Matkurs og drikke
Du har valgt: Oslo
Nullstill
Filter
Ferdig

-

28 treff ( i Oslo ) i Matkurs og drikke

Sorter på søkerangering, kursnavn, pris, sted, kursdato


Oslo 149 kr
Trude Helén Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri - vinkursene ser du hjemme hos deg selv når du har tid og lyst! [+]
Nytt i Norge i 2017 - online vinkurs med Hole! Trude Helén Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen. Trude er en erfaren og populær kursholder, og holder svært morsomme, lærerike og inspirerende kurs. Dette er ikke bare et vinkurs, men også en minnerik og hyggelig opplevelse - nå kan du se kurs hjemme i egen stue. For introdukjsonstilbud på nybegunnerkursenen - klikk her! Trude er utdannet sommelier, har drevet vinimport i seks år og vært vinskribent i 13 år for forskjellige medier og skriver om vin og annet på sin blogg: www.trudehelenhole.no. Svært gode referanser: Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør: Og her kommer den største takken til de som virkelig fortjener det mest - dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk ....Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs! Tone Nygård: Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk! Flere referanser og mer info finner du på hennes hjemmeside New Spirit Communication. Nå er det introdukjsonstilbud på nybegunnerkursenen - klikk her! Trenger du kurs i blogging, les mer her.    [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
24 Jun
Indonesia er bestående av 17 508 øyer, og deres kjøkken har påvirket matlaging i store deler av sørøst-Asia. I nederland er Indonesisk mat like vanlig som kjøttkak... [+]
Indonesisk jord er fruktbar og er meget velegnet for dyrking av mat.Indonesia er en øygruppe som består av mer enn 17.000 øyer og mange etniske grupper som gjør det indonesiske kjøkken spennende, unikt og smaksrikt.Det kulinariske Indonesia har påvirkning fra ulike kulturer som Kina, India, Midtøsten og Europa, og matkulturen er en uvurderlig rikdom for nasjonen Indonesia.Mattradisjonene er viktig for folk i Indonesia. Overalt finnes det restauranter, kafeer og spisesteder som tilbyr et bredt utvalg av mat.Indonesia og deres kjøkken har påvirket matlaging i store deler av sørøst-Asia.I Nederland er Indonesisk mat like vanlig som kjøttkaker i Norge.Men det indonesiske kjøkkenet er ikke veldig utbredt i resten av verden.Vi ønsker å introdusere “Dapur Indonesia” (“det indonesiske kjøkken”) til det norske folk og til Oslo spesielt.Indonesiske retter er rik på smak; oftest beskrevet som gurih (velsmakende som tilsvarerende umami) og pedas (krydret) , og også kombinasjonen av grunnleggende smak som manis (søt) , Asin (salt) , asam (sur) og pahit (bitter).Peanøtter er en mye brukt råvare og man har en sterk tradisjon med vegatarretter samt bruk av tofu og tempeh som proteinråvare i tillegg til kylling, okse og sjømat. Dette kurset har mange innslag av vegetarretter.Kurset holdes av Det Indonesiske Kjøkken www.indonesiskmat.comFørste kurs er 22.aprilKurset starter  kl 12:00 Meld deg på hobbykurs kr. 1 295,-Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
06 May
21 Aug
Læretiden for en sushikokk er på 7 år i Japan, men vi klarer det viktigste på ca. 4 timer. [+]
Sushi er «vanskelig lett» å lage. Mange tror det handler om å ikke koke eller steke fisken». Men på vårt sushikurs kan deltageren lære hvordan man tilbereder «toppinger» som både kokt, stekt eller fritert. På kurset tilberedes sushi med både fisk, kjøtt, egg og grønnsaker. Sushi handler først og fremst om risen. Og det er tilberedning av risen som utfordrer nye sushikokker. Teknikker for skjæring av fisk eller kjøtt kan man lære seg relativt raskt. Men det er koking av sushiris som er kunsten. Noe man har muligheten til å lære på vårt sushikurs. På kurset øver deltagerne på å tilberede et utvalg av nigirisushi og norimaki. Dessuten lærer man trikset å jobbe med klebrig ris som klister seg til fingre som om de blir limt fast, om man da ikke bruker det fantastisk geniale, enkle trikset med…Nei, vent litt - du må nok melde deg på kurset! [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
06 May
10 Jun
09 Sep
Hva med en hyggelig kveld med god vin, god mat og gode historier? Jo takk, hvor kan man oppleve alt dette? [+]
