Matkurs og drikke
Du har valgt: Matkurs
Nullstill
Filter
Ferdig
3 timer 750 kr
Det første steget i din «alt du ønsket å spørre om angående ost, men ikke turte»-utdannelse. På dette kurset kan du smake, lukte, lytte, spørre og lære, samtidig som du h... [+]
Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Hvorfor er ost så enormt fascinerende? Det er med ost som med vin, når du først beveger deg inn i den verden, er det utrolig mye fantastisk å oppdage.  Det vil du lære mer om. Ost er fantastisk, bare tenk på hvor mange forskjellige som finnes, alle med utgangspunkt i melk. Ost er selvsagt landbruk og håndverk, men også historie, storpolitikk og konflikter. Mange sanne og morsomme historier, men også et utall anekdoter som bare er morsomme. I tillegg er ost industri, men den delen får noen andre ta seg av. Vi  lærer om form, skorper og konsistens. Du vil få lukte og smake og kjenne forskjellen på de forskjellige ostene. Dette gjør det enklere for deg å oppdage hva ost smaker og hva som er typisk for de forskjellige familiene. Når du har lært å fysisk klassifisere ostene, så er det lettere å kjenne igjen en ost i ostedisken. Det gjør deg tryggere og du vet hva du kan forvente smaksmessig når du smaker på den. Du vil lære forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk.   Kurset passer ikke for gravide. Aldesgrense 18 år hvis det serveres alkohol. Om dere er en gruppe på minimum 10 personer kan kurset arrangeres på andre datoer, gjerne hos dere. Hvis utenfor Oslo, vil reisekostnader påløpe.  [-]
Les mer
Bedriftsintern 500 kr
Ost og vin som sosialt arrangement for de ansatte, eller som en myk start/avslutning på et kundearrangement. [+]
Hva med et internt arrangement noen timer der dere har fokus på ost med noe godt å drikke til? Eller bare ost om det passer bedre. Ost som mattema er for oppadgående, begynner å bli ganske in, faktisk. Det er mange som er opptatt av ost, men kommer seg ikke helt ut av dagligvaresfæren, og synes derfor det er spennende å lære mer, høre om nye oster og smake dem. Det får du her. Ost er fantastisk, bare tenk på hvor mange forskjellige som finnes, alle med utgangspunkt i melk. Ost er selvsagt landbruk og håndverk, men også historie, storpolitikk og konflikter. Mange sanne og morsomme historier, men også et utall anekdoter som bare er morsomme. I tillegg er ost industri, men den delen får noen andre ta seg av.  Jeg kan love dere to til tre fantastiske timer både for sansene og sinnet. Det blir oster av kumelk, så vel som geite- og sauemelk. Et slikt sosialt arrangement kan holdes i kantinen eller utenfor huset om det er en bedre løsning. Ønskes alkoholfri drikke, helt eller delvis, så ordnes selvsagt det. Egen oste- og drikkemeny for eventuelt gravide deltakere. Dag, ettermiddag, kveld eller helg. Hva med lunch and learn på en fredag? Gjensidige har gjort det, Sjøassuranseselskapet Gard har gjort det, Forskningsrådet og Glamox-Luxo også, for å nevne noen.    Kan også brukes som en fin start på et kundetreff. Litt ost, brød og litt vin eller annen passende drikke. Inntil én time. For samlinger utenfor egne lokaler tilkommer husleie, samt reisekostnader hvis utenfor Oslo. [-]
Les mer
Friluftskurs 1 000 kr
Riktig partering gjør gourmetretten til en nytelse! [+]
Slaktekurs og partering     Riktig utført slakt sikrer høy kjøttkvalitet!Her lærer du slakting fra a til å, hvor du får muligheten til å bruke kniven selv. Dette kurset er det vi kaller matnyttig! Pris kr. 1000,-  Vi tilbyr kurs for både grupper og enkeltpersoner, over flere dager eller på times basis. Vi kommer gjerne til deg for å holde kurs.  Kontakt oss for ytterligere informasjon.  Neste kurs starter: lørdag 30. mai 2015 kl. 1000.  (både slakt og partering)  [-]
Les mer
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. [+]
Thaimatkurs i din bedrift. Gi dine ansatte en spennende smaksopplevelse. Det har stadig blitt mer populært med alternative arrangementer i bedriftene. Et uformelt matkurs i kombinasjon med en hyggelig fest eller julebord er alltid spennende. Gi dine ansatte en uforglemmelig og annerledes kveld hvor de kan få utfolde seg og skape felles hygge. Dette styrker samholdet og gir motivasjon og glede samtidig som det er lærerikt. Vi kommer til din bedrift/kantine hvor vi sammen tilbereder kveldens delikatesser som senere nytes i hyggelig lag. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at rettene tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Dere vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi tilpasser opplegg etter behov og størrelse på gruppen og bringer med alle råvarer for tilberedning. Pris etter avtale. [-]
