IT-kurs
Sikkerhetskurs for IT
Du har valgt: Personvern
Nullstill
Filter
Ferdig

-

14 treff i Personvern
 

Oslo 1 dag 6 300 kr
08 Feb
10 Apr
Dag 2: Personvern i organisasjoner og forretningsutvikling Vi påstår at virksomheten din først er GDPR compliant når dine forretningsutviklere og ledere har personve... [+]
Personvern er mer enn internkontroll. Denne dagen går vi ut fra at deltageren kan de grunnleggende begrepene, og bruker tiden på å gjennomgå de praktiske og kommersielt viktige forretningsmessige aspekter ved personvern og sikkerhet. Vi gjennomgår en generell plan for gjennomføring en GDPR implementasjon i bedriften din, og drøfter praktiske problemstillinger som kommer underveis. Etter dette kurset klarer du å identifisere mer komplekse personvernaspekter, og har fått en verktøykasse som kan brukes til å løse de. Kursinnhold Vi går gjennom følgende tema med praktiske eksempler – og det blir tid til å stille spørsmål underveis.  Generelle forhold:  Konsern – hvem skal være behandlingsansvarlig – deling av informasjon i konsern Betydning av ulik plassering av behandlingsansvar  En plan for analysearbeid og identifikasjon av nødvendige tiltak  En gjennomgang elementer som bør være på plass i internkontrollsystemet, og hvordan du kan imøtekomme Datatilsynets krav. Avvikshåndtering Opplæring  Konserndatabehandleravtaler Lansering av nye tjenester - sjekkpunktliste  Privacy by design DPIA – Data Protection Impact Asessments – teknisk og juridisk  Risikovurderinger Betydningen for it-systemene  Hvordan påvirker dette stordata og statistikk – teknisk databasedesign - i dag lagres typisk brukerid og det slettes ikke, men i teknisk design fremover må man slette identen, men slette annen informasjon – såfremt den da er anonym – det betyr at feltene må frikobles   Cookies – eprivacyforordningen – bruk av nettsider Om GDPR-prosjekt – do’s and dont’s Krav til forkunnskaper: For å kunne delta på dette kurset bør du ha kunnskaper om personvern tilsvarende: Dag 1: Grunnopplæring i personvern og GDPR   Kursinstruktører Eva Jarbekk og Simen Sommerfeldt er landet fremste eksperter på personvern og GDPR. Eva er personvernadvokater og partner i advokatfirmaet Føyen. Simen er rådgiver og teknologisjef i Bouvet. Sammen vil de gå gjennom hvordan man kan gjøre dette i praksis og kombinere de juridiske utgangsspunktene.  [-]
Les mer
2 dager 12 000 kr
This Masterclass not only prepares you to meet the challenges of this new far reaching regulation. But will provide you with the knowledge in order to prepare for complia... [+]
K-tech er et kompetansesenter på Kongsberg som startet opp i 2008 med Kongsberg Defence & Aerospace, Technip FMC og GKN Aerospace som våre eiere. Vi er en kursleverandør som tilbyr kvalitetssikrede kurs innenfor en rekke sentrale områder som er etterspurt av industrien i Norge. Beskrivelse: Are you ready? The General Data Protection Regulation (GDPR) is the European Union’s new legislation to protect the personal data of EU citizens. The GDPR has been born of a need to regulate data protection, amongst other data concerns, throughout the European member states by updating the now archaic 1995 Data Protection Directive (DPD); a set of laws created at the onset of the internet era and long before the digital age. Organizations have been given a two-year lead in period to become compliant, ending 25th May 2018. This Masterclass not only prepares you to meet the challenges of this new far reaching regulation. But will provide you with the knowledge in order to prepare for compliance testing in 2018. This intense 2 day workshop will provide you with real world tangible skills that you will be able to use today. Organisational Benefits: Non-compliance of the GDPR can result in fines of up to 4% of global turnover or €20m, as well as significant reputational damage and a loss of market and customer confidence that can negatively impact sales. Your organisation will benefit from a senior manager who is well-placed to implement technical and organisational measures required under the GDPR as well as comply with other legal requirements ahead of 2018. In many cases there will also be a requirement to appoint a suitably qualified and trained data protection officer (DPO) that will report to the board.  