Matkurs og drikke
Matkurs
Du har valgt: Vin og matkurs
Nullstill
Filter
Ferdig

-

Oslo 3 timer 995 kr
25 Apr
13 Jun
En spennende reise gjennom i hvert fall en syv – åtte oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør. [+]
Ostedommer og osteevangelist, Jan Peter Aursnes er en lidenskapelig formidler av kunnskap om ost laget av rå melk. Jan Peter skriver om ost i flere publikasjoner og på sin egen blogg Osteperler. Han er under utdanning som Master of Cheese ved siden av gjesteysting på ulike gårdsysteri , osteforedrag og ostefaglig ansvar i Store Norske Leksikon.   På ostekurset gjennomgår vi hovedtypene av ostefamilier , hvordan de fremstilles og hvordan de bør se ut og bør smake/lukte. Vi prøver med ulike viner og tilbehør til ostene slik at du kan tilby dine gjester gode kombinasjoner av ost og drikke.   Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Vi lærer å smake på ostene og kjenner og ser på forskjellene. Til det bruker vi et skjema fra Academy of Cheese. Det gjør oss litt bevisst på hva ost smaker, og hva som er typisk for de forskjellige familiene, samt at vi blir i stand til å kjenne igjen en ost i ostedisken. Så skal vi kjenne forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk. I tillegg er vi innom hva som er bra tilbehør for ost, og hva som ikke er det. Her kan du lukte og smake og spørre om alt du har lurt på om ost, men ikke har turt å spørre om, eller hatt noen å spørre. Og blir jeg svar skyldig så finner jeg ut av det og kommer tilbake. En spennende reise gjennom i hvert fall en syv – åtte oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør. Dette er et smakskurs hvor du ikke lager mat, men hvor sansene står i sentrum. Kurset passer ikke for gravide.   [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.