjort det, Sjøassuranseselskapet Gard har gjort det, Forskningsrådet og Glamox-Luxo også, for å nevne noen.    Kan også brukes som en fin start på et kundetreff. Litt ost, brød og litt vin eller annen passende drikke. Inntil én time. For samlinger utenfor egne lokaler tilkommer husleie, samt reisekostnader hvis utenfor Oslo. [-]
Les mer
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. [+]
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. Det har stadig blitt mer populært med alternative arrangementer i bedriftene. Et uformelt matkurs i kombinasjon med en hyggelig fest eller julebord er alltid spennende. Gi dine ansatte en uforglemmelig og annerledes kveld hvor de kan få utfolde seg og skape felles hygge. Dette styrker samholdet og gir motivasjon og glede samtidig som det er lærerikt. Vi kommer til din bedrift/kantine hvor vi sammen tilbereder kveldens delikatesser som senere nytes i hyggelig lag. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at rettene tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Dere vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi tilpasser opplegg etter behov og størrelse på gruppen og bringer med alle råvarer for tilberedning. Pris etter avtale. [-]
Les mer
Bedriftsintern 1 time 375 kr
Hva med en utvidet lunch en dag, hvor de ansatte kan smake lukte og lære om ost. [+]
Lunch and Learn er et amerikansk begrep, der det gis et tilbud om et kort foredrag eller lignende i løpet av lunchen. Å lære litt om ost, krever en litt utvidet lunchpause, men vi holder oss til en time. Vi serverer ost og brød og eventuelt tilpasset alkoholfri drikke. De fem viktigste ostfamiliene; en chèvre, en hvitmuggost, en blåmuggost, rødkitt og en fast ost.  Ønsker dere et spesielt tema så tilpasser vi det, så langt det lar seg gjøre. Et hyggelig og lærerikt avbrekk i hverdagen-  [-]
Les mer
1 150 kr
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. [+]
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. Thaimat har aldri vært mer populært og det er stadig flere som blir fasinert av det thailandske kjøkken. Liker du å tilberede sunn og god mat eller kanskje du ønsker å imponere dine venner med noe hjemmelaget og eksotisk? Lær mer om thaimatens hemmeligheter. Hva med å samle en vennegjeng og hold kurs i eget hjem? Vi gjennomfører kurs hjemme hos deg. Kombiner et kveldskurs med en hyggelig hjemmefest hvor prikken over i’en er servering av selvlaget thaimat. Det er både lærerikt og spennende. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Du vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Vi tilbereder det hele sammen med deg og dine gjester og tilpasser etter deres kjøkken og ambisjoner. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at alle retter tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Vi bringer med alle råvarer og nødvendig redskap for tilberedning. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi kan også leie ut kokk til ditt selskap dersom du ønsker den fantastiske thaimaten, men ikke vil involvere dine gjester i tilberedelsen eller briljere med egne kokkeferdigheter.     [-]
Les mer
3 timer 200 kr
Hjemmelaget tyrkisk mat [+]
På det tyrkiske matkurset lærer du å lage enkle retter. Du får hjemmelaget mat uten overflødig staffasje, men råvarens smak, duft og farge kommer fram. Vi lager en meny med fire forskjellige retter.   Første kurset er lørdag 20. oktober. Deretter annenhver uke. [-]
Les mer
1 dag 150 kr
Her er alle velkommen til å lære mer om ølets fascinerende og lange historie. Lær om brygging, lagring, skjenking, etc. [+]
Bryggeriets Gildehall er et sted hvor ølvenner møtes.   Her er alle velkommen til å lære mer om ølets fascinerende og lange historie. Lær om brygging, lagring, skjenking, øl i mat og til mat, og ha det hyggelig sammen med andre ølvenner. Her får man omvisning i bryggeriet, ølkåseri og smaksprøver, og man kan synge og hygge seg sammen utover kvelden.   Vi tar imot grupper fra 30 – 80 personer, enten det er firmaer, privatpersoner eller foreninger. Aldersgrense er 18 år.   Et typisk arrangement kan være slik 19:00 Fremmøte og omvisning i bryggeriet 20:00 Ølkåseri og smaksprøver 21:00 Sosialt samvær 22:00 Slutt   Pris pr. person er kr.150,- inkl. 2 øl eller mineralvann. Ønsker man mat, kan det bestilles separat.   FIRMASAMLINGER: Hvorfor ikke legge ditt neste ”kick-off” eller firmasamling til Gildehallen? Heldagsmøter eller kundepleie i tradisjonsrike og spesielle omgivelser som skaper en spesiell stemning. Pris etter avtale.    Øl er vennedannende! VELKOMMEN TIL AASS BRYGGERI! [-]