Innhold: Masterclass Objectives: Informing and advising the controller and staff about who is processing personal data and their obligations which are pursuant to this Regulation; Monitoring and complying with this Regulation which includes the assignment of responsibilities and awareness Providing advice to staff when requested, regarding the data protection impact assessment and how to monitor its performance pursuant to Article 35 of the GDPR. Cooperating with the ICO Taking responsibility as the main point of contact on issues related to the processing of personal data Masterclass Day 1 Outline: Introductions & Welcome Essential GDPR Background and Terminology Structure of the regulations Principles of GDPR Key differences between The EU Data Protection Act and The EU GDPR GDPR Privacy Principles Preparing for Compliance Data Subjects and Their Rights Day 1 Review Masterclass Day 2 Outline: Developing a Risk Management Framework Demonstrating Compliance GDPR Privacy Principles Key Roles of a DPO (Data Protection Officer) Subject Access Requests Dealing with third parties and data in the Cloud International Data Transfers & Safe Harbour regulatory, and compensatory aspects of the GDPR Practical Implications of GDPR Demonstrating compliance with GDPR Data breach reporting requirements Course Review & Next Steps QandA For mere informasjon: http://www.glasspaper.no/kurs/3260.GDPR-The-Preparation-Masterclass---with-Andy-Malone/ [-]
Les mer
Nettbasert kurs 1 time 1 000 kr
I dette kurset lærer du mer om hva som er hensikten med databehandleravtaler, hva en slike avtaler må inneholde og hva konsekvensene ved å ikke inngå slike avtaler ka... [+]
Regnskapsforetak behandler personopplysninger på vegne av sine oppdragsgivere, og må derfor inngå en såkalt databehandleravtale med disse. Fra mai 2018 skjerpes lovkravene til slike avtaler. I dette kurset lærer du mer om hva som er hensikten med slike avtaler, hva en slike avtaler må inneholde og hva konsekvensene ved å ikke inngå slike avtaler kan bli. I tillegg gjennomgår vi Revisjon Norges standard databehandleravtale. Kursinnhold Generelt om databehandling Regnskap Norges databehandleravtale Regnskapsfører: Rettslære 1 t   Revisor: Annet 1 t [-]
Les mer
2 dager 12 500 kr
Sammenfattet introduksjon av de viktigste punktene din virksomhet må tenke på i forhold til det nye lovverket. [+]
Watchcom tilbyr introduksjonskurs for den nye personvernforordningen GDPR. Gjennom kurset vil du få en kort sammenfattet introduksjon av de viktigste punktene din virksomhet må tenke på i forhold til det nye lovverket.     Kursinnhold Dag 1 gir deg en kort sammenfattet introduksjon av GDPR og det nye lovverkets vedtak og anvendelighet for virksomheter. Dette inkluderer blant annet: Innføring i GDPR, herunder struktur, viktige begreper, roller og prinsipper Innsamling og bruk av personopplysninger Registrertes rettigheter Personvernombud og ombudets rolle Samhandling med tredjeparter Dag 2 vil gi en mer praktisk innføring i tiltak som virksomheter bør iverksette som en del av sitt compliance-arbeid opp mot GDPR. Dette inkluderer blant annet: Styringssystem for informasjonssikkerhet Risikostyring Personvernkonsekvensutredning / Privacy Impact Assessment (PIA) Praktiske eksempler på problemstillinger som kan oppstå med forordningen   [-]
Les mer
5 dager 25 000 kr
Dette fem dagers kurset gir deg nødvendig kunnskap og kompetanse til å lede implementerings-arbeidet av et rammeverk innen personvern for din virksomhet som imøtekomme... [+]
Dette intensive fem dagers kurset gir deg muligheten til å utvikle den nødvendige ekspertisen til å demonstrere kunnskap, ferdigheter og kompetanse, for å implementere, håndtere og endre et personvernrammeverk basert på General Data Protection Regulation (GDPR). Du vil kunne forstå gapet mellom GDPR and nåværende organisatoriske prosesser inkludert personvernpolicyer, prosedyrer, arbeidsinstrukser, samtykkeskjemaer, personvernkonsekvensutredning (Data Protection Impact Assessment), etc. for å bistå organisasjoner med sitt compliance-arbeid. Dette kurset er basert på teoretiske presentasjoner etterfulgt av praktiske oppgaver. Kurset går over 5 dager med avsluttende eksamen siste dag. Inkludert i prisen er dokumentasjon, kursbevis, eksamensavgift, lunsj og kaffe/te. [-]