God vin, god mat og gode historier kan oppleves på matkurs.no. Hvordan finne rett drikke? Vår vinmann Frode Hofstad har en mangfoldig bakgrunn som vinsmaker og skribent, og elsker å formidle kunnskap om vin gjerne sammen med noen gode historier.Det er mulig å få noen erfaringer som kan gjøre det lettere å velge rett ved neste hyggelige anledning. Våre kurs er lagt opp med en gjennomgang med et godt utvalg matretter og gode viner. Å finne passende vin til maten er vanskelig enkelt.  Vinkurset gir tips om grunnprinsipper for å lykkes med kombinasjoner med glass og tallerken.Tenk på grunnsmakene og du kan enkelt finne riktig vin. På kurset smakes et utvalg viner og i møte med et utvalg matretter. Noen kombinasjoner gir frydefulle erfaringer, mens andre oppleves som mindre heldig. Poenget er at man kan lære mye av  "dårlige" eller lite heldige kombinasjoner. Da oppleves også de gode sammensetningene sterkere.  Dette kurset er et smakskurs hvor du ikke lager mat, men får  smaksopplevelser, gode historier og en sosial kveld.   Kurset starter kl18:00     [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
27 May
07 Aug
Thaimat er lett, elegant, frisk og smakfull mat som bringer solen inn i våre frosne, nordiske kropper. [+]
Thaimat er gladmat fra en varm og rik kultur. Thaimatkurset gir deg anledning å møte nye råvarer, nye smaker og få nye munnopplevelser. Smakssenteret pepres av inntrykk og opplevelsen varer lenge. Kontrasten til det tradisjonelle norske kjøkken kan vel knapt bli større. Menyen tar for seg noen av de mest typiske thairettene; Vårruller, både ferske og friterte, Tom Ka Gai-suppe, Satai med kylling og peanøttsaus, And i rød currysaus og Fiskekaker, bare for å nevne noen av kursrettene. I Østen kjenner de til flere smaker enn her i vest. Tradisjonelt har vi brukt salt som smaksforsterker. I Thailand er man flinkere til å jobbe med hele smaksopplevelsen. Man er flinke til bruke forskjellige typer sødmer og kilder til syrlighet. Dessuten inngår smaken umami naturlig i mange av tilsetningssausene man bruker i thaimat. Begrepet umami var ukjent i Norge for få år siden, men i dag blir den innviede sekten stadig større. Stadig flere innforståtte kursgjester nikker diskré når umami bringes på banen.Bli med på thaimatkurset, så kan også du nikke bekreftende om noen spør om umami. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
15 May
Ser du etter et matkurs for dummies? [+]
Har du kjent på utfordringen av å ønske å lage god og smakfull mat til hverdags, uten å måtte bli en kokebokorm eller matbloggorm? Dette kurset gir deltagerne en grunnleggende innføring i matlaging. Kurset gir deg raske smakfulle hverdagsmåltider som samtidig er sunne. Vi tar utgangspunkt i vanlige råvarer du finner i butikken fordi vi ønsker at du raskt og enkelt tar i bruk det du har opplevd på kurset og at middagsplanen skal falle enkelt på plass i hverdagen. Du lærer å pimpe opp kjedelig mat til festmat og muligens blir du så inspirert av våre enkle kokkeprinsipper at du vil forsøke deg på å lage skikkelig festmat ved neste vennemiddag.     Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
På dette kurset vil du lære å lage nordkinesiske hvete-dumplings med et par tre forskjellige typer fyll og du lærer både å koke, dampe og pannesteke [+]
J 饺子- jiaozi - kinesiske dumplings, er tradisjonell kinesisk mat og var høyt elsket i det nordlige Kina allerede i antikken.   Å lage dumplings egner seg godt som sosial aktivtet man kan gjøre sammen med andre. Verbet for å lage dumplings på kinesisk er 包(bao1) [pakke, holde rundt, omfavne], og når kinesiske familier samler seg til nyttårsfeiring er det nettop for å pakke dumplings og holde litt rundt hverandre.   Det finnes et enormt antall variasjoner av dumplinger, både hva deig og fyll angår. I de sørlige deler av Kina er det ofte vanlig å bruke rismel til deigen, i nord er det hvetemel som gjelder. Dumplings kan i prinsippet fylles med hva som helst, men som et gjennomgåedne trekk er det ofte umami-faktoren som intensiveres i fyllet, sterke smaker - surt/sterkt/nummende/søtt – hører til i dipp-skålen.   Dumplings kan både kokes (水饺) [vann-dumplings], dampes (蒸饺) [damp-dumplings] (mye brukt i Dim-Sum) og pannestekes ( 煎饺) eller (锅贴) [pot-sticker-dumplings] (dette er omtrent som japanske gyotzo). Hvis du først lager noen dumplings hjemme kan du like så godt lage en god del. Ferske dumplings kan nemlig puttes rett i fryseren uten at kvaliteten taper seg nevneverdig, og når du en dag plutslig vil ha dumplings tar det bare korte ti minutter fra du tar dumplings ut av frysern til du kan spise!   På dette kurset vil du lære å lage nordkinesiske hvete-dumplings med et par tre forskjellige typer fyll og du lærer både å koke, dampe og pannesteke. Vi vil også lage en eller to passende små kalde sideretter og se på aktuelle typer dipp.   Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.   [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