Les mer
Vi legger vekt på å gi våre kursdeltagere en annerledes og lærerik mat og vin-opplevelse. [+]
MAT OG VINKURS Våre kurs kan være i deres egne lokaler eller hos oss. Vi arrangerer kurs i hele fylket som passer for alle. Vi legger vekt på å gi våre kursdeltagere en annerledes og lærerik mat og vin opplevelse. Her kan du utvikle dine matkunnskaper sammen med profesjonelle kokker - både eksterne og Culinarius sine egne.  Ønsker man å sette opp egne kurs med egne tema er dette også det mulig. Vi arrangerer kurs både for private, proffe og for firmaer. Dette er en annerledes måte å ha sosialt samvær på, enten det er på kvelden eller dagen. Å lage mat sammen i team har vist seg å være både samlende og overraskede morsomt. Våre kurs - i motsetning til mange andre - er basert på at man selv deltar aktivt. Her må man selv kutte, steke,  dele, koke, dekke - det er den beste måten å lære på. Og vi legger vekt på at alle har fått med seg det viktigste. Og du mottar Kursbevis.   Åpne kurs Dette er kurs hvor alle kan delta. Kursene passer både for dem som føler seg som nybegynnere og de som kan litt mer. Disse blir annonsert i media.   Lukkede kurs Dette har blitt mer og mer populært. Dette er for grupper på inntil 12 deltakere som kjøper en egen kurskveld. Her spesial lager vi kurset i hvert enkelt tilfelle. Dette kan være alt fra rene kurs til mer sosiale arrangementer. Hva skjer ?Kokken kommer inn og presenterer det som skal foregå. Kveldens meny eller tema presenteres. Arbeidsoppgaver fordeles. Så når gruppene ferdig med matlagingen og alle går til bords, vin serveres og gruppene kommer en og en på kjøkkenet for å legge opp maten etter hvert, deretter må den respektive gruppen servere retten samtidig som de presenterer hva de serverer og forteller litt om hva de har gjort, hva som gikk galt og hvorfor.Slik fortsetter det hele til hele måltidet er gjennomført, tidsrammen er 5-6 timer. Kurs med påmelding Dette er kurs hvor alle kan delta. Kursene passer både for dem som føler seg som nybegynnere og den som kan litt mer. Kun 12 deltagere på hvert kurs.Kursene starter vanligvis kl. 18.00 og avsluttes ca. kl.22.00   Kurs som er bestilte og holdes i våre lokalerDette er for grupper på inntil 12 deltakere som kjøper en egen kurskveld. Her spesial lager vi kurset etter deres ønske. Dette kan være alt fra rene kurs til en hygge kveld med mat og vin   Kurs som holdes hjemme på ditt kjøkkenDette er for grupper på inntil 12 deltakere som kjøper en egen kurskveld. Her spesial lager vi kurset etter deres ønske. Vi tar med alt som trengs for å spise, drikke og lage mat.Dette kan være alt fra rene kurs til en hygge kveld med mat og vin . Skal vi ordne med vin til et slikt arrangement tar vi 15 % i påslag.   Generell infoAlle som vil gå på kurs melder sin interesse, via email, telefon, telefaks eller du stikker innom. Kursene starter vanligvis kl. 18.00 og avsluttes ca. kl.23.00Kursavgiften varierer etter prisen på råvarene og du betaler den ved fremmøte. Normal pris ligger på ca 800 – 1200 kr pr. pers og det er jo ikke så ille for en 6 retters middag. Kurslederne er både interne og eksterne, prisen vil også variere på grunn av dette. Pris vil alltid være avtalt på forhånd.   Hvordan foregår et kursKjøkkensjefen kommer inn og presenterer det som skal foregå i løpet av kvelden. Snakker litt om mat-trender-viner. Kveldens meny presenteres og vi går på kjøkkenet. Gruppene får en viss tid på seg til å lage rettene under nøye oppfølging av kjøkkensjefen. Det er jo en helt annen opplevelse enn et restaurantbesøk vi snakker om. Alle får Culinarius Diplom og CulinariusPinsett. [-]
Les mer
1 dag 645 kr
På våre kurs kan du kombinere det sosiale med spennende mat- og drikkeopplevelser. [+]