Les mer
Bedriftsintern 1 time 375 kr
Hva med en utvidet lunch en dag, hvor de ansatte kan smake lukte og lære om ost. [+]
Lunch and Learn er et amerikansk begrep, der det gis et tilbud om et kort foredrag eller lignende i løpet av lunchen. Å lære litt om ost, krever en litt utvidet lunchpause, men vi holder oss til en time. Vi serverer ost og brød og eventuelt tilpasset alkoholfri drikke. De fem viktigste ostfamiliene; en chèvre, en hvitmuggost, en blåmuggost, rødkitt og en fast ost.  Ønsker dere et spesielt tema så tilpasser vi det, så langt det lar seg gjøre. Et hyggelig og lærerikt avbrekk i hverdagen-  [-]
Les mer
Fosnavåg 2 dager 8 100 kr
26 Mar
Er du stuert/kokk og ønsker inspirasjon og tips til nye retter? [+]
Er du stuert/kokk og ønsker inspirasjon og tips til nye retter / ukemeny?   På dette kurset lærer du å lage sunn og god husmannskost, som smaker godt for mannskapet og er en glede å lage for deg som stuert. Er dette noe du tenker på? Hvordan planlegge og variere ukesmenyen? Kunne du ønske å lage mer mat fra grunnen av? Skulle du ønske du hadde flere alternative fiskeretter? Ønsker du at du kunne "trylle" mer med rester?  Kunne du tenke deg å få tips til proviantering? Være med i et "forum" der en kan dele oppskrifter?  Lære å lage god og sunn "kaffemat"? Kurset vil gi grundig opplæring og oppfølging i etterkant, med deling av oppskrifter etc i et eget forum.  Antall kursdeltagere er 8-10 personer. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
09 Mar
18 Jun
Noen deler av dyret kan de fleste lage god mat av, men hva med resten? Jakter du, eller får slaktedyr på kjøkkenbenken fra tid til annen. og gjerne ønsker å kunne... [+]
På dette kurset går vi gjennom hva stykningsdeler heter og hvor på dyret man finner de. Vi gjennomgår tilberedningsmetoder som du kan benytte for å skape fantastisk mørt kjøtt av det du tidligere kvernet til kjøttdeig eller ikke har funnet ut hva du skal bruke til. Vi gir også en innføring i pølsemaking.   Kort sagt skal vi lage mat av hele dyret.   Hva lærer du?     • Under kurset vil vi gi en innføring i og ta i bruk Sous Vide teknikk som du kan gjøre hjemme uten at du nødvendigvis må gå til innkjøp av dyrt utstyr.   • Pølser og farser   • Du blir bedre kjent med stykningsdelene på fugl og dyr.       Du får personlig oppfølging og veiledning underveis i kurset. Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid. Lørdagskurs starter  kl 12:00.  Hverdagskurs starter kl. 18:00   Meld deg på hobbykurs kr.1350,-     [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
23 Mar
30 Apr
28 May
Ønsker du å spise mindre kjøtt, trenger du kunnskap om hvordan man lager god og næringsrik mat uten kjøtt [+]
Har du et familiemedlem som har blitt vegetarianer og funderer på hvordan du kan ha næringsrike felles måltid eller ønsker å legge om til et kosthold med mindre bruk av kjøtt? Kanskje ønsker du ikke å bli vegetarianer eller veganer, men å spise mer plantebasert? Vet du ikke helt hvor du skal begynne for å komme i gang? Eller kanskje du har en tenåring i huset som ikke vil spise noe animalsk, er i villrede for hva du skal lage og usikker på hvordan barnet skal få i seg nødvendige næringsstoffer? På dette kurset vil vi lage gode, smakfulle og næringsrike retter uten kjøtt. En god idé kan være å starte med en eller to kjøttfrie dager i uken – og da er disse rettene gode å ha. Matkurs.no har samarbeidet med Linn Helene Støle  i utviklingen av dette kurset. Linn Helene er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og jobber på sykehus. Hun har vokst opp som vegetarianer og holder kokkekurs og foredrag om vegetarkost. Linn Helene brenner for å formidle fordeler om kosten, gi kunnskap og inspirasjon, slik at det er lettere å innføre mer grønt i hverdagen. Hva lærer du?• Vi gjennomgår kroppens behov for næringstoffer, vitaminer etc., og hvordan man kan imøtekomme dette uten bruk av kjøtt som råvare• Hvordan kostholdet skal oppleves som variert• Tilberedningsteknikker for grønnsakerVi legger dette opp som et tapaskurs slik at man får cirka 15-20 retter til repertoiret.Du får personlig oppfølging og veiledning underveis i kurset.Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid.Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet.Vi har alle rettigheter.Lørdagskurs starter kl 12:00, og hverdagskurs starter kl 18:00 [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