22 May
17 Jun
04 Sep
Indisk mat er deilig smakfullt og passe sunt. [+]
Indisk mat er deilig smakfullt og passe sunt.På dette kurset får deltagerne skjerpet matkompetansen med et utvalg klassiske indiske retter. Kursdeltagerne vil jobbe med krydder, urter og belgfrukter. Det jobbes med fugl, fisk, lam og yoghurt. Det er fokus på balanse i smakene, hvordan man demper det sterke med det milde og ivaretar råvarenes opprinnelige smak, selv om svetten pipler i pannen.  Hva vil vi lage? På menyen står et utvalg retter, dipper og leskende drikker.  Det lages raita, chutney, dahl, pakora, tandoori, pasanda, vindaloo, chapati og selvfølgelig både salt og søt lassi. Liker du godt krydret mat, liker du dette kurset! [-]
Les mer
Oslo 5 timer 1 500 kr
29 Aug
30 Aug
Rune Kristian Elnan fra Levanger brenner for baking og holder bakekurs over hele landet. Nå holder han også kurs i Oslo. [+]
Dette er 5 1/2 -timers bakekurs på en dag for den som er over middels glad i velduftende gjærbakst.  Passer både for husfar som ønsker og bake ærlig brød til barna, og kokken som ønsker å gi gjestene en magisk opplevelse fra brødkurven kommer på bordet. Vi kommer til å ha fokus på hva som skjer i en deig, og hvorfor noen brød blir bedre enn andre. Og ikke minst, hvorfor man skal ligge unna "kjøpabrød":) Surdeigsbrød, lyse brød, grove brød, sunne brød, usunne brød, hvetedeig og croissant. Elting og heving, med kjempelite gjær eller surdeig.  Et praktisk kurs , hvor vi deler erfaringer, og kjenner på deigene underveis. Alle får med seg en bakeklar surdeig hjem, samt en god del herlige bakverk:) Kurset går over en dag, og er basert på vanlig kjøkkenutstyr.  Vi starter kurset med en varm suppe med brød til(selvsagt), før vi hiver oss igang med eltinga. Kurset går over en dag, og er basert på vanlig kjøkkenutstyr.  Vi kommer også til å få bakt litt i vedfyrt steinovn.Vi starter kurset med en varm suppe med brød til (selvsagt), før vi hiver oss igang med eltinga.  Dette kurset arrangeres sammen med Forno vedfyrte steinovner http://forno.no .Vi vil gjerne fortelle om vedovnene på kurset, men det er  ikke en forventning om salg av ovn i enden av kurset.Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst, i løpet av kurset og til måltidet.Vi har alle rettigheter.   Pris: 1500,-pr.pers/Småbarnsforeldre 1300,- pr pers    Redusert pris til småbarnsforeldre, fordi vi ønsker at kommende generasjoner skal vokse opp med duften av nybakt i huset :-)   Påmelding er bindende. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.  Faktura med  inntil 10 dagers betalingsfrist kommer som lenke i epost.Sjekk spamfilteret ditt da det dessverre kan skje at eposten havner der.I henhold til Angrerettloven har du 14 dagers angrefrist. Denne angreretten kan du benytte ved å sende oss en epost til matkurs@matkurs.no.  Ved å trykke på Påmeldingsknappen bekrefter du at du har lest og akseptert våre vilkår.    Kurset den 15. mars starter klokken 14:00 Kurset den 29.august og 30. august starter kl 16:00     [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
12 Jun
21 Aug
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende. [+]
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende.Et utvalg retter som er enkle å lage, enkle å servere og ennå enklere å spise. Det smaker jo så godt, som regel finnes noe godt i et glass ved siden av også.Tapas er spansk og kommer fra ordet tapar, som betyr «å dekke over» eller «å dekke til».  Sier man «una tapa» betyr det «et lokk». Opprinnelsemyten til tapas forteller om at man plasserte en liten brødskive på toppen av sherryglassene for å forhindre at fluene rotet seg nedi. Ingen liker vel fluer i sherryen sin. Senere ble det funnet opp masse småretter som passet på brødskivene. I dag finnes det et vell av småretter - ikke alle passer på en brødskive som balanserer på et sherryglass, men de smaker utmerket. Hos oss får deltagerne bryne seg på tilberedning av i overkant av 20 småretter. Det er mye matlæring for pengene! [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
