Juridiske kurs
Du har valgt: GDPR
Nullstill
Filter
Ferdig

-

5 treff i GDPR
 

Oslo 3 timer 2 900 kr
Er du klar for den nye personvernsloven? [+]
Introduksjonskurs for deg som har et operativt ansvar og ønsker å lære mer om de nye reglene under GDPR, samt hvilke tiltak som bør iverksettes for å sikre at bedriften opererer i henhold til de krav som stilles til bedrifter gjennom den nye personvernforordningen (GDPR). Dette introduksjonskurset egner seg for ledere og mellomledere som har ansvar for å sørge for at bedriftens rutiner og databehandling har nødvendig IT-støtte i forbindelse med innføring av ny personvernforordning (GDPR). Kurset er også en god innføring for de som har planer om å jobbe som prosjektansvarlig GDPR og dermed ha ansvaret for å styre organisasjonen gjennom en omlegging for å være i samsvar med GDPR. Introduksjonskurset gir deg en innføring i hvorfor GDPR krever endringer, og hva bedriften må foreta seg for å være i henhold til personvernforordning (GDPR). Etter introduksjonskurset vil du sitte igjen med følgende: 1) Overordnet forståelse av GDPR, samt krav og konsekvenser   2) Overordnet forståelse av hvilke tiltak din bedrift må gjøre for å være i henhold til kravene Introduksjon til GDPR Hvorfor kommer denne reguleringen og hva er omfanget? Hva betyr reguleringen i praksis, både for min bedrift og meg som privatperson Hvilke konsekvenser får det å ikke gjøre noe? Hvilke tiltak må gjøres? Hva behandler bedriften? Hva må jeg ha kontroll på? Innebygget personvern Hvilke rutiner og prosesser må implementeres? [-]
Les mer
Oslo Bergen Og 2 andre steder 4 timer 2 990 kr
13 Mar
20 Mar
06 Apr
Har du oversikt over hvilke personopplysninger dere behandler? Har du databehandleravtaler med dine kunder? Hvordan sendes for eksempel lønnsslipper? [+]
Nye personvernregler - hva betyr dette for ditt regnskapsbyrå Snart kommer nye regler om personvern som stiller strenge og omfattende krav til regnskapsbyråenes behandling av personopplysninger. Brudd på reglene kan medføre høye bøter. Du som regnskapsfører behandler personopplysninger i stor grad og må derfor være oppdatert på dette!   Strengere krav til behandling av personopplysninger EU har vedtatt en ny personvernforordning som også vil gjelde i Norge. Reglene trer i kraft i mai 2018. Lovverket er mer detaljert og mer omfattende enn tidligere. Regnskapsførere behandler hver dag personopplysninger og sensitive opplysninger gjennom sitt arbeid for sine kunder. Regnskapsførere må derfor tenke personvern i alle oppgaver for å sikre at de overholder lovverket.   Har du oversikt over hvilke personopplysninger dere behandler? Har du databehandleravtaler med dine kunder? Hvordan sendes for eksempel lønnsslipper? Hvor lenge kan du lagre lønnsslipper og sykmeldinger? Hvordan mottar du personopplysninger? Hvem må ha personvernombud og hva innebærer denne rollen?   Ikke regnskapsfører? Se kurset Nye personvernregler - hva betyr dette for din virksomhet?   For fordypning i og spesielt fokus på risikostyring i forhold til personvernkonsekvensene, se Risikovurdering ved nye personvernregler. Innhold Innføring personvern Hva blir nytt med ny personvernforordning? Behandling og sikring av personopplysninger Databehandleravtaler Krav til internkontrollsystem og avvikshåndtering Utlevering av personopplysninger Personvernombud   Autorisasjon Regnskapsfører: 4 timer rettslære Revisor: 4 timer annet   Kursholder(e) Rådgivere fra Sticos AS [-]
Les mer
Trondheim Oslo Og 2 andre steder 1 dag 4 190 kr
07 Mar
08 Mar
15 Mar
Du vil lære hvordan du metodisk jobber med kartleggingen og risikostyringen, og få med deg gode verktøy som du kan bruke i arbeidet fremover. [+]
