Servicekurs - fagbrev
Du har valgt: Østfold
Nullstill
Filter
Ferdig

-

28 treff ( i Østfold ) i Servicekurs - fagbrev
 

Gir verdifull opplæring i behandling av felt vilt. Anbefaler dette for alle nye jegere. [+]
Kurset vil bli avviklet på slakteri under kyndig veiledning og vil gi verdifull opplæring i behandling av felt vilt. Anbefaler dette for alle nye jegere. Neste kurs avholdes når det er påmeldt et minimum..    Temaer som er naturlig å gå gjennom er: Avblødning er viktig for å få god kvalitet på kjøttet. På jakt så kan det bli noe annerledes en på et slakteri, avhengig av hvor skuddet sitter, og hvor lang tid etter skuddet vi går frem til dyret. Vomuttak (Bagging og Rodding). Her gjelder det om å holde 'griseriet' så godt bevart som mulig, i den 'innpakningen' som det er i. Avkapping av føtter. Her gjelder det om å treffe det rette punktet, da klarer man seg med kniv, em det er fort gjort å bomme. Flåing. Skal man beholde skinnet gjelder det å unngå å skjære hull. Skal man slakte dyret ute og går frem på riktig måte. Klarer man å holde slaktet reint. Skal man stoppe ut hode må man begynne å tenke på det når man finner frem kniven. Før man begynner å skjære i dyret. Behandling av kjøttet ute i felten. Tørt og luftig er best. Oppbevaring av skinnet. Salting er viktig, hvis ikke vil man få et skinn som slipper hår. Saltet må fordeles jevnt. På slutten av kurset var vi nede hvor de saltet og oppbevarte skinnet før det ble sendt til garveriet. Der fikk vi se hvor lett håret slipper hvis det er dårlig saltet.  Sjekke viltet for evt. sykdommer. På et slakteri blir hvert dyr kontrollert av veterinær før det blir godkjent som menneskemat. Her fikk vi vite noe av det vi skal se etter. Er dyret usymmetrisk er det ofte et tegn på sykdom. Friske dyr skal også ha fett rundt nyrer og hjerte. Man bør også skjære i hjerte, lever og lunger for å se etter uregelmessigheter. Generelt ser man etter avvik i farge, konsistens og lukt. Men det krever erfaring fra slaktede dyr for å kunne avgjøre. For mer detaljer se SNT Instruks for viltkjøtt kontroll Modning og oppbevaring av kjøttet. Her lærte vi blant annet at skal kjøttet brukes til kjøttdeig så blir det best ved å henge kortest mulig, med biff er det ønskelig at kjøttet skal bli mørest mulig. Partering av dyret. Feil partering kan ødelegge gode kjøttstykker. Blant annet så går skille mellom frampart og bakpart, mellom 8 og 9 ribbeinet. Når man teller forfra på dyret, Kvalitet/bruksområder på de forskjellige delene av dyret. Biff er ikke alltid biff, eller retter sagt. At kjøttstykket kalles et eller annet med biff, betyr ikke at det er godt egnet til biff. Dette var ikke så lett som flere av oss trodde på forhånd. [-]
Les mer
Nettkurs 990 kr
Praktisk og nyttig kurs i universell utforming som øker markedsmulighetene og styrker konkurranseevnen i reiselivet! [+]
Praktisk og nyttig kurs i universell utforming som øker markedsmulighetene og gir konkuransefortrinn for reiselivet! Kurset i reiseliv gir forståelse av mange gjesters behov, og hvor viktig dette er for markedsmulighetene og konkurransekraften til reiselivs- og opplevelsesnæringen. Det er viktig å kunne gi gode opplevelser til de fleste gjester/besøkende, enten de har nedsatt syn, hørsel, bevegelse, astma, allergi, og til alle eldre, barnefamilier mv. Kurset i universell utforming gir reiselivs- og opplevelsesbedrifter kompetanse og veiledning til å vektlegge mer universell utforming for; kvalitetsheving, økt markeds- og inntektsmuligheter, økt konkurransefortrinn, bærekraftig utvikling, å gi gode opplevelser til de fleste! Se blogginnlegg om inntekstmuligheter med vektlegging av universell utforming.   Markedet 20% av den norske befolkningen har nedsatt funksjon i bevegelse, syn, hørsel og på grunn av astma og allergi. I tillegg kommer eldre og alle som har nedsatt funksjonsevne i deler av livet. 2025 har 1 mill. nordmenn behov for hørseltekniske hjelpemidler.   27% av befolkningen i Europa vil få bedre opplevelser og kan reise mer med universell utforming i reiselivet.  Se blogginnlegg om noen myter om universell utforming [-]