20 May
19 Jun
14 Aug
Det italienske kjøkken er ujålete, usnobbete, upretensiøst, enkelt og velsmakende. [+]
Det er alltid selve råvaren som spiller hovedrollen i en italiensk rett. Pynt og fjas på maten finner man ikke. Man legger ikke «ein liten persilledusk på toppen» i Italia. Det vil jo ødelegge smaken helt. Her snakker vi kultur. I disse lavkarbotider er det kanskje ikke så populært med pasta, risotto, polenta eller pizza. Dette er mat man blir tjukk av. Og vi nordmenn har vel aldri vært større enn vi er nå.  Men hvorfor ser vi så få «store» italienere? Kanskje fordi matkulturen er gammel og velprøvd. Og fordi italienerne alltid spiser litt mat før maten – eller antipasti. Enkle småretter, raske å tilberede. Rå grønnsaker i fingermat-vennlige størrelser, skiver av skinke, marinerte bønner, oliven, ansjos med sitron eller carpaccio. Dessuten er man rundhåndet når det gjelder bruken av olivenolje. I Italia spiser man aldri på tom mage.Dette er det motsatte av den norske matkulturen som bygger på at generasjoner nordmenn kun hadde én ting å spise - graut. Var våre tippoldeforeldre heldige, hadde familiene kanskje en salt sild på deling. Da gjaldt det å fylle opp. Konsekvensen av å spise på den italienske måten er at man først spiser tyngre fordøyelige råvarer med fiber, fett og protein, så blir man mett på den mer lettfordøyelige pastaen. Resultatet er at blodsukker-nivået ikke stiger hurtig som hos moderne nordmenn, som går rett på spagettien. Derfor holder italieneren seg mett lenge, mens nordmannen må småspise litt kort tid etter et måltid. Lær mer om maten fra vår europeiske matkulturs vugge. Meld deg på det italienske matkurset. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
29 May
11 Sep
Lær å lage italienske pizza av en danske og nordmann med kartofler og kokte poteter i blodet. [+]
Det er populært å kjøpe kjøtt som er marinert, vakuumert, kokt, grillet, revet, hakket,  sauset, puttet i brød og toppet med søt dressing før det endelig kan dyttes i munnen. Mulig det var svinekjøtt et sted i starten av prosessen, men det må man nesten ta en DNA test for å finne ut av.  Hvorfor ikke bare lage mat? Hva er galt med smaken av råvarene som er brukt? Hva med pizza? Pizza blir best når du lager den enkelt med få ingredienser. Pizza burde vært et synonym for godt. « Det smakte pizza." Enkel, fin, fyldig smak. Det er pizza.   Det kan være vanskelig å forstå hvorfor man skal gå på et kurs hvor man lærer at det enkleste er det beste.  Selv om pizza er enkelt å lage, betyr det ikke at man kan være kunnskapsløs når den lages. Jo bedre du forstår prosessene, jo bedre blir resultatet.  På pizzakurset jobber deltageren med deigen. Hvordan få deigen smidig, myk og smakfull? På pizzakurset jobber deltagerne med sausen. Hvordan få frem syren, sødmen og umami? På pizzakurset reflekteres der rundt toppeingen. Hvordan få den saftig og riktig tilberedt? På pizzakurset erfarer man rett tilberedning. Hvordan rett temperatur løfter skorpen sprø og smakfull?    Hvor langt unna ferdigpizza kan vi komme? Det kan du bedømme etter og ha spist deg gjennom kurset.  Det er foresten lov å fylle opp et glass eller to med noe italiensk.    Dette kurset arrangeres sammen med Forno vedfyrte steinovner http://forno.no . Vi vil gjerne fortelle om vedovnene på kurset, men det er ligger ikke en forventning om salg av ovn i enden av kurset.  Vi ønsker bare å formidle budskapet om enkelhet, renhet og smaken av råvarene som brukes. Smaken og stemningen blir italiensk av seg selv.   Kurset starter på mandager  kl 18.00 og på lørdager kl 12:00 . [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
13 May
17 Jun
26 Jun
Grilling kan være den verste tilberedningsmetoden som finnes for all mat . Men gjort riktig er grilling den mest sosiale måten å lage herlig mat. [+]
