Matkurs og drikke
Du har valgt: Matkurs
Nullstill
Filter
Ferdig

-

48 treff i Matkurs
 

4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi ta for oss delikatesser fra Middelhavet. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi ta for oss delikatesser fra Middelhavet. Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. [+]
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. Det har stadig blitt mer populært med alternative arrangementer i bedriftene. Et uformelt matkurs i kombinasjon med en hyggelig fest eller julebord er alltid spennende. Gi dine ansatte en uforglemmelig og annerledes kveld hvor de kan få utfolde seg og skape felles hygge. Dette styrker samholdet og gir motivasjon og glede samtidig som det er lærerikt. Vi kommer til din bedrift/kantine hvor vi sammen tilbereder kveldens delikatesser som senere nytes i hyggelig lag. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at rettene tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Dere vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi tilpasser opplegg etter behov og størrelse på gruppen og bringer med alle råvarer for tilberedning. Pris etter avtale. [-]
Les mer
4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi tilberede godbiter fra det Italienske kjø... [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi tilberede godbiter fra det Italienske kjøkken. Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
1 kr
Fermentering av mat og drikke er i vinden som aldri før og det er enklere enn hva mange tror. -Kraftmat/Supermat – melkesyregjæret mat som er full av de gode bakteri... [+]
-Enkelt å lage og du kan også bevare frukt og grønt i beste sesong når det er høyest næringssinnhold! På kurset vil du blant annet lære å lage: Surkål Kimchi Vannkefir/Kombutcha Kokosyoghurt Syltede agurker med dill Salsasaus, pikant Alle rettene blir demonstret og med smaksprøver! Foruten å få smake på fermentert mat og drikke, får du være med å lage surkål som du tar med deg hjem. Du får også et eget oppskriftshefte! Kurset er uten gluten, melk og sukkert! Kursleder Trine Berge, rawfoodkokk, velvære coach og kundalini yogalærer har gitt ut flere bøker om helse og sunn livsstil. Hennes siste bok "Rawfood" ble utgitt i 2015 og ble måndens bok i boklubben "Energica". Er utdannet og sertifisert rawfood kokk fra USA, det anerkjente Matthew Kenney Academy. Trines fokus er å inspirerer til balanse, glede og kreativitet ved å lage sunn & næringsrik rawfood, smoothies og juicer, og hvor enkelt det kan gjøres i hverdagen. Trine har jobbet med kosthold, detox, meditasjon og indre arbeid siden midten av 90 tallet. Pris kr 1.100,-  som inkluderer oppskriftshefte og surkål på krukke med deg hjem. Påmelding er bindende, men du kan sende en annen hvis du blir forhindret fra å komme selv.   [-]
Les mer
4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen.Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter.  [-]
Les mer
4 timer 590 kr
I dette kurset fokuserer vi på de grunnleggende funksjonene i en kombidampovn. Nyttige funksjoner med stekeovn og damp både hver for seg og i ett. Hensikt – få det b... [+]
Miele kombidamper er det perfekte produktet for deg som ønsker det lille ekstra ved siden av en tradisjonell stekeovn. I dette kurset fokuserer vi på de grunnleggende funksjonene i en kombidampovn. Nyttige funksjoner med stekeovn og damp både hver for seg og i ett. Hensikt – få det beste resultatet. Vi forbereder og lager enkle retter basert på ovnens funksjoner, og det er god anledning til å stille spørsmål - alt mens Miele kombidamper gjør arbeidet for deg. En vennlig atmosfære og for de som føler for det serveres et glass vin og / eller mineralvann [-]
Les mer
1 150 kr
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. [+]