Les mer
Nettkurs 1 990 kr
Vektlegging av universell utforming øker markeds- og inntjeningsmulighetene - til hotell, fjellstue, gjestegård, gårdshotell, turisthytte, mv. Et praktisk og nytt... [+]
Få forståelse av mange gjesters behov, og hvor viktig dette er for markedsmulighetene til overnattingsbedriften.  Det er viktig å kunne gi gode opplevelser til "alle" gjester, enten de har nedsatt syn, hørsel, bevegelse, astma, allergi, og til alle eldre, barnefamilier mv.   Her får du kunnskapen! Kurset tar en gjennomgang av hele bedriften og du vil fort se at det er mange små tiltak som ikke koster noe for å gjøre bedriften bedre til langt flere gjester. Kanskje er bedriften bedre enn du tror! Du får tips til å markedsføre bedriftens sterke sider til de ulike grupper. Kurset/veiledningen inneholder; Hvorfor er tilgjengelighet viktig for overnattingsbedrifter Hva er viktig for de ulike grupper - nyttig kunnskap for alle ansatte Markedsfør tilgjengelighet og få flere gjester - viktig å informere om tilgjengelighet for å få flere gjester Hvordan få bedre tilgjengelighet for langt flere gjester -  krav, tiltak, råd og tips Hva er viktig å tenke på i den daglige drift  - ansattes kompetanse er viktig I tillegg kan du stille spørsmål, dele erfaringer, få nyheter mv. gjennom et eget forum for overnattingsbedrifter og kontakte kursleder.  Se blogginnlegg om inntekstmuligheter med vektlegging av universell utforming.   Markedet 20% av den norske befolkningen har nedsatt funksjon i bevegelse, syn, hørsel og på grunn av astma og allergi. I tillegg kommer eldre og alle som har nedsatt funksjonsevne i deler av livet. 2025 har 1 mill. nordmenn behov for hørseltekniske hjelpemidler.   27% av befolkningen i Europa vil få bedre opplevelser og kan reise mer med universell utforming i reiselivet.  Se blogginnlegg om noen myter om universell utforming [-]
Les mer
Nettkurs 2 300 kr
Lær deg å sette så riktige priser som mulig i ulike perioder for å få en mer lønnsom reiselivsbedrift! Kunnskap om priskalkulasjon og prissetting er grunnleggende ... [+]
Kunnskap om priskalkulasjon og prissetting er grunnleggende og avgjørende for lønnsomheten i bedriften. Kurset gir kunnskap om hvordan du kan beregne priser på et opphold eller arrangementer, slik at du oppnår lønnsomhet og tjener penger på det du tilbyr. Ofte ser vi på nabobedriftene når prisen til gjestene fastsettes. Eller så bruker vi bare prisen som vi brukte i fjor og årene før der, kanskje bare justert noen kroner eller prosent år for år. Men vet vi egentlig om prisen er riktig? Tjener vi penger på de ulike produkte vi tilbyr? Hvor langt ned i pris kan vi gå når vi skal levere et tilbud? Dette er spørsmål som du vil være bedre i stand til å svare på etter å ha gjennomgått kurset. Kurset skal innledningsvis gi en innføring i noe teori om temaet. Du vil bl.a. lære om prissetting gjennom bidrag- og selvkostkalkyler, og etterkalkyler for å kontrollere lønnsomheten på ulike produkter, tjenester og arrangement. Videre legges det opp til en praktisk tilnærming gjennom bruk av en eksempelbedrift som viser hvordan kalkulasjon foregår som et samspill mellom regnskap og kalkyler. Avslutningsvis er det noen oppgaver som du kan få prøve deg på.   [-]
Les mer
Nettkurs 4 700 kr