Å grille er en perfekt måte tilbringe en hyggelig sommerkveld med gode venner. Grilling er sannsynligvis vår eldste tilberedningsmetode. I boken «Modernist Cuisine» hevdes det at grilling er en så gammel tilberedningsmetode, at den er eldre enn den moderen menneskearten. Modernist Cuicine hevder at grilling er spiren til menneskelig kultur og evolusjon. Det er kanskje derfor vi elsker lukten og smaken av grillmat. Som regel når man inviterer til en grillfest kommer gjestene med hver sin pakke grillpølser. Kanskje noen har kjøpt med noe ferdigmarinert grillmat. Det er hyggelig med venner, men hva med lage litt god mat i tillegg? Vi vil vise deg hvordan du griller marinerte kjøttstykker uten at naboen klager på røyken eller ringer brannvesenet. Vi viser hvordan du kan grille biffkjøtt, fisk og grønnsaker. Vi viser deg også noen supre partyvinnertriks, som f.eks å grille en kylling på en ølboks. Det blir som et Kinderegg, både god mat og gode venner. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
06 May
La fredagstacoen bli en ekte opplevelse som bringer deg og dine gjester til Mexico, der USA og Sør-Amerika møtes [+]
Meksikansk Fiesta!   Chef Sylvia Vavik er en evig student av meksikanske mattradisjoner. Som liten lærte hun først å lage mat hos bestemoren sin, helt nord i Mexico på grensen mot USA. Senere flyttet hun med familien til Houston i Texas hvor hun vokste opp. Hun har med andre ord “texmex” flytende i blodet. Nå bor hun i Norge, men hun reiser stadig tilbake i Mexico for å studere klassisk meksikansk kokkekunst.   Men selv om hun nok har den viktigste delen av utdannelsen sin fra familien har hun den formelle kokkekunst utdannelse fra Norge. Her til lands har hun blant annet deltatt i - og vunnet - kokkeprogrammet Norges Grillmester i 2015.   Der fikk seerne en liten smak av hva Chef Sylvia brenner for. Hun har blant annet taco stand i Mathallen og dette er en del av hennes ustanselige misjonering for meksikansk mat. Kom innom og få en autentisk smak av nordre Mexico - der De Forente Stater møter Sør-­Amerika og maten er til å dø for.   Meksikansk Fiesta Du kjenner kanskje meksikansk mat som et hardt "skjell" med kjøttdeig, tomatsaus og forskjellige tilbehør. “Taco-fredag” har blitt et vanlig fenomen i Norge. Men det masseproduserte produktet nordmenn flest kjenner som taco er nok like meksikansk som en Grandiosa kan kalles italiensk pizza, om ikke mindre.   På dette kurset inviterer Chef Sylvia til kjøkkenet for å vise fram ekte meksikansk husmannskost. Meksikansk mat kommer først og fremst fra hjertet. Det er mat med masse krydder og mye smak. På kurset vil du få en innføring ien lidenskapelig og autentisk meksikansk matopplevelse,og noen hemmelige triks som ikke er å finne i boka.   Mange av hovedingrediensene kjenner du nok til? Mais, bønner, avokado, chili og ris. Men i Mexico er maten knyttet like mye til kulturen, samvær mellom mennesker og tradisjoner.   La fredagstacoen bli en ekte opplevelse som bringer deg og dine gjester til Mexico, der USA og Sør-Amerika møtes     [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
08 May
12 Jun
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konserveri... [+]
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lange kalde vintre. Det gjaldt å fiske effektivt i stimer av torsk, sild og vandrende laks i elvene når den var tilgjengelig.  Mens franske fiskere kunne bruke vinteren til å fange østers, kamskjell og andre delikatesser langs lange sandstrender, var de samme artene «trygge» i utilgjengelige, dype norske fjorder. Det samme var gjedde og abbor under tykk ferskvannsis. Det var viktig å bruke tiden på det som gav avkasting. Og det var om å gjøre og ta vare på «investeringen» slik at den holdt seg gjennom vinteren.I dag er situasjonen en annen. Råvarene er lettere å få tak i, men vår matkultur har ikke tatt inn over seg disse delikatessene. Vi spiser fortsatt nesten bare laks, torsk og fiskeboller. Vi har råvarene, men ikke kulturen. Men vi kan videreutvikle oss. Vi kan bli flinkere til å spise alt det deilige man finner under vann.  Praktisk filetering av rund og flat fisk. Grundleggende tilberedningsmetoder som graving, varmrøking, marinering, sylting, speking, damping, pannesteking. i tillegg til koking av kraft til supper og sauser samt å lage farser av fisk. Deltagerne får jobbe med sjøkreps og hummer Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.   [-]
Les mer