Les mer
2 dager 21 800 kr
The CIPP/E designation is accredited under the internationally recognized ANSI/ISO standard 17024:2012, an acknowledgement of the quality and integrity of the programme. [+]
In this course you will gain foundational knowledge on both broad and global concepts of privacy and data protection laws and practice. You will learn common principles and approaches to privacy as well as understand the major privacy models employed around the globe. An introduction to information security concepts and information security management and governance will be covered including frameworks, controls, and identity and access management. You will also learn about online privacy as it relates to using personal information on websites and other internet-related technologies.   This course delves into the context of European data protection law: origins, institutions and legislative framework; data protection concepts, principles and application, including processing criteria, obligations, data subject rights, confidentiality and security, notification requirements, international data transfers, and supervision and enforcement; and European data protection practices related to employment, surveillance, direct marketing and outsourcing. Day OneModule 1: Fundamentals of Information Privacy Unit 1: Common Principles and Approaches to Privacy This unit includes a brief discussion about the modern history of privacy, an introduction to types of information, an overview of information risk management and a summary of modern privacy principles.   Unit 2: Jurisdiction and Industries This unit introduces the major privacy models employed around the globe and provides an overview of privacy and data protection regulation by jurisdictions and by industry sectors.   Unit 3: Information Security: Safeguarding Personal Information This unit presents introductions to information security, including definitions, elements, standards, and threats/vulnerabilities, as well as introductions to information security management and governance, including frameworks, controls, cryptography, and identity and access management (IAM).   Unit 4: Online Privacy: Using Personal Information on Websites and with Other Internet-related Technologies This unit discusses the web as a platform, as well as privacy considerations for sensitive online information, including policies and notices, access, security, authentication identification and data collection. Additional topics include children’s online privacy, email, searches, online marketing and advertising, social media, online assurance, cloud computing, and mobile devices.   Day TwoModule 2: European Privacy Unit 1: Introduction to European Data Protection This unit introduces the origins and historical context for privacy in Europe, the European regulatory institutions and the legislative framework for current EU data protection law at both the EU and state level.   Unit 2: European Data Protection Law and Regulation This unit takes an in-depth look at data protection concepts, application of the law, data protection principles, legitimate processing criteria, information provision obligations, data subject rights, confidentiality and security, notification requirements, international data transfers, and supervision and enforcement.   Unit 3: Compliance with European Data Protection Law and Regulation This unit examines the employment relationship, surveillance activities, marketing activities, internet technology and communications, and outsourcing. [-]
Les mer
12 500 kr
GDPR Foundation training enables you to learn the basic elements to implement, manage and align a privacy framework with and based on the General Data Protection Regulati... [+]