Kurs og driftsveileder for bygdeturismeverter. Her får du kunnskapen og verktøyet du trenger for en gjennomgang og videreutvikling av egen bedrift. Målet med kurset ... [+]
Driftsveilederen tar for seg driftsmessige forhold, utfordringer og muligheter for bygdeturismeverter. Tema er bl.a. driftsrutiner, markedskunnskap og markedsføring, salg/booking, service/vertskapsrolle, kvalitetssikring og økonomi. Her får du kunnskap og verktøy til å analysere egen bedrift, som kan legge et godt grunnlag for den videre drift og eventuelt viderutvikling av bedriften.  Driftsveilederen inneholder: Hvordan står det til med bedriften? Hvordan er markedssituasjonen for bedriften? Ressurskartlegging - med fokus på muligheter  Produktutvikling gir konkurransefortrinn Markedsføring er en god investering Lønnsomhet gir større handlefrihet Gode driftsrutiner bidrar til øke kvaliteten Kvalitet sikrer framtida Vertskapet - det viktigste ved produktet Matopplevelsen Aktiviteter og opplevelser - en viktig del av totalopplevelsen Det er viktig å bo godt når en er på reise. I tillegg til veiledning i ulike deler av driften, får du også maler i word og exel, som du kan benytte i egen virksomhet. Maler som kan benyttes i planlegging, markedsplanlegging, i driftsrutiner, i informasjon mv. I regnearkene er det lagt inn formler for beregning, så det er bare å legge inn egne tall. Her kan du kalkulere priser og budsjettere. Nå kan du få god oversikt over virksomhetens økonomi, hva du tjener penger på eller ikke, samt kunne spørre regnskapsfører eller samarbeide med regnskapsfører for å få en bedre oversikt over økonomien i virksomheten. [-]
Les mer
Nettkurs 4 700 kr
Har du planer for etablering eller videreutvikling av aktiviteter, opplevelser, overnatting, servering eller hytter i eller ved vernede områder, bør du ta dette nettkur..... [+]
Kursledere: Norsk Turistutvikling AS (NTU) har utviklet kurset. NTU ble etablert i 1992 i Lillehammer, og har bred erfaring og kompetanse innen rådgivning og reiseliv i Norge. Se www.ntu-as.no. Kursledere er Torhild Jørgensen Solbakken og Anne Anmarkrud Lier fra NTU.   Studiebelastning: Estimert tidsbruk for lesing og gjennomgang av læringsstoffet er ca. 20-30 timer. I tillegg kommer tidsbruk for arbeid med egen forretningsplan. Kurset er åpent i 6 måneder. Læremidler som inngår i kursprisen: Alt kursinnhold er i nettkurset, veiledning, eksempler, linker til andre nyttige nettsteder mv og maler i word og excel som du kan laste ned på egen data og benytte i planleggingen, samt enkle oppgaver/quiz. Nettkurset er alltid tilgjengelig.  Læremidler som ikke inngår i kursprisen: I dette kurset trenger man ikke andre læremidler enn dem som inngår i kursprisen. Karakterer og kursbevis: For å få kursbevis kreves innsending av egen forretningsplan med karakteren bestått. Kursbeskrivelse: Alt kursinnhold er nettbasert, hvor det også er linket til andre nettsteder hvor du kan finne mer informasjon. For hvert kapittel er det noen spørsmål som du kan svare på eller tenke igjennom for din egen del. Du finner også maler i word og excel for hvert kapittel som du kan arbeide med samtidig som du tilegner deg stoffet.  Kapitlene i kurset er: Rammebetingelser (lover, forskrifter, typer vernestatus, sertifiseringsordninger) Muligheter for næringsutvikling Forretningsplan Markedsmuligheter Konsept- og produktutvikling Markedsføring Økonomi Aktiviteter og opplevelser Overnatting/servering Hyttebygging Målet er at du skal kunne utarbeide forretningsplan for egen virksomhet som gir gost grunnlag for lønnsom og bærekraftig bedrift.  [-]
Les mer
Nettkurs 4 875 kr