25 Feb
06 Apr
06 May
Indisk mat er deilig smakfullt og passe sunt. [+]
Indisk mat er deilig smakfullt og passe sunt.På dette kurset får deltagerne skjerpet matkompetansen med et utvalg klassiske indiske retter. Kursdeltagerne vil jobbe med krydder, urter og belgfrukter. Det jobbes med fugl, fisk, lam og yoghurt. Det er fokus på balanse i smakene, hvordan man demper det sterke med det milde og ivaretar råvarenes opprinnelige smak, selv om svetten pipler i pannen.  Hva vil vi lage? På menyen står et utvalg retter, dipper og leskende drikker.  Det lages raita, chutney, dahl, pakora, tandoori, pasanda, vindaloo, chapati og selvfølgelig både salt og søt lassi. Liker du godt krydret mat, liker du dette kurset!   PLørdagskurs starter  kl 12:00.  Hverdagskurs starter kl. 18:00 [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
16 Mar
29 Apr
14 May
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende. [+]
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende.Et utvalg retter som er enkle å lage, enkle å servere og ennå enklere å spise. Det smaker jo så godt, som regel finnes noe godt i et glass ved siden av også.Tapas er spansk og kommer fra ordet tapar, som betyr «å dekke over» eller «å dekke til».  Sier man «una tapa» betyr det «et lokk». Opprinnelsemyten til tapas forteller om at man plasserte en liten brødskive på toppen av sherryglassene for å forhindre at fluene rotet seg nedi. Ingen liker vel fluer i sherryen sin. Senere ble det funnet opp masse småretter som passet på brødskivene. I dag finnes det et vell av småretter - ikke alle passer på en brødskive som balanserer på et sherryglass, men de smaker utmerket.  Hos oss får deltagerne bryne seg på tilberedning av i overkant av 20 småretter. Det er mye matlæring for pengene! Lørdagskurs starter kl 12:00. Hverdagskurs starter kl. 18:00 [-]
Les mer
1 150 kr
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. [+]
Hjemmekurs i thaimat. Lær å lage dine thai-favoritter. Thaimat har aldri vært mer populært og det er stadig flere som blir fasinert av det thailandske kjøkken. Liker du å tilberede sunn og god mat eller kanskje du ønsker å imponere dine venner med noe hjemmelaget og eksotisk? Lær mer om thaimatens hemmeligheter. Hva med å samle en vennegjeng og hold kurs i eget hjem? Vi gjennomfører kurs hjemme hos deg. Kombiner et kveldskurs med en hyggelig hjemmefest hvor prikken over i’en er servering av selvlaget thaimat. Det er både lærerikt og spennende. Kurset gir en innføring i de viktigste urter og krydder og viser hvordan råvarer behandles og tilberedes. Du vil lære å tilberede de mest kjente thairettene med et spekter av smaker og tilsetninger. Vi tilbereder det hele sammen med deg og dine gjester og tilpasser etter deres kjøkken og ambisjoner. Vår meget erfarne thaikokk vil se til at alle retter tilberedes etter alle kunstens regler og er klare for servering. Vi bringer med alle råvarer og nødvendig redskap for tilberedning. Kurspakken inkluderer 1 forrett og 2 hovedretter som kan velges fra vår meny på www.siamoriental.no Andre ønsker avtales spesielt. Vi kan også leie ut kokk til ditt selskap dersom du ønsker den fantastiske thaimaten, men ikke vil involvere dine gjester i tilberedelsen eller briljere med egne kokkeferdigheter.     [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
18 Mar
07 May
17 Aug
Læretiden for en sushikokk er på 7 år i Japan, men vi klarer det viktigste på ca. 4 timer. [+]
Sushi er «vanskelig lett» å lage. Mange tror det handler om å ikke koke eller steke fisken». Men på vårt sushikurs kan deltageren lære hvordan man tilbereder «toppinger» som både kokt, stekt eller fritert. På kurset tilberedes sushi med både fisk, kjøtt, egg og grønnsaker. Sushi handler først og fremst om risen. Og det er tilberedning av risen som utfordrer nye sushikokker. Teknikker for skjæring av fisk eller kjøtt kan man lære seg relativt raskt. Men det er koking av sushiris som er kunsten. Noe man har muligheten til å lære på vårt sushikurs. På kurset øver deltagerne på å tilberede et utvalg av nigirisushi og norimaki. Dessuten lærer man trikset å jobbe med klebrig ris som klister seg til fingre som om de blir limt fast, om man da ikke bruker det fantastisk geniale, enkle trikset med…Nei, vent litt - du må nok melde deg på kurset! Lørdagskurs starter  kl 12:00.  Hverdagskurs starter kl. 18:00 [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
