Servicekurs - fagbrev
Næringsmiddelfag
Hordaland
Du har valgt: Bergen
Nullstill
Filter
Ferdig

-

14 treff ( i Bergen ) i Næringsmiddelfag
 

Nettkurs 100 timer 23 900 kr
22 Apr
Har du produsert pølsevarer, pålegg, deiger, farser, posteier eller ruller? Har du erfaring fra ferskvare, vært ansatt i en industribedrift, eller har erfaring med pro [+]
Har du produsert pølsevarer, pålegg, deiger, farser, posteier eller ruller? Har du erfaring fra ferskvare, vært ansatt i en industribedrift, eller har erfaring med produksjon på annen måte? Med et svennebrev i pølsemakerfaget får du dokumentert din kompetanse, noe stadig flere arbeidsgivere setter pris på.  Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
08 Jan
Er du, eller har du vært ansatt ved et håndverks- eller et industribakeri? Har du erfaring med å produsere bakevarer av deiger, kremer og masser? Med et svennebrev i b [+]
Er du, eller har du vært ansatt ved et håndverks- eller et industribakeri? Har du erfaring med å produsere bakevarer av deiger, kremer og masser? Med et svennebrev i bakerfaget får du dokumentert din kompetanse, og kan kalle deg faglært baker.  Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
08 Jan
Er du, eller har du vært ansatt i slakterindustrien eller i et slakteri? Har du erfaring med avliving av dyr og bearbeiding av slakt? Med et svennebrev i slakterfaget [+]
Er du, eller har du vært ansatt i slakterindustrien eller i et slakteri? Har du erfaring med avliving av dyr og bearbeiding av slakt? Med et svennebrev i slakterfaget kan du få formelt dokumentert din kompetanse, og muligheter til å ta din karriere videre.  Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
09 Jan
Har du produsert pølsevarer, pålegg, deiger, farser, posteier eller ruller? Har du erfaring fra ferskvare, vært ansatt i en industribedrift, eller har erfaring med pro [+]
Har du produsert pølsevarer, pålegg, deiger, farser, posteier eller ruller? Har du erfaring fra ferskvare, vært ansatt i en industribedrift, eller har erfaring med produksjon på annen måte? Med et svennebrev i pølsemakerfaget får du dokumentert din kompetanse, noe stadig flere arbeidsgivere setter pris på.  Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
30 Apr
Jobber du i en slakteribedrift med nedskjæring og bearbeiding av ulike sorter slakt som storfe, svin, lam eller fjørfe? Eller er du ansatt i en mindre bedrift hvor du [+]
Jobber du i en slakteribedrift med nedskjæring og bearbeiding av ulike sorter slakt som storfe, svin, lam eller fjørfe? Eller er du ansatt i en mindre bedrift hvor du deltar i flere deler av kjøtt- og nedskjæringsprosessen? Med et svennebrev i kjøttskjærerfaget får du dokumentert din kompetanse, noe som blir stadig viktigere i arbeidslivet. Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
24 Apr
Er du, eller har du vært ansatt ved et håndverks- eller et industribakeri? Har du erfaring med å produsere bakevarer av deiger, kremer og masser? Med et svennebrev i b [+]
Er du, eller har du vært ansatt ved et håndverks- eller et industribakeri? Har du erfaring med å produsere bakevarer av deiger, kremer og masser? Med et svennebrev i bakerfaget får du dokumentert din kompetanse, og kan kalle deg faglært baker.  Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
11 Sep
Er glad i å lage mat og har vært, eller er, ansatt i restaurantbransjen? Eller har tilberedning av mat til mange mennesker vært din arbeidsoppgave i en bedrift? Med et [+]
Er glad i å lage mat og har vært, eller er, ansatt i restaurantbransjen? Eller har tilberedning av mat til mange mennesker vært din arbeidsoppgave i en bedrift? Med et fagbrev i kokkfaget får du dokumentert din kompetanse og kan kalle deg faglært kokk.  Teori til fagbrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Klasserom + nettkurs Bergen Og 8 andre steder 1 semester 21 900 kr
21 Jan
21 Jan
21 Jan
Ta teorikurs (vg3) til fagbrev ernæringskokk. K2 tilbyr eksamensforberedende kurs (privatist). Passer for deg som har erfaring fra storhusholdning/institusjoner. [+]
Ernæringskokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost. Det er produksjon av helsefremmende og trygge måltider som skal bidra til matomsorg og gode måltidsopplevelser ved ulike institusjoner. Kurset gir deg teorien (vg3) som du må ha før du kan avlegge fagprøven. Innhold/temaer Håndverksferdigheter, fagkunnskap og måltidsutvikling sette sammen og produsere helsefremmende måltider og menyer i samarbeid med kolleger og andre faggrupper ut fra myndighetenes kostråd og brukeres behov for spesialkost Kvalitet og trygg mat personlig hygiene, produksjonshygiene og næringsmiddelhygiene råvarebehandling og trygg produksjon og å følge virksomhetens kvalitetssystem Bærekraftig produksjon arbeidsflyt gjennom planlegging, samarbeid og kommunikasjon for å redusere svinn og øke lønnsomheten  Arbeidsliv og yrkesidentitet kunnskap om pliktene og rettighetene i arbeidslivet og betydningen av trepartssamarbeidet psykososialt og fysisk arbeidsmiljø som fremmer helse, miljø og sikkerhet.  For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider Udir.no Dette passer for deg som Har erfaring fra for eksempel kantine, sykehus, rehabiliteringssenter eller sykehjem som ønsker å formalisere kompetansen din. Erfaringen din må være relevant og vurderes alltid opp mot læreplanmålene for faget. Gjennomføring Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb. CampusKlasseromsundervisning en kveld/dag pr uke på campus. Ett semester NettundervisningLive undervisning en kveld/dag pr uke sammen med andre deltakere via Teams. Opptak gjør det enkelt å repetre fagstoffet. Ett semester.  Du kan se video for hvordan nettundervisning fungerer. Din digitale læringsportal og Oficce 365 I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass. Eksamen Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. Hva må til for å få fagbrev Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven. Veiledning Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning.  Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. Lånekassestøtte Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no. Alt du må vite om lån og stipend fra Lånekassen som deltaker hos K2 utdanning Støtteordning Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker. Forkunnskaper Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle norskkurs K2 tilbyr. Krav til utstyr Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen. Praktisk info Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.       [-]
Les mer
Klasserom + nettkurs Bergen Og 8 andre steder 1 semester 21 900 kr
21 Jan
21 Jan
21 Jan
Ta teorikurs (vg3) til fagbrev Kokk. K2 tilbyr eksamensforberedende kurs (privatist). Passer for deg som har erfaring innen kokkefaget. [+]
Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innen kokkeyrket og ønsker fagbrev Innhold/temaer Håndverksferdigheter, fagkunnskap og måltidsutvikling vurdering og valg i forbindelse med råvarer, tilberednings- og serveringsmetoder, allergener, ernæring og økonomi samspillet mellom råvarenes bruksområder, sammensetning og egenskaper, håndlag, teknologi, kreativitet og sensorikk allergenmerking, næringsberegning og kalkulasjon i tilberedning av måltider og utvikling av menyer tilpasset sesong, anledning og kunders ønsker og behov ulike mattradisjoner, trender og religioner  Kvalitet og trygg mat personlig hygiene, produksjonshygiene og næringsmiddelhygiene råvarebehandling og trygg produksjon og om å følge virksomhetens kvalitetssystem lover og forskrifter som regulerer produksjon og omsetning av mat og drikke  Bærekraftig produksjon arbeidsflyt gjennom planlegging, samarbeid og kommunikasjon for å redusere svinn og øke lønnsomheten ressursutnyttelse og om bransjens påvirkning på miljøet gjennom valg av råvarer bærekraftig produksjon om avfallshåndtering, resirkulering og forebygging av utslipp til miljøet  Arbeidsliv og yrkesidentitet kunnskap om pliktene og rettighetene i arbeidslivet og betydningen av trepartssamarbeidet skape et psykososialt og fysisk arbeidsmiljø som fremmer helse, miljø og sikkerhet sosial kompetanse og samarbeidsevne, kritisk tenkning og respekt for meningsforskjeller og forståelse av hvordan dette påvirker arbeidsmiljø og produktivitet For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider Udir.no  Dette passer for deg som Har erfaring som assistent/kokk fra for eksempel bistro, restaurant eller catering og ønsker å formalisere kompetansen din. Erfaringen din må være relevant og vurderes alltid opp mot læreplanmålene for faget. Gjennomføring Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb. CampusKlasseromsundervisning en kveld/dag pr uke på campus. Ett semester NettundervisningLive undervisning en kveld/dag pr uke sammen med andre deltakere via Teams. Opptak gjør det enkelt å repetre fagstoffet. Ett semester.  