K-tech er et kompetansesenter på Kongsberg som startet opp i 2008 med Kongsberg Defence & Aerospace, Technip FMC og GKN Aerospace som våre eiere. Vi er en kursleverandør som tilbyr kvalitetssikrede kurs innenfor en rekke sentrale områder som er etterspurt av industrien i Norge. Beskrivelse: GDPR Foundation training enables you to learn the basic elements to implement, manage and align a privacy framework with and based on the General Data Protection Regulation. During this training course, you will be able to understand the fundamental privacy principles and become familiar with the role of the Data Protection Officer. After completing this course, you can sit for the exam and apply for a “PECB GDPR Foundation” credential. A PECB Foundation Certificate shows that you have understood the fundamental methodologies, requirements, framework and management approach. Learning objectives: Understand the General Data Protection Regulation requirements and the fundamental principles of privacy/li> Understand the obligations, roles and responsibilities of the Data Protection Officer Understand the concepts, approaches, methods and techniques to effectively align a privacy framework with the General Data Protection Regulation Innhold: Course Agenda Day 1: Introduction to the General Data Protection Regulation and its concepts Day 2: The General Data Protection Regulation requirements and Certification Exam Exam and all necessary course material are included in the course  Education approach Lecture sessions are illustrated with examples based on real case scenarios Practical exercises include real case scenarios, examples and discussions Practice tests are similar to the Certification Exam [-]
Les mer
Oslo 1 dag 6 300 kr
15 Feb
Hvordan ligger du og din virksomhet an i arbeidet med den nye lovpålagte personvernforordningen (GDPR)? Uansett hvor langt dere har kommet med kartlegging og behovsanaly.... [+]
Beskrivelse Dette kurset gir deg en god oversikt over basiskravene en virksomhet må levere til de personene de har data om, og hvordan disse får betydning for din virksomhet. Du blir introdusert til SESAM GDPR Portal, et verktøy som kan hjelpe deg med å etterleve disse kravene i GDPR,  slik at dere kan implementere forordningen og levere gode, tekniske tjenester i god tid før fristen. Et godt system er nødvendig for å etterleve kravene i GDPR så effektivt som mulig. Å levere ut kundens data manuelt er nemlig ingen god idé. SESAM GDPR Portal håndterer alle utfordringer knyttet til behandling av data og kundens tilgang til disse – alt på ett sted. Dette inkluderer blant annet sikker innlogging og anonymisering samt tilgang og administrasjon av personopplysninger og samtykker. Slik leverer virksomheten tjenester av høy kvalitet mens den sparer tid og penger. Kursinnhold De viktigste kravene som alle bedrifter må etterleve og løse teknisk, uansett virksomhetsområde. SESAM GDPR Portal og hvordan portalen møter kravene i forordningen og legger til rette for at brukere får tilgang til og administrerer egne data og samtykker m.m. Funksjonelle krav som SESAM GDPR Portal kan løse for din virksomhet: • Data protection by design and default, også for eksisterende systemer• Right to access (15)• Right to rectification (16)• Right to be forgotten• Right to data portability• Right to object• Communication of personal data breach• Consent (7)• Anonymization Praktisk oppgave der vi sammen tar i bruk SESAM GDPR Portal. Kursdeltakerne kan selv se hvordan man utfører anonymisering vha verktøyet. Målsetning Etter å ha deltatt på vårt GDPR-kurs skal du ha god oversikt over de åpenbare kravene i lovverket, og hvordan disse får betydning for din bedrift. Du vil har kjennskap til en teknisk løsning som kan løse virksomhetens utfordringer knyttet til behandling av data og kundens tilgang til disse.   [-]
Les mer
Oslo Trondheim Og 1 annet sted 5 dager 25 000 kr
29 Jan
19 Feb
19 Mar
På dette kurset lærer du hvordan implementere og håndtere personvern basert på den nye GDPR loven. [+]