11 Mar
06 May
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lan... [+]
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lange kalde vintre. Det gjaldt å fiske effektivt i stimer av torsk, sild og vandrende laks i elvene når den var tilgjengelig.  Mens franske fiskere kunne bruke vinteren til å fange østers, kamskjell og andre delikatesser langs lange sandstrender, var de samme artene «trygge» i utilgjengelige, dype norske fjorder. Det samme var gjedde og abbor under tykk ferskvannsis. Det var viktig å bruke tiden på det som gav avkasting. Og det var om å gjøre og ta vare på «investeringen» slik at den holdt seg gjennom vinteren.I dag er situasjonen en annen. Råvarene er lettere å få tak i, men vår matkultur har ikke tatt inn over seg disse delikatessene. Vi spiser fortsatt nesten bare laks, torsk og fiskeboller. Vi har råvarene, men ikke kulturen. Men vi kan videreutvikle oss. Vi kan bli flinkere til å spise alt det deilige man finner under vann.  Praktisk filetering av rund og flat fisk. Grundleggende tilberedningsmetoder som graving, varmrøking, marinering, sylting, speking, damping, pannesteking. i tillegg til koking av kraft til supper og sauser samt å lage farser av fisk. Deltagerne får jobbe med sjøkreps og hummer Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.   [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 350 kr
02 Mar
01 Apr
08 Apr
Thaimat er lett, elegant, frisk og smakfull mat som bringer solen inn i våre frosne, nordiske kropper. [+]
Thaimat er gladmat fra en varm og rik kultur. Thaimatkurset gir deg anledning å møte nye råvarer, nye smaker og få nye munnopplevelser. Smakssenteret pepres av inntrykk og opplevelsen varer lenge. Kontrasten til det tradisjonelle norske kjøkken kan vel knapt bli større. Menyen tar for seg noen av de mest typiske thairettene; Vårruller, både ferske og friterte, Tom Ka Gai-suppe, Satai med kylling og peanøttsaus, And i rød currysaus og Fiskekaker, bare for å nevne noen av kursrettene. I Østen kjenner de til flere smaker enn her i vest. Tradisjonelt har vi brukt salt som smaksforsterker. I Thailand er man flinkere til å jobbe med hele smaksopplevelsen. Man er flinke til bruke forskjellige typer sødmer og kilder til syrlighet. Dessuten inngår smaken umami naturlig i mange av tilsetningssausene man bruker i thaimat. Begrepet umami var ukjent i Norge for få år siden, men i dag blir den innviede sekten stadig større. Stadig flere innforståtte kursgjester nikker diskré når umami bringes på banen. Bli med på thaimatkurset, så kan også du nikke bekreftende om noen spør om umami. Lørdagskurs starter kl 12:00. Hverdagskurs starter kl. 18:00 [-]
Les mer
Oslo 3 timer 995 kr
02 Mar
En spennende reise gjennom i hvert fall en syv – åtte oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør. [+]
Ostedommer og osteevangelist, Jan Peter Aursnes er en lidenskapelig formidler av kunnskap om ost laget av rå melk. Jan Peter skriver om ost i flere publikasjoner og på sin egen blogg Osteperler. Han er under utdanning som Master of Cheese ved siden av gjesteysting på ulike gårdsysteri , osteforedrag og ostefaglig ansvar i Store Norske Leksikon.   På ostekurset gjennomgår vi hovedtypene av ostefamilier , hvordan de fremstilles og hvordan de bør se ut og bør smake/lukte. Vi prøver med ulike viner og tilbehør til ostene slik at du kan tilby dine gjester gode kombinasjoner av ost og drikke.   Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Vi lærer å smake på ostene og kjenner og ser på forskjellene. Til det bruker vi et skjema fra Academy of Cheese. Det gjør oss litt bevisst på hva ost smaker, og hva som er typisk for de forskjellige familiene, samt at vi blir i stand til å kjenne igjen en ost i ostedisken. Så skal vi kjenne forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk. I tillegg er vi innom hva som er bra tilbehør for ost, og hva som ikke er det. Her kan du lukte og smake og spørre om alt du har lurt på om ost, men ikke har turt å spørre om, eller hatt noen å spørre. Og blir jeg svar skyldig så finner jeg ut av det og kommer tilbake. En spennende reise gjennom i hvert fall en syv – åtte oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør. Dette er et smakskurs hvor du ikke lager mat, men hvor sansene står i sentrum. Kurset passer ikke for gravide.   [-]
Les mer

Lukk Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.