Søk- og redningslag kurs
Skal du være en del av et søk- og redningslag offshore? Er du skadestedsleder? Da trenger du et kurs i søk og redning! Scroll deg ned til kursoversikten under for å finne et søk- og redningslag kurs nær deg!
Installasjoner offshore fungerer gjerne som en egen, liten by til havs. Dersom det oppstår nødsituasjoner er det viktig at mannskapet om bord er forberedt på å f.eks. bekjempe brann eller håndtere andre type nødsituasjoner. For å klare dette er det viktig at personellet har vært gjennom nødvendig opplæring. Et søk og redningslag grunnkurs (OFI100) bør være en del av denne opplæringen.
Et søk- og redningslag på en offshore installasjon består av ikke-profesjonelle brannmenn som kan bekjempe brann med utstyr til brannbekjempelse, foreta røykdykking på fartøy og plattform og er utrustet til å utføre annet beredskapsarbeid offshore.
På et kurs i søk og redning vil man lære å tenke klart når det brenner, slik at man begrenser skadene på personer og utstyr og er i stand til å utføre beredskapsarbeidet på tryggest mulig måte. Temaer på et søk- og redningslag kurs er blant annet ulike årsaker til brann og ulike typer brann, hvordan man gjør risikovurderinger i en nødsituasjon, hvordan man tar i bruk forskjellige brannslukningsapparater, gjennomføring av røykdykking med søk og redning når det brenner, stressmestring og førstehjelp.
Kurset består av 40 timer undervisning fordelt på 5 dager. Kurset i søk og redning avsluttes med en påkledningstest, en yrkesrelatert test og en skriftlig prøve med gitte svaralternativer. For å kunne delta på et kurs i søk og redning må du ha gjennomført GSK grunnleggende sikkerhetskurs i forkant.
Kursene i søk- og redningslag holdes blant annet i Bergen, Kristiansund og Haugesund. Sjekk ut kursene nedenfor får å finne et kurs i søk og redningslag som passer deg i henhold til pris, sted og oppstartdato!
Bli en del av et søk- og redningslag! Klikk på et av kursene under og meld deg på i dag!