Reiseleder er et av kursene på Reiselivsskolen. Kurset gir en praktisk innføring i de fleste oppgavene reiseledere kommer bort i og inneholder mange gode råd og tips for ... [+]
Kurset er laget for deg som har gode språkkunskaper og ønsker å arbeide som reiseleder i Norge eller utlandet. Som reiseleder bør du være servicebevisst, fleksibel, og flink til å organisere. Du bør også like høyt arbeidstempo. Kurset beskriver vanlige arbeidsoppgaver med fokus på forberedelse før avreise, manus, formidling av informasjon, innsjekking, dagsprogram, samarbeid med lokale guider og arbeidsoppgaver etter reisen. Reiseleder består av følgende 3 studieenheter: Vanlige arbeidsoppgaver Cruise og elvecruise Rundreiser og destinasjoner [-]
Les mer
4 timer 9 198 kr
Her kommer maler med standard for ulike kurs [+]
Her må det skrives noe [-]
Les mer
Nettkurs 10 000 kr
Nettkurs uten samlinger med nettforelesninger [+]
Salg og reiseliv vg2Nettkurs uten samlinger med nettforelesningerVg2 salg og reiseliv handler om å utvikle kommersiell forståelse gjennom markedsføring, samhandling, lønnsomhetsanalyse og organisasjonsutvikling. Gjennom utforsking av arbeidsformer og teknologi skal elevene bygge og holde ved like profesjonelle relasjoner og utvikle yrkesidentitet. Programfagene handler videre om å tilpasse og skape salgs-, reiselivs- og serviceopplevelser til ulike målgrupper og markeder. Dette handler om å utnytte lokale, nasjonale og internasjonale ressurser bærekraftig for å skape merverdi i samfunnet. Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringa. Vg2 salg og reiseliv skal bidra til at elevene møter kunder og gjester med respekt for identitet og kulturelt mangfold. Programfagene skal også bidra til skaperglede og innovasjon gjennom utforsking av muligheter, målgrupper og markeder. Videre skal programfagene være med på å utvikle kunnskap om etiske utfordringer innenfor salg og reiseliv. Felles programfag: forretningsdrift • innovasjon og markedsføring • kultur og kommunikasjon Start: Når du selv ønskerVarighet: En innlevering for hvert fag – i alt 3Pris: Felles programfag: kr. 10.000,- ekskl lærebøker og eksamensavgift(Kan deles i 4 avdrag med kr. 200,- i avdragsgebyr pr. avdrag.) Tidsplan• Kurset kan tas etter egen tidsplan med innlevering av mapper til retting.• Du velger selv når du vil starte opp med kurset og du velger selv hvor lang tid du vil bruke. Innleveringer• En innlevering for hvert fag – i alt 3.• Kurset er i tråd med læreplanens kompetansemål. LånekasseKurset er godkjent i Lånekassen. Yrker som bygger på vg2 salg, service og sikkerhet:• Reiselivsmedarbeider • SalgsmedarbeiderEksamensform • Privatisteksamen etter gjeldende regler. Prosjekt til fordypning• Forskrift for prosjekt til fordypning gjelder. [-]
Les mer
120 timer 14 750 kr
Fagbrev renholdsoperatør- Virtuelt klasserom [+]
Sentrale emner i opplæringen er: planlegging renhold bransjelære Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb. Dette er virtuell undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted på Teams, og følger undervisningen sammen med andre deltakere.  Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke.  Når teoretisk eksamen er bestått må den enkelte dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring ved oppmelding til fagprøven. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer praksis og arrangerer fagprøven. Bestått fagprøve fører frem til fagbrev. [-]
Les mer
Virtuelt klasserom 120 timer 14 750 kr
03 Sep
Har du erfaring som ernæringskokk og ønsker å dokumentere kompetansen din? Med fagbrev får du nye muligheter innen helse- og sosialsektoren, skolevesen, Forsvaret og mye ... [+]