The Certified Data Protection Officer training course enables you to develop the necessary knowledge, skills and competence to effectively implement, manage and align a privacy framework based on the General Data Protection Regulation requirements. After mastering all the necessary concepts of General Data Protection Regulation (GDPR), you can sit for the exam and apply for a “PECB Certified Data Protection Officer” credential. By holding a PECB Certified Data Protection Officer Certificate, you will demonstrate that you thoroughly understand the gap between the General Data Protection Regulation and the current organizational processes including: privacy policies, procedures, working instructions, consent forms, data protection impact assessments, in order to associate organizations in the adoption process to the new regulation. Learning objectives: Understand the history of personal data protection in Europe Gain a comprehensive understanding of the concepts, approaches, methods and techniques required for the effective alignment with the General Data Protection Regulation Understand the new requirements that the General Data Protection Regulation brings for EU organizations and non-EU organizations and when it is necessary to implement them Acquire the necessary expertise to support an organization in assessing the implementation of these new requirements Learn how to manage a team implementing the GDPR Gain the knowledge and skills required to advise organizations on best practices in the management of personal data Acquire the expertise for analysis and decision making in the context of personal data protection   Course Agenda Day 1: Introduction to GDPR and Privacy Principles Day 2: The role of the Data Protection Officer Day 3: Risk Management and Information Security Day 4: Incident Management, Business Continuity and Data Protection Impact Assessment Day 5: Certification Exam Exam and all necessary course material are included in the course Education approach Lecture sessions are illustrated with examples based on real case scenarios Practical exercises include real case scenarios, examples and discussions Practice tests are similar to the Certification Exam [-]
Les mer
Oslo Trondheim Og 1 annet sted 6 timer 4 490 kr
05 Apr
13 Apr
18 Apr
Lær deg de nye omfattende personvernreglene (GDPR) og få en konkret handlingsplan for din virksomhet på én dag. [+]
Serious Game GDPR: Workshop om nye personvernregler Lær deg de nye omfattende personvernreglene (GDPR) og få en konkret handlingsplan for din virksomhet på én dag. Vi har valgt å møte de nye personvernreglene på utradisjonelt vis, og har laget et spill som skal gjøre GDPR både gøy og utfordrende. Og ikke minst relevant for din virksomhet.   Spill deg gjennom regelverket GDPR stiller strenge krav til dokumentasjon av rutiner, behandling av personopplysninger, sikring av opplysninger og risikovurdering. Mange synes det er vanskelig å vite hva som må til for å etterleve det nye regelverket. La Sticos hjelpe deg på vei! Sticos har sammen med House of Knowledge utviklet et spill som gjennom ti steg tar deg fra forvirring og fortvilelse til forståelse og handling. Du får kunnskap om GDPR og hjelp til kartlegging av personopplysninger som din virksomhet behandler. Ved hjelp av spillet lager du en handlingsplan som sier konkret hva virksomheten din må gjøre for å etterleve det nye regelverket. Gjennom spillet samarbeider deltakerne med å løse forskjellige oppgaver, ved at vi simulerer ulike utfordringer som bedrifter kan og vil møte. Du trenger ingen forkunnskaper! Serious Game - GDPR passer for alle virksomheter. I løpet av én og samme dag får du en god forståelse for regelverket, og du lager en konkret handlingsplan for din virksomhet. Du vil i tillegg få utlevert vår GDPR-håndbok med forklaringer, eksempler, dokumentmaler og løsningsforslag. Vi stiller med eksperter som svarer på spørsmål og guider deg gjennom spillingen. Innhold Kartlegging og dokumentasjon av alle personopplysninger formål lovlighet og behandlingsgrunnlag Identifisering av risikomomenter Informasjonssikkerhet Utarbeiding av rutiner   Autorisasjon Regnskapsfører: 6 timer rettslære Revisor: 6 timer annet Kursholder(e) Rådgivere fra Sticos AS   [-]
Les mer
Oslo Bergen Og 2 andre steder 2 dager 12 500 kr
12 Feb
14 Feb
14 Feb
GDPR Foundation training enables you to learn the basic elements to implement, manage and align a privacy framework with and based on the General Data Protection Regulati... [+]