Du kan se video for hvordan nettundervisning fungerer. Din digitale læringsportal og Oficce 365 I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass. Eksamen Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. Hva må til for å få fagbrev Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven. Veiledning Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning.  Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. Lånekassestøtte Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no. Alt du må vite om lån og stipend fra Lånekassen som deltaker hos K2 utdanning Støtteordning Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker. Forkunnskaper Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle norskkurs K2 tilbyr. Krav til utstyr Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen. Praktisk info Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.       [-]
Les mer
Klasserom + nettkurs 1 semester 19 900 kr
Tidligere teorikurs (vg3) til fagbrev Institusjonskokk. K2 tilbyr eksamensforberedende kurs (privatist). Passer for deg som har erfaring innen institusjonskokkfaget. [+]
Dette kurset erstattes av Ernæringskokk intensivkurs – Fagbrev En institusjonskokk er en kokk som arbeider på store institusjoner hvor det er lagt opp til effektiv og hygienisk produksjon av store mengder mat. Som institusjonskokk vil du ha hånd om det daglige arbeidet på kjøkkenet. Du må innfri krav til utseende, lukt, smak og konsistens. Maten skal også produseres innenfor definerte økonomiske rammer. Institusjonskokken skal kunne lage mat som gir positive opplevelser til både friske og syke mennesker. I helse- og omsorgssektoren er institusjonskokken en viktig ressurs for å gi gode og næringsrike måltider. Yrket har utviklet seg ved at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet. Innhold/temaer Sentrale emner i opplæringen er: tilberede mat i store mengder sørge for en høy hygienisk standard i arbeidet bruke maskiner og annet utstyr, og vedlikeholde dem følge budsjetter og eventuelt andre regler for matproduksjonen variere retter og menyer ut ifra hva som er næringsmiddelmessig korrekt For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no.  Dette passer for deg som Dette passer for deg som har erfaring som kokk eller med matlaging, og som ønsker å formalisere kompetansen din. Gjennomføring Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb. Klasseromsundervisning Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted, og følger undervisningen sammen med andre deltakere. Interaktiv nettundervisning Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant. Se video for hvordan nettundervisning fungerer her. Din digitale læringsportal og Oficce 365 I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass. Eksamen Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. Hva må til for å få fagbrev Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven. Veiledning Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Du kan kontakte oss på telefon, chat, mail eller velge "send meg info" knappen under. Lånekassestøtte Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no. For mer informasjon klikk her. Støtteordning Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker. Forkunnskap Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her Krav til utstyr Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen. Praktisk info Du vil finne mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
06 Jan
Er du, eller har du vært ansatt ved et konditori eller et bakeri? Kanskje har du også erfaring med produksjon av sjokolade, glasurer og kaker? Med et svennebrev i kond [+]