Kursinformasjon: Oppstart: 13. januar 2025 Pris: 14 750,- Antall timer: 120 timer Sted: Digitalt klasserom Tid: Kveldsundervisning, kl. 17-21, annenhver uke over 2 semestre   Gjennomføring Dette kurset gir deg den nødvendige teoretiske forberedelsen til tverrfaglig eksamen i faget samt fag og svenneprøven som ernæringskokk. Undervisningen foregår i et digitalt klasserom via Google Classroom, hvor du får tilgang til materiell, oppgaver og veiledning. Kursbøker er ikke inkludert og må anskaffes av deltakerne selv. Kurset passer for deg som har erfaring som ernæringskokk og ønsker å ta fagbrev for å få formalisert kompetansen din.   Eksamen og Forberedelser Kurset forbereder deg til eksamen, som du selv må melde deg opp til gjennom din Fylkeskommune. Oppmeldingsfrist for eksamen er 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Norsk Fagutdanning gir deg gjerne veiledning i prosessen. Meld deg opp her: https://privatist.inschool.visma.no/ Privatisteksamen for ernæringskokkefaget er skriftlig. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.   Faginnhold: Håndverksferdigheter: Menyplanlegging, spesialkost, næringsberegning, mattradisjoner og sensorikk. Mattrygghet: Hygiene, råvarebehandling og kvalitetskontroll. Bærekraft: Ressursutnyttelse, svinnreduksjon og miljøvennlig produksjon. Arbeidsliv og yrkesidentitet: Sosial kompetanse, HMS, og tilhørighet i yrkesfelleskapet. Få fagbrev på din kompetanse – styrk din posisjon som ernæringskokk! [-]
Les mer
Virtuelt klasserom 120 timer 14 750 kr
20 Sep
Har du erfaring innen matproduksjon og ønsker å formalisere kompetansen din? Fagbrev i industriell matproduksjon åpner dørene til en verden av muligheter innen mat- og dr... [+]
Kursinformasjon Oppstart: 20. september 2025 Pris: 14 750,- Antall timer: 120 timer Sted: Digitalt klasserom Tid: Kveldsundervisning, kl. 17-21, annenhver uke over 2 semestre   Gjennomføring Dette kurset gir deg den nødvendige teoretiske forberedelsen til tverrfaglig eksamen i faget samt fag og svenneprøven i industriell matproduksjon. Undervisningen foregår i et digitalt klasserom via Google Classroom, hvor du får tilgang til materiell, oppgaver og veiledning. Kursbøker er ikke inkludert og må anskaffes av deltakerne selv. Kurset passer for deg som har erfaring i industriell matproduksjon og ønsker å ta fagbrev for å få formalisert kompetansen din.   Eksamen og Forberedelser Kurset forbereder deg til eksamen, som du selv må melde deg opp til gjennom din Fylkeskommune. Oppmeldingsfrist for eksamen er 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Norsk Fagutdanning gir deg gjerne veiledning i prosessen. Meld deg opp her: https://privatist.inschool.visma.no/ Privatisteksamen for faget industriell matproduksjon er skriftlig. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.   Faginnhold Teknologi, mat og prosess: Forstå samspillet mellom råvarer, produksjonsmetoder og teknologi i en industrialisert prosess. Kvalitet og trygg mat: Lær om hygiene, næringsmiddelhygiene og hvordan følge kvalitetssystemer for trygg produksjon. Bærekraftig produksjon: Hvordan redusere svinn, utnytte ressurser effektivt og jobbe med miljøvennlige løsninger. Arbeidsliv og yrkesidentitet: Bli kjent med arbeidsrettigheter, HMS, samarbeid og tilhørighet i et yrkesfellesskap. Få fagbrev i industriell matproduksjon og styrk din posisjon i en spennende og viktig bransje! [-]
Les mer
Virtuelt klasserom 120 timer 14 750 kr
25 Aug
Har du erfaring fra renhold og ønsker å formalisere kompetansen din? Da kan fagbrev som voksen være løsningen for deg! Med fagbrev som renholdsoperatør oppfyller du kom... [+]