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. Thaimat har aldri vært mer populært og det er stadig flere som blir fasinert av det thailandske kjøkken. Liker du å tilberede sunn og god mat eller kanskje du ønsker å imponere dine venner med noe hjemmelaget og eksotisk? Lær mer om thaimatens hemmeligheter. Hva med å samle en vennegjeng og hold kurs i eget hjem? Vi gjennomfører kurs hjemme hos deg. Kombiner et kveldskurs med en hyggelig hjemmefest hvor prikken over i’en er servering av selvlaget thaimat. Det er både lærerikt og spennende. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Du vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Vi tilbereder det hele sammen med deg og dine gjester og tilpasser etter deres kjøkken og ambisjoner. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at alle retter tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Vi bringer med alle råvarer og nødvendig redskap for tilberedning. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi kan også leie ut kokk til ditt selskap dersom du ønsker den fantastiske thaimaten, men ikke vil involvere dine gjester i tilberedelsen eller briljere med egne kokkeferdigheter.     [-]
Les mer
1 250 kr
Vi tilbyr indisk matkurs som et kick-off / teambuilding eller sosialt event. Ved å lage mat sammen lærer dere hverandre å kjenne på en unik måte. Temakveld inkludert... [+]
Temakveld: Våre temakvelder passer for deg som ønsker en innføring i indisk matlaging, bruk av krydder, lære mer om spesielle retter eller rett og slett bare ha en hyggelig kveld der god mat står i sentrum. En temakveld inneholder: foredrag om krydder detaljert gjennomgang av oppskrifter praktisk instruksjon et spennende og smakfullt måltid Temakvelden varer i 3½ timer og åpne temakvelder har forskjellige menyer. Er dere en gruppe på min 6 personer, kan dere booke en egen temakveld. Vi kan også skreddersy en kveld med valgte retter og/eller et spesielt tema etter dine ønsker. Temakvelden kan gjennomføres i våre kurslokaler i Helgesensgate 73B, 0563 Oslo. Eksempler på temakvelder kan være indisk aften/ tandoori-retter, vegetarmat, glutenfri matlaging etc. SØR-INDISK Og den som skal lære deg kunsten er den indiske mateksperten Niru Kumra. Hun gir deg en innføring i kveldens oppskrifter og ingredienser, og du lærer om de spennende krydderne som hører til det spennende sør-indiske kjøkkenet. Videre er du selv med og lager de utsøkte rettene du har lært om.   Gjennom dette kurset vil du lage lekre retter basert på fisk og sjømat. Rettene fra det sør-indiske kjøkken er smakfullt krydret og her benyttes det gjerne kokosmelk. Ris er en naturlig ingrediens og benyttes til alle måltider. Naanbrødet hører ikke hjemme i det sør-indiske kjøkken, her får du smake pori, et nydelig festbrød, og raita selvfølgelig. [-]
Les mer
4 timer 1 190 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. I løpet av kvelden vil du lære å tilberede 3 ulike retter av lam i Miele’s produkter (dampkoker, kombidampkoker og stekeovn med KlimaPluss).Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
Oslo 5 timer 1 295 kr
13 Jan
Vellykkede kaker og desserter er faktoren som trekker et godt måltid opp til å bli fabelaktig. Kokk og konditor Lars-Erik Undrum er tidligere medlem av Det norske kokke... [+]
Vellykkede kaker og desserter er faktoren som trekker et godt måltid opp til å bli fabelaktig. Kokk og konditor Lars-Erik Undrum er tidligere medlem av Det norske kokkelandslaget, og har 13 års fartstid hos Pascal.   På dette kurset vil Lars-Erik dele noen hemmeligheter og teknikker som gir deg grunnlaget for å kunne lage utallige slag kaker og desserter.   Hva kan man lære på Dessert og kakekurs?   Bunner / kaker Sukkerbrød Nøttebunn Brownies Vannbakkels   Mousser og kremer 2 x sjokolademousse Frukt- eller bærmousse Vaniljekrem Bærgele Creme brulee til kake   Glasurer Fruktglasur for glasering av frukt og bær Sjokoladeglasur Hvit glasur, som kan farges   Sjokolade Temperering av sjokolade Diverse dekor Vaniljetrøffel     Dette passer for deg som ønsker å bli din egen «Huskonditor» . Kurset passer også for profesjonelle kokker som ønsker å utvide sin kunnskap om desserter.   Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,i løpet av kurset og til måltidet. Vi har alle rettigheter. Kurset starter på mandager kl 18.00 og på lørdager kl 12:00 .   Meld deg på Dessert og kakekurs kr. 1 295,- Påmelding er bindende. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.  Faktura med 10 dagers betalingsfrist kommer som lenke i epost. Sjekk spamfilteret ditt da det dessverre kan skje at eposten havner der. I henhold til Angrerettloven har du 14 dagers angrefrist. Denne angreretten kan du benytte ved å sende oss en epost til matkurs@matkurs.no.  Ved å trykke på Påmeldingsknappen bekrefter du at du har lest og akseptert våre vilkår. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
