Alle kategorier
Du har valgt: Matkurs og drikke
Nullstill
Filter
Ferdig

-

58 treff i Matkurs og drikke

Sorter på søkerangering, kursnavn, pris, sted, kursdato


Oslo 950 kr
Italiensk matlagingskurs på Skøyen. Bli flink på å lage sunne, duftende og velsmakende matretter, etter tradisjonelle italienske oppskrifter som er lette å tilberede... [+]
  Smakenavsicilia : Italiensk matlagingskurs på Skøyen.   Bli flink på å lage sunne, duftende og velsmakende matretter, etter tradisjonelle italienske oppskrifter som er lette å tilberede, og som overrasker med smaken.                        ”Italienske Vin og Mat” - kvelder vil bli holdt i komfortable og velutstyrte lokaler som er egnet for vinsmaking og middagslaging. Mange slike kurs er allerede blitt gjennomført med stor suksess. I samarbeid med Solera Eurowine, har vi planlagt fire timers temakvelder om regional italiensk mat, og der kan du smake både på noen italienske viner, og mat som er tilberedt av oss.              Kursholder er Silvana Ciraolo, som er utdannet arkitekt, med 5 års erfaring fra arbeid i Norge. Det er gjennomført mange kurs; blant annet om italiensk kultur, kunst og språk, samt kokkekurs med fokus på italiensk mat. Smakenavsicilia tilbyr italiensk catering til spesielle anledninger (min. 6 pers), med tradisjonell italiensk mat a la carte. Maten tilberedes på ditt eget kjøkken, for at alt skal være fristende og nylaget. [-]
Les mer
Asker 4 timer 590 kr
25 Apr
13 Sep
I dette kurset fokuserer vi på de grunnleggende funksjonene i en kombidampovn. Nyttige funksjoner med stekeovn og damp både hver for seg og i ett. Hensikt – få det b... [+]
Miele kombidamper er det perfekte produktet for deg som ønsker det lille ekstra ved siden av en tradisjonell stekeovn. I dette kurset fokuserer vi på de grunnleggende funksjonene i en kombidampovn. Nyttige funksjoner med stekeovn og damp både hver for seg og i ett. Hensikt – få det beste resultatet. Vi forbereder og lager enkle retter basert på ovnens funksjoner, og det er god anledning til å stille spørsmål - alt mens Miele kombidamper gjør arbeidet for deg. En vennlig atmosfære og for de som føler for det serveres et glass vin og / eller mineralvann [-]
Les mer
Oslo 149 kr
Trude Helén Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri - vinkursene ser du hjemme hos deg selv når du har tid og lyst! [+]
Nytt i Norge i 2017 - online vinkurs med Hole! Trude Helén Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen. Trude er en erfaren og populær kursholder, og holder svært morsomme, lærerike og inspirerende kurs. Dette er ikke bare et vinkurs, men også en minnerik og hyggelig opplevelse - nå kan du se kurs hjemme i egen stue. For introdukjsonstilbud på nybegunnerkursenen - klikk her! Trude er utdannet sommelier, har drevet vinimport i seks år og vært vinskribent i 13 år for forskjellige medier og skriver om vin og annet på sin blogg: www.trudehelenhole.no. Svært gode referanser: Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør: Og her kommer den største takken til de som virkelig fortjener det mest - dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk ....Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs! Tone Nygård: Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk! Flere referanser og mer info finner du på hennes hjemmeside New Spirit Communication. Nå er det introdukjsonstilbud på nybegunnerkursenen - klikk her! Trenger du kurs i blogging, les mer her.    [-]
Les mer
Asker 4 timer 1 190 kr
05 Apr
06 Apr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til gourmet kokkekurs med Geir Magnus Svae. I løpet av kvelden vil du lære