Matkurs - sosialt samvær på kjøkkenet...   På våre kurs kan du kombinere det sosiale med spennende mat- og drikkeopplevelser. For det er liten tvil om at det å lage mat sammen skaper en helt spesiell atmosfære og får alle til å løsne på slipset.   Her er noen smakebiter på vår meny. Du velger selv hvor mange retter du vil ha. Det følger med ett glass vin til hver rett. Ønsker du en spesiell vinmeny eller mer vin, tilbyr vi selvfølgelig dette for ett lite tillegg i prisen.   3 retter - kr. 645,- pr. person 4 retter - kr. 745,- pr. person 5 retter - kr. 845,- pr. person 6 retter - kr. 945,- pr. person   Prisene er beregnet for en gruppe på minimum 10 personer.   Eksempel på 4 retters meny Bruchetta med balsamico- og rødvinskokt Puy-linser, krydderpølse og gulrotpurè Tunfiskcarpaccio marinert med lime, servert med ruccola og parmesan Stykker av pattegris servert med urtepolenta, kremet jordskokk, solbærbakt persillerot, dushesspotet og hvitvinsjy Crème brulèekake servert med bringebærsorbet og bakverk [-]
Les mer
3 timer 590 kr
Velkommen til en spennende innføring i hvordan tarmens helse er grunnlaget for en frisk kropp, og hvordan lage smakfull hverdagsmat som tarmen liker. [+]
Du har kanskje hørt om hjernen i tarmen, og her forklarer vi hvordan maten vi spiser og hvordan vi har det kan henge sammen.   Hva lærer jeg: På dette kurset lærer du hvilke mat som bygger god tarmhelse, hvilke mat som er betennelsesdempende og du opplever selv hvor enkelt du kan gjøre noen små grep som kan ha stor betydning. Kraft kokt på bein av dyr og fisk er med på å "restaurere" fordøyelsen og demper betennelser i kroppen. Grønnsaker og urter kan ha en rensende effekt og fremme fordøyelsen. Fermentert mat og drikke er syrlige og har et naturlig innhold av probiotika, som beriker tarmfloraen og bedrer fordøyelsen. Vi lærer deg hvordan du kan bake næringsrike og smakfulle brød, og hvordan du skal behandle nøtter, frø og korn for å øke næringsopptaket og hjelpe fordøyelsen. Du får lære om ulike kornsorter som emmer, enkorn, bygg m.m. Vi baker brød slik de gjorde i gamle dager. Brød som har fått hevet lenge og som er bakt på næringsrike kornsorter, gjør godt for både kroppen (magen) og smakssansen.   Vi viser i praksis hvordan du kan: Lage ditt eget surdeigsbrød Fermentere grønnsaker – å lage sitt eget surkål til jul er både enkelt og kjapt Lykkes med en smakfull rett med mye kraft, samt få mere kraft inn i hverdagsmaten Fermentere drikker som vannkefir og kombucha Hva er inkludert på kurset: Ta med deg et (eller flere) gamle syltetøyglass (eller Norges glass), og du får med deg en surdeigsstarter hjem så du selv kan gå i gang med å bake surdeigsbrød. Om det er nok får du også med deg kulturer for å fermentere drikke. Inkludert i prisen er et grundig kurshefte og produktprøver. Det er også smaksprøver på alt vi lager, og også noe vi har laget på forhånd. [-]
Les mer
"Maten skal være din medisin, og medisinen skal være din mat" Hippokrates [+]
Flere og flere mennesker begynner å innse at hverdagskostholdet ikke er så sunt og helsebringende som vi rettmessig har krav på at det skal være. Vi gjør noe med dette. En kropp i balanse er selvhelbredende og selvfornyende. Når kroppen blir overbelastet (med toksiner) trenger den vår aktive hjelp til avgiftning og gjenoppbygging gjennom bl a endring i kostholdet. På oppfordning fra mange av våre klienter og bekjente har vi satt i gang kurset "Tilberedning av Levende Mat", hvor hovedpoenget er en riktige matkombinasjoner og bevaring av matens vitalitet.  Vårt første ansvar som mennesker er å ta vare på vår egen helse og vårt velvære. På kurset lærer dere en utprøvet måte å tilberede maten på, der enzymene er ivaretatt, slik at maten ikke mister sin helende kraft. En kropp i balanse er selvhelbredende og selvfornyende. Vi viser deg hvordan du kan tilrettelegge slik at kroppen får sjansen til å gjøre dette. Når kroppen blir overbelastet trenger den vår aktive hjelp til avgiftning og gjenoppbygging. Levende mat er nøkkelen til dette.   På kurset skal vi lære å tilberede velsmakende frokost-, lunsj- og middagsretter samt desserter. Rettene er laget av økologiske råvarer (så langt dette er mulig), tilberedt på en slik måte at vitaliteten i maten bevares. Vi skal lære hvordan vitaminer, mineraler og enzymer arbeider sammen og hvorfor det er så viktig å ta hensyn til enzymene I tilberedning av mat. Kurset passer for alle som er opptatt av et sunt kosthold og som er interresert i å forbedre sin egen helse. Kurset krever ingen forkunnskaper. Max antall deltagere er 10. Bindende påmelding. [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.