Sjømatkurs - Fisk og skalldyr
Er du glad i fisk og skalldyr? Kunne du tenke deg å lære ny metoder for tilberedning av sjømat, eller å gjøre noe morsomt med en venn eller kjæreste? Da er et kurs i sjømat noe for deg! Her finner du en oversikt over sjømatkurs som gir deg kunnskap om fisk og skalldyr over hele landet!
Store mengder fisk samles daglig inn langs kysten i Norge. Vi spiser fisken tørket, saltet, røkt, raket og fersk. Torsk, sei, ørret og laks er blant de mest spiste fiskene i Norge, og fisk i seg selv er noe av det vi spiser mest av. Skalldyr er en samlebetegnelse for ulike krepsdyr og skjell. Populære skalldyr i Norge er krabbe, reke, blåskjell, kamskjell og hummer. Betegnelsen skjømat brukes gjerne som en samlebetegnelse for fisk og skalldyr, men omfatter også panter som lever i havet. Sjømat er en nyttig kilde til vitaminer og mineraler som er svært nyttige for kroppen!
Når fisk og skalldyr behandles som ferskvare er de lett bedervelige og det silles store krav til behandling og oppbevaring. I tillegg kan det være vrient å få til perfekt fisk- og skalldyrmat dersom man ikke har tilberedt mye fisk og skalldyr tidligere. Dette kan du lære gjennom et kurs i sjømat.
På et sjømatkurs i fisk og skalldyr kan du lære hvilke ting man bør tenke på og hvordan man velger best når man står foran fiskedisken. Du vil lære filtering av rund og flat fisk, grunnleggende tilberedningsmetoder og får jobbe med en rekke ulike råvarer. I tillegg til å få lage maten, får du selvfølgelig også spist den deilige sjømaten som tilberedes underveis i kurset!
Et kurs i fisk og skalldyr er fint for deg som ønsker å lære om sjømat alene, men også perfekt som venneaktivitet eller som gave til kjæresten! På matkurset kan man lære å lage sjømat sammen, spise og ha det hyggelig. Man kan også møte andre matinteresserte mennesker og få smake mat man aldri har smakt før.
Sjømatkursene varierer i pris, innhold, kursdato og varighet. Ved å scrolle deg ned og trykke deg inn på de ulike kursene kan du lese mer om hvert enkelt kurs.
Bli flink på fisk og skalldyr! Meld deg på et kurs i sjømat fra oversikten under i dag!