Er du, eller har du vært ansatt ved et konditori eller et bakeri? Kanskje har du også erfaring med produksjon av sjokolade, glasurer og kaker? Med et svennebrev i konditorfaget får du dokumentert din kompetanse, og kan kalle deg faglært konditor.  Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettkurs 100 timer 23 900 kr
22 Apr
Er du, eller har du vært ansatt ved et konditori eller et bakeri? Kanskje har du også erfaring med produksjon av sjokolade, glasurer og kaker? Med et svennebrev i kond [+]
Er du, eller har du vært ansatt ved et konditori eller et bakeri? Kanskje har du også erfaring med produksjon av sjokolade, glasurer og kaker? Med et svennebrev i konditorfaget får du dokumentert din kompetanse, og kan kalle deg faglært konditor.  Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.   [-]
Les mer
Nettstudie 17 900 kr
Kokkfaget er utviklet for voksne mennesker som vil ta fagbrev som praksiskandidat. Kokkfaget på NooA videregående skole består av de tre nettkursene: Råvarer og produksjo... [+]
Arbeidsoppgaver Kokker jobber med å sette opp menyer, planlegge innkjøp, velge ut råvarer, tilberede mat og gjør den klar for servering. Arbeidsoppgavene omfatter blant annet: velge ut, kjøpe inn og behandle råvarer tilberede kald og varm mat delta i konseptutvikling og planlegging av menyer vask og renhold av kjøkken Jobbmuligheter for kokker Som kokk kan du få jobb på restaurant, kafe, kantine, storkjøkken. Mange arbeider også innen dagligvarehandelen, næringsmiddelindustrien, forsvaret, helsesektoren eller offshorsektoren. [-]
Les mer
Gir verdifull opplæring i behandling av felt vilt. Anbefaler dette for alle nye jegere. [+]
Kurset vil bli avviklet på slakteri under kyndig veiledning og vil gi verdifull opplæring i behandling av felt vilt. Anbefaler dette for alle nye jegere. Neste kurs avholdes når det er påmeldt et minimum..    Temaer som er naturlig å gå gjennom er: Avblødning er viktig for å få god kvalitet på kjøttet. På jakt så kan det bli noe annerledes en på et slakteri, avhengig av hvor skuddet sitter, og hvor lang tid etter skuddet vi går frem til dyret. Vomuttak (Bagging og Rodding). Her gjelder det om å holde 'griseriet' så godt bevart som mulig, i den 'innpakningen' som det er i. Avkapping av føtter. Her gjelder det om å treffe det rette punktet, da klarer man seg med kniv, em det er fort gjort å bomme. Flåing. Skal man beholde skinnet gjelder det å unngå å skjære hull. Skal man slakte dyret ute og går frem på riktig måte. Klarer man å holde slaktet reint. Skal man stoppe ut hode må man begynne å tenke på det når man finner frem kniven. Før man begynner å skjære i dyret. Behandling av kjøttet ute i felten. Tørt og luftig er best. Oppbevaring av skinnet. Salting er viktig, hvis ikke vil man få et skinn som slipper hår. Saltet må fordeles jevnt. På slutten av kurset var vi nede hvor de saltet og oppbevarte skinnet før det ble sendt til garveriet. Der fikk vi se hvor lett håret slipper hvis det er dårlig saltet.  Sjekke viltet for evt. sykdommer. På et slakteri blir hvert dyr kontrollert av veterinær før det blir godkjent som menneskemat. Her fikk vi vite noe av det vi skal se etter. Er dyret usymmetrisk er det ofte et tegn på sykdom. Friske dyr skal også ha fett rundt nyrer og hjerte. Man bør også skjære i hjerte, lever og lunger for å se etter uregelmessigheter. Generelt ser man etter avvik i farge, konsistens og lukt. Men det krever erfaring fra slaktede dyr for å kunne avgjøre. For mer detaljer se SNT Instruks for viltkjøtt kontroll Modning og oppbevaring av kjøttet. Her lærte vi blant annet at skal kjøttet brukes til kjøttdeig så blir det best ved å henge kortest mulig, med biff er det ønskelig at kjøttet skal bli mørest mulig. Partering av dyret. Feil partering kan ødelegge gode kjøttstykker. Blant annet så går skille mellom frampart og bakpart, mellom 8 og 9 ribbeinet. Når man teller forfra på dyret, Kvalitet/bruksområder på de forskjellige delene av dyret. Biff er ikke alltid biff, eller retter sagt. At kjøttstykket kalles et eller annet med biff, betyr ikke at det er godt egnet til biff. Dette var ikke så lett som flere av oss trodde på forhånd. [-]
Les mer