Risikovurdering ved nye personvernregler Kjenner du kravene til internkontroll og risikostyring i de nye personvernreglene? I mai 2018 trer nye personvernregler i kraft da EU`s forordning for personvern blir norsk lov. De nye reglene krever at virksomheten skal kartlegge hvilke personopplysninger den behandler og deretter risikovurdere disse. Hvordan identifisere både sannsynligheten for og konsekvensene av sikkerhetsbrudd?   Få en praktisk innføring i hvordan du gjør kartleggingen og risikovurderingen Dette er en jobb som er tidkrevende og som kan være vanskelig å komme i gang med hvis en ikke har jobbet mye med risikostyring tidligere. Kurset er i stor grad praktisk vinklet med fokus på oppgaver knyttet til egen virksomhet. Du vil lære hvordan du metodisk jobber med kartleggingen og risikostyringen, slik at du etter endt kursdag har et godt grunnlag til å fortsette jobben på egen hånd. Ikke minst får du med deg gode verktøy som du kan bruke i arbeidet fremover.   Dette kurset forutsetter at du har gjennomført kurset Nye personvernregler - hva betyr dette for din virksomhet? eller Nye personvernregler - hva betyr dette for ditt regnskapsbyrå?, evt. har tilsvarende kunnskap om de nye personvernreglene. Innhold Hva Datatilsynet anbefaler Hva ISO 27001: 2013 (informasjonssikkerhet) krever Kravene til internkontroll og risikostyring i de nye personvernreglene Kartlegging av hvilke personopplysninger som finnes i virksomheten Hvilke akseptkriterier vi legger til grunn i virksomheten Vurdering av sannsynlighet og personvernkonsekvens av hendelser knyttet til personvernet Hvordan jobbe systematisk og ha kontroll på at virksomheten etterlever de nye reglene om personvern Hvordan jobber du for å sikre en god personvernkultur i virksomheten   Autorisasjon Regnskapsfører: 1 time rettslære, 2,5 timer annet Revisor: 3,5 timer annet   Kursholder(e) Kristin Grindstad [-]
Les mer
Nettbasert kurs 3 timer 1 490 kr
Har du oversikt over hvilke personopplysninger dere behandler? Har du databehandleravtaler med dine kunder? Hvordan sendes for eksempel lønnsslipper? [+]
Nye personvernregler - en gjennomgang for regnskapsbyrå EU har vedtatt en ny personvernforordning som også vil gjelde i Norge. Reglene trer i kraft i mai 2018. Lovverket er mer detaljert og mer omfattende enn tidligere. Regnskapsførere behandler hver dag personopplysninger og sensitive opplysninger gjennom sitt arbeid for sine kunder. Regnskapsførere må derfor tenke personvern i alle oppgaver for å sikre at de overholder lovverket.   Har du oversikt over hvilke personopplysninger dere behandler? Har du databehandleravtaler med dine kunder? Hvordan sendes for eksempel lønnsslipper? Hvor lenge kan du lagre lønnsslipper og sykmeldinger? Hvordan mottar du personopplysninger? Hvem må ha personvernombud og hva innebærer denne rollen? Innhold Innføring personvern Hva blir nytt med ny personvernforordning? Behandling og sikring av personopplysninger Databehandleravtaler Krav til internkontrollsystem og avvikshåndtering Utlevering av personopplysninger Personvernombud   Varighet 2,5 timer.   Autorisasjon Regnskapsfører: 3 timer rettslære Revisor: 3 timer annet   Kursholder(e) Suzanne Brattheim og Bente Sjøbakk [-]
Les mer
Nettbasert kurs 3 timer 1 490 kr
Har du oversikt over hvilke personopplysninger din bedrift lagrer? Har du tydelige rutiner for varsling av de du har opplysninger om? Er du klar til å gjennomføre risik... [+]
Nye personvernregler - GDPR - e-kurs - NYTT KURS! (E-kurs) EU har vedtatt en ny personvernforordning som også vil gjelde i Norge. De nye reglene er mer detaljerte og mer omfattende enn tidligere. Alle bedrifter behandler på en eller annen måte personopplysninger og blir omfattet av reglene. Det vil medføre mye arbeid å få dette på plass i tide! Har du oversikt over hvilke personopplysninger din bedrift lagrer? Har du tydelige rutiner for varsling av de du har opplysninger om? Må din bedrift ha personvernombud? Hvordan ligger du an med internkontrollen? Er du klar til å gjennomføre risikovurdering? Innhold Innføring personvern Hva blir nytt med ny personvernforordning? Behandling av personopplysninger Bruk av databehandler Overføring av personopplysninger til utlandet Krav til sikring av personopplysninger Krav til internkontrollsystem og avvikshåndtering Utlevering av personopplysninger Personvernombud   Varighet 2,5 timer.   Autorisasjon Regnskapsfører: 3 timer rettslære Revisor: 3 timer annet   Kursholder(e) Ranveig Fjellheim Tunaal og Suzanne Brattheim [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.
;