Vanligvis vil CTRL + + tastene kunne brukes for å øke størrelsen, og CTRL + - for å redusere den.
Har du hjul på musen, kan du bruke CTRL sammen med hjulet for å justere størrelsen. På Mac kan du bruke CMD + + og CMD + -.
Vi er spesialist på 3D bilder.
Velkommen til ett besøk i vårt butikkutsalg og kurssenter i Sarpsborg eller surf på våre nettsider for å få mer kunnskap om de forskjellige 3D teknikkene. Du trenger ingen tegnekunnskap for å lære dette.
Gabler`s 3D Gallery er Norges eneste spesialforretning for 3D kort og 3D bilder. Firmaet eies og drives av Marit Gabler som er utdannet i 3D paper tole ved The Paper Tole Institute, McNeese State University, Lousianna,USA 2002
Vår nettbutikk tilbyr bildepakker med arbeidstegninger og norske generelle instruksjoner. Unn deg gleden av å skape noe spesielt.
Vi holder kontinuerlige kurs i 3D Paper Tole.
Nå holder også flere av våre tidligere elever kurs i Trondheim, Ålesund, Bergen, Kristiansand, Grimstad og Askim
Hva er 3D paper tole?
3D paper tole har trolig sitt utspring fra decoupage. Det ble flittig brukt i Venezia på 1700 tallet, der de limte flate bilder på møbler som dekorasjon.
Etterhvert oppdaget Franskmennene teknikken og den ble sakte utviklet til 3D i noe de kalte Vue de Optic.
Du trenger ikke å kunne tegne egne bilder for å lage paper tole bilder. Vi bruker mange like litografiske trykk. Som regel 5 eller 6 stk.
Så vet vi lite om hvor det ble av 3D teknikken, før den dukket opp på New Zealand, i Australia og USA, trolig tidlig på 1960 tallet.
Til Norge, som første land i Skandinavia kom den i 1996, og vi har trolig det største miljøet i Europa her. Det er fremdeles veldig få som lager 3D bilder i resten av Skandinavia.
Den første verdensutstillingen i regi av The Paper Tole Institute foregår i Sarpsborg 27 og 28 Mai 2006. Deltagerne kommer fra hele verden, både for å lære, men også for å stille ut sine arbeider og delta i konkurransen om beste bilde i hver av 5 kategorier.
Når du kjøper en motivpakke i vår nettbutikk følger det med en enkel arbeidstegning som viser deg hva du skal skjære ut av de forskjellige arkene. Bitene du skjærer ut nummererer du på baksiden slik som arbeidstegningen forteller deg. Når bildet skal bygges opp monterer du bitene i nummer rekkefølge. Å lage ett slikt bilde kan ikke sammenlignes med det resultatet du får når du lager ett 3D kort, men fremgangsmåten er delvis den samme. Det er en viktig ting vi må gjøre for å få naturlige bilder, og det er at hver eneste bit skal formes. Flate biter gir ett livløst bilde. Bitene skal også farges med en Edge Marker for å skjule den hvite sårkanten etter skalpellen.
Når bitene er ferdig formet skal de plasseres på riktig sted på bildet ditt. Det nytter ikke å bruke klebeputer. De egner seg kun til kort. Kjøp syrefritt silikonlim som ikke etser. Du får kjøpt alt du trenger i vår nettbutikk.
Du setter en tupp syrefritt silikonlim på bildet du bruker som basebilde (det er det bildet resten av bitene skal bygges opp på) og plasserer biten på den i litt høyde fra basebildet. Husk å montere bitene i den nummerrekkefølgen de har.
Mange synes det er litt vrient å vite hvor mye lim de skal bruke. Begynn derfor litt forsiktig og prøv deg fram. Husk limet skal ikke synes når bildet er ferdig.
Når bildet ditt er ferdig kan du lakke detaljer. Det gir en fin glans.
Husk at det å lage 3D bilder krever endel trening, og etterhvert kan du lære deg flere teknikker f.eks å klippe papir til fjær eller pels
Hvis det holdes kurs der du bor, eller du kan reise for å gå ett kurs, så gjør det. Vi som har laget bilder i mange år har utrolig mange triks å lære deg.
Lykke til!