GDPR Foundation training enables you to learn the basic elements to implement, manage and align a privacy framework with and based on the General Data Protection Regulation. During this training course, you will be able to understand the fundamental privacy principles and become familiar with the role of the Data Protection Officer. After completing this course, you can sit for the exam and apply for a “PECB GDPR Foundation” credential. A PECB Foundation Certificate shows that you have understood the fundamental methodologies, requirements, framework and management approach. Learning objectives: Understand the General Data Protection Regulation requirements and the fundamental principles of privacy/li> Understand the obligations, roles and responsibilities of the Data Protection Officer Understand the concepts, approaches, methods and techniques to effectively align a privacy framework with the General Data Protection Regulation Course Agenda Day 1: Introduction to the General Data Protection Regulation and its concepts Day 2: The General Data Protection Regulation requirements and Certification Exam Exam and all necessary course material are included in the course Education approach Lecture sessions are illustrated with examples based on real case scenarios Practical exercises include real case scenarios, examples and discussions Practice tests are similar to the Certification Exam [-]
Les mer
2 dager 12 000 kr
Are you ready? The General Data Protection Regulation (GDPR) is the European Union’s new legislation to protect the personal data of EU citizens. [+]
Are you ready? The General Data Protection Regulation (GDPR) is the European Union’s new legislation to protect the personal data of EU citizens. The GDPR has been born of a need to regulate data protection, amongst other data concerns, throughout the European member states by updating the now archaic 1995 Data Protection Directive (DPD); a set of laws created at the onset of the internet era and long before the digital age. Organizations have been given a two-year lead in period to become compliant, ending 25th May 2018. This Masterclass not only prepares you to meet the challenges of this new far reaching regulation. But will provide you with the knowledge in order to prepare for compliance testing in 2018. This intense 2 day workshop will provide you with real world tangible skills that you will be able to use today. Organisational Benefits: Non-compliance of the GDPR can result in fines of up to 4% of global turnover or €20m, as well as significant reputational damage and a loss of market and customer confidence that can negatively impact sales. Your organisation will benefit from a senior manager who is well-placed to implement technical and organisational measures required under the GDPR as well as comply with other legal requirements ahead of 2018. In many cases there will also be a requirement to appoint a suitably qualified and trained data protection officer (DPO) that will report to the board.    Masterclass Objectives: Informing and advising the controller and staff about who is processing personal data and their obligations which are pursuant to this Regulation; Monitoring and complying with this Regulation which includes the assignment of responsibilities and awareness Providing advice to staff when requested, regarding the data protection impact assessment and how to monitor its performance pursuant to Article 35 of the GDPR. Cooperating with the ICO Taking responsibility as the main point of contact on issues related to the processing of personal data Masterclass Day 1 Outline: Introductions & Welcome Essential GDPR Background and Terminology Structure of the regulations Principles of GDPR Key differences between The EU Data Protection Act and The EU GDPR GDPR Privacy Principles Preparing for Compliance Data Subjects and Their Rights Day 1 Review Masterclass Day 2 Outline: Developing a Risk Management Framework Demonstrating Compliance GDPR Privacy Principles Key Roles of a DPO (Data Protection Officer) Subject Access Requests Dealing with third parties and data in the Cloud International Data Transfers & Safe Harbour regulatory, and compensatory aspects of the GDPR Practical Implications of GDPR Demonstrating compliance with GDPR Data breach reporting requirements Course Review & Next Steps QandA   [-]