08 Jan
27 Jan
12 Feb
Det italienske kjøkken er ujålete, usnobbete, upretensiøst, enkelt og velsmakende. [+]
Det er alltid selve råvaren som spiller hovedrollen i en italiensk rett. Pynt og fjas på maten finner man ikke. Man legger ikke «ein liten persilledusk på toppen» i Italia. Det vil jo ødelegge smaken helt. Her snakker vi kultur. I disse lavkarbotider er det kanskje ikke så populært med pasta, risotto, polenta eller pizza. Dette er mat man blir tjukk av. Og vi nordmenn har vel aldri vært større enn vi er nå.  Men hvorfor ser vi så få «store» italienere? Kanskje fordi matkulturen er gammel og velprøvd. Og fordi italienerne alltid spiser litt mat før maten – eller antipasti. Enkle småretter, raske å tilberede. Rå grønnsaker i fingermat-vennlige størrelser, skiver av skinke, marinerte bønner, oliven, ansjos med sitron eller carpaccio. Dessuten er man rundhåndet når det gjelder bruken av olivenolje. I Italia spiser man aldri på tom mage.Dette er det motsatte av den norske matkulturen som bygger på at generasjoner nordmenn kun hadde én ting å spise - graut. Var våre tippoldeforeldre heldige, hadde familiene kanskje en salt sild på deling. Da gjaldt det å fylle opp. Konsekvensen av å spise på den italienske måten er at man først spiser tyngre fordøyelige råvarer med fiber, fett og protein, så blir man mett på den mer lettfordøyelige pastaen. Resultatet er at blodsukker-nivået ikke stiger hurtig som hos moderne nordmenn, som går rett på spagettien. Derfor holder italieneren seg mett lenge, mens nordmannen må småspise litt kort tid etter et måltid. Lær mer om maten fra vår europeiske matkulturs vugge. Meld deg på det italienske matkurset. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
17 Feb
Lær å lage italienske pizza av en danske og nordmann med kartofler og kokte poteter i blodet. [+]
Det er populært å kjøpe kjøtt som er marinert, vakuumert, kokt, grillet, revet, hakket,  sauset, puttet i brød og toppet med søt dressing før det endelig kan dyttes i munnen. Mulig det var svinekjøtt et sted i starten av prosessen, men det må man nesten ta en DNA test for å finne ut av.  Hvorfor ikke bare lage mat? Hva er galt med smaken av råvarene som er brukt? Hva med pizza? Pizza blir best når du lager den enkelt med få ingredienser. Pizza burde vært et synonym for godt. « Det smakte pizza." Enkel, fin, fyldig smak. Det er pizza.   Det kan være vanskelig å forstå hvorfor man skal gå på et kurs hvor man lærer at det enkleste er det beste.  Selv om pizza er enkelt å lage, betyr det ikke at man kan være kunnskapsløs når den lages. Jo bedre du forstår prosessene, jo bedre blir resultatet.  På pizzakurset jobber deltageren med deigen. Hvordan få deigen smidig, myk og smakfull? På pizzakurset jobber deltagerne med sausen. Hvordan få frem syren, sødmen og umami? På pizzakurset reflekteres der rundt toppeingen. Hvordan få den saftig og riktig tilberedt? På pizzakurset erfarer man rett tilberedning. Hvordan rett temperatur løfter skorpen sprø og smakfull?    Hvor langt unna ferdigpizza kan vi komme? Det kan du bedømme etter og ha spist deg gjennom kurset.  Det er foresten lov å fylle opp et glass eller to med noe italiensk.    Dette kurset arrangeres sammen med Forno vedfyrte steinovner http://forno.no . Vi vil gjerne fortelle om vedovnene på kurset, men det er ligger ikke en forventning om salg av ovn i enden av kurset.  Vi ønsker bare å formidle budskapet om enkelhet, renhet og smaken av råvarene som brukes. Smaken og stemningen blir italiensk av seg selv.   Kurset starter på mandager  kl 18.00 og på lørdager kl 12:00 . [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