Kursinformasjon Oppstart: 19. februar 2025 Pris: 14 750,- Antall timer: 120 timer Sted: Digitalt klasserom Tid: Kveldsundervisning, kl. 17-21, annenhver uke over 2 semestre   Gjennomføring Dette kurset gir deg den nødvendige teoretiske forberedelsen til tverrfaglig eksamen i faget samt fag og svenneprøven som renholdsoperatør. Undervisningen foregår i et digitalt klasserom via Google Classroom, hvor du får tilgang til materiell, oppgaver og veiledning. Kursbøker er ikke inkludert og må anskaffes av deltakerne selv. Kurset passer for deg som har erfaring fra renholdsfaget og ønsker å ta fagbrev for å få formalisert kompetansen din.   Eksamen og Forberedelser Kurset forbereder deg til eksamen, som du selv må melde deg opp til gjennom din Fylkeskommune. Oppmeldingsfrist for eksamen er 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Norsk Fagutdanning gir deg gjerne veiledning i prosessen. Meld deg opp her: https://privatist.inschool.visma.no/ Privatisteksamen for Renholdsoperatørr er skriftlig. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.   Faginnhold Renholdsplanlegging: Planlegge og dokumentere renhold, vurdere behov, og sikre kvalitet i leveransen. Renhold: Utføre regelmessig, periodisk og spesialrenhold i ulike bygg og transportmidler. Helse, miljø og sikkerhet: Risikovurdering, sikker jobbanalyse, og arbeid i henhold til gjeldende regelverk for helse og sikkerhet. Bærekraftige løsninger: Kollegialt samarbeid om miljøvennlige løsninger i renholdsarbeid. Er du klar for å ta fagbrev som renholdsoperatør? Meld deg på kurset i dag! [-]
Les mer
Virtuelt klasserom 120 timer 14 750 kr
04 Sep
Har du erfaring fra salg og ønsker å formalisere kompetansen din? Da kan fagbrev som voksen være løsningen for deg! Det er aldri for sent å sikre fagbrev på det du kan –... [+]
Kursinformasjon: Oppstart: 16. januar 2025 Pris: 14 750,- Antall timer: 120 timer Sted: Digitalt klasserom Tid: Onsdager, kl. 09-14, over 1 semester     Gjennomføring Dette kurset gir deg den nødvendige teoretiske forberedelsen til fagprøven som salgsmedarbeider. Undervisningen foregår i et digitalt klasserom via Google Classroom, hvor du får tilgang til materiell, oppgaver og veiledning. Kursbøker er ikke inkludert og må anskaffes av deltakerne selv. Kurset passer for deg som har erfaring fra salg og ønsker å ta fagbrev for å dokumentere kompetansen din.   Eksamen og Forberedelser Kurset forbereder deg til eksamen, som du selv må melde deg opp til gjennom din Fylkeskommune. Oppmeldingsfrist for eksamen er 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Norsk Fagutdanning gir deg gjerne veiledning i prosessen. Privatisteksamen i Salgsfaget er skriftlig. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.   Faginnhold: Drift og lønnsomhet: Øke lønnsomhet, redusere svinn, og utnytte ressurser for bærekraftig drift. Salg og markedsføring: Bygge merkevare, tilpasse markedsføring, og skape salgsprosesser som gir merverdi. Kommunikasjon og relasjoner: Bygge kundelojalitet, kommunisere effektivt med kunder, og bruke kundedata for å imøtekomme behov. Er du klar for å ta fagbrev i salgsfaget? Meld deg på kurset i dag! [-]
Les mer
Nettstudie 17 900 kr
Alle læremidler inngår i prisen. Nettstudiet er utviklet for voksne mennesker som ønsker fagbrev som praksiskandidat. Start når du vil. Godkjent for støtte i Lånekassen. [+]
Kokk er et nettstudium for praksiskandidater. Det består av to kurs. Til sammen dekker kursene teorien i faget (læreplan KOK03-02).  Kokker arbeider med å sette opp menyer, planlegge innkjøp, velge ut råvarer, tilberede mat og gjør den klar for servering. De kan få jobb på restaurant, kafe, kantine og storkjøkken. Mange arbeider også innen dagligvarehandelen, næringsmiddelindustrien, forsvaret, helsesektoren eller offshorsektoren. Studiet er godkjent for støtte i Lånekassen. [-]
Les mer