Les mer
Oslo 1 dag 6 300 kr
07 Feb
09 Apr
Dag 1: Grunnopplæring i personvern og GDPR Hva betyr den nye lovpålagte personvernforordningen (GDPR) for deg og din virksomhet? Dette kurset gir deg en god oversikt o..... [+]
Etter å ha deltatt på vårt grunnkurs skal du ha god oversikt over basisbegrepene i lovverket, og hvordan disse får betydning for din bedrift. Du vil være rustet til å håndtere personvernmessige aspekter i jobben din og delta i diskusjoner. Kursinnhold Vi går gjennom følgende tema med praktiske eksempler – og det blir tid til å stille spørsmål underveis Det store why - økonomisk risiko og fare for gruppesøksmål – solidaransvar gjennom leverandørkjeder – og fordi personvern er viktig  Når gjelder personvernreglene – hva er en personopplysning Når er en personopplysning anonymisert slik at reglene ikke gjelder  Plassering av hvem som har behandlingsansvar og databehandleransvar  Grunnprinsipper i de nye reglene Krav til internkontroll, dokumentasjonsplikt Hvordan håndtere innsynsbegjæringer – hva kan unntas  Hva betyr dataportabilitet og hvordan kan det håndteres Hvor lenge kan data oppbevares – når må de slettes? Hva gjør man med logger og backup Informasjonsplikten til de registrerte Innhenting av samtykke – hva kan man gjøre uten samtykke Personvernombud – hvem skal ha rollen og hva må vedkommende gjøre Hvordan bruke skytjenester på en lovlig måte Hva må databehandleravtaler inneholde – og hva gjør man med erstatningsbestemmelsene Krav til opplæring i bedrifter Håndtering av avvik Betydningen for it-systemene  Hvordan påvirker dette stordata og statistikk. Hva ePrivacyreguleringen innebærer for de som har kontakt med kunder via nett Kursinstruktører Eva Jarbekk og Simen Sommerfeldt er landet fremste eksperter på personvern og GDPR. Eva er personvernadvokater og partner i advokatfirmaet Føyen. Simen er rådgiver og teknologisjef i Bouvet. Sammen vil de gå gjennom hvordan man kan gjøre dette i praksis og kombinere de juridiske utgangsspunktene.  [-]
Les mer
Oslo 1 dag 6 300 kr
09 Feb
11 Apr
Dag 3: Personvern og GDPR i systemutvikling Dette kurset passer for deg som skal utvikle eller forvalte systemer. Dersom du er systemutvikler, arkitekt, prosjektleder, d... [+]
ravene til privacy by design gjør at man må ta hensyn til systemutvikling i alle faser. Kurslederne vil gå gjennom hvordan man kan gjøre dette i praksis og kombinere de juridiske utgangsspunktene med hvordan dette kan gjennomføres i virkeligheten. Mange systemer og tjenester må gjennom en DPIA før de kan lanseres og dette må gjennomføres i samarbeid mellom jurister og teknologer. Kursdagen legger opp til flere praktiske diskusjoner. Under er temaer vi vil gå gjennom. Kursinnhold ROS-analyse og DPIA Mekanismer for sikkerhetsovervåkning og logging Sikkerhetsarkitektur – noen begreper Elementer fra Datatilsynets veileder for innebygd personvern. Tips om hva du bør tenke på under: Design av brukergrensesnitt og interaksjonsdesign Kravanalyse Design Koding Test Produksjonssetting Forvaltning Kompetansekrav for de forskjellige rollene Hva GDPR betyr for løsningsarkitektur: Data protection by design and default Anonymization Reporting on anonymized data Right to access (15) Right to rectification (16) Right to be forgotten Right to data portability Right to object Communication of personal data breach Right to restriction of processing Consent (7) Bruk av cookies på nettsider, når og hva du må ha av samtykker. Tredjepartscookies. Relasjon til DPIA Systemintegrasjon og integrasjon mot tredjepart. Sikkerhet- og personvernhensyn Bruk av data i rapportering, Big Data og Analytics (Machine learning). Om Differential Privacy Revisjonsstandarder Krav til forkunnskaper: For å kunne delta på dette kurset bør du ha kunnskaper om personvern tilsvarende: Dag 1: Grunnopplæring i personvern og GDPR   Kursinstruktører Eva Jarbekk og Simen Sommerfeldt er landet fremste eksperter på personvern og GDPR. Eva er personvernadvokater og partner i advokatfirmaet Føyen. Simen er rådgiver og teknologisjef i Bouvet. Sammen vil de gå gjennom hvordan man kan gjøre dette i praksis og kombinere de juridiske utgangsspunktene.  [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.
;