20 Jan
17 Feb
17 Mar
Hva med en hyggelig kveld med god vin, god mat og gode historier? Jo takk, hvor kan man oppleve alt dette? [+]
God vin, god mat og gode historier kan oppleves på matkurs.no. Hvordan finne rett drikke? Vår vinmann Frode Hofstad har en mangfoldig bakgrunn som vinsmaker og skribent, og elsker å formidle kunnskap om vin gjerne sammen med noen gode historier.Det er mulig å få noen erfaringer som kan gjøre det lettere å velge rett ved neste hyggelige anledning. Våre kurs er lagt opp med en gjennomgang med et godt utvalg matretter og gode viner. Å finne passende vin til maten er vanskelig enkelt.  Vinkurset gir tips om grunnprinsipper for å lykkes med kombinasjoner med glass og tallerken.Tenk på grunnsmakene og du kan enkelt finne riktig vin. På kurset smakes et utvalg viner og i møte med et utvalg matretter. Noen kombinasjoner gir frydefulle erfaringer, mens andre oppleves som mindre heldig. Poenget er at man kan lære mye av  "dårlige" eller lite heldige kombinasjoner. Da oppleves også de gode sammensetningene sterkere.  Dette kurset er et smakskurs hvor du ikke lager mat, men får  smaksopplevelser, gode historier og en sosial kveld.   Kurset starter kl18:00     [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
29 Jan
05 Mar
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konserveri... [+]
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lange kalde vintre. Det gjaldt å fiske effektivt i stimer av torsk, sild og vandrende laks i elvene når den var tilgjengelig.  Mens franske fiskere kunne bruke vinteren til å fange østers, kamskjell og andre delikatesser langs lange sandstrender, var de samme artene «trygge» i utilgjengelige, dype norske fjorder. Det samme var gjedde og abbor under tykk ferskvannsis. Det var viktig å bruke tiden på det som gav avkasting. Og det var om å gjøre og ta vare på «investeringen» slik at den holdt seg gjennom vinteren.I dag er situasjonen en annen. Råvarene er lettere å få tak i, men vår matkultur har ikke tatt inn over seg disse delikatessene. Vi spiser fortsatt nesten bare laks, torsk og fiskeboller. Vi har råvarene, men ikke kulturen. Men vi kan videreutvikle oss. Vi kan bli flinkere til å spise alt det deilige man finner under vann.  Praktisk filetering av rund og flat fisk. Grundleggende tilberedningsmetoder som graving, varmrøking, marinering, sylting, speking, damping, pannesteking. i tillegg til koking av kraft til supper og sauser samt å lage farser av fisk. Deltagerne får jobbe med sjøkreps og hummer Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.   [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
12 Feb
10 Mar
Ønsker du å spise mindre kjøtt, trengerkunnskap om hvordan man lager god og næringsrik mat uten kjøtt [+]
Har du et familiemedlem som har blitt vegetarianer og funderer på hvordan du kan ha næringsrike felles måltid eller ønsker å legge om til et kosthold med mindre bruk av kjøtt? På dette kurset går lærer man å lage gode, smakfulle og næringsrike retter uten kjøtt. En god idé kan være å starte med en eller to kjøttfrie dager i uken – og da er disse rettene gode å ha.   Hva lærer du?   • Vi gjennomgår kroppens behov for næringstoffer, vitaminer etc., og hvordan man kan imøtekomme dette uten bruk av kjøtt som råvare   • Hvordan kostholdet skal oppleves som variert • Erstatninger for kjøtt • Tilberedningsteknikker for grønnsaker   • Tilberedningsteknikker for grønnsaker       Vi legger dette opp som et tapaskurs slik at man får cirka 15-20 retter til repertoiret. Du får personlig oppfølging og veiledning underveis i kurset. Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid.   Kurset starter på mandager kl 18, og på lørdager kl 12. Meld deg på hobbykurs kr. 1350,- Påmelding er bindende. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.  Faktura med 10 dagersbetalingsfrist kommer som lenke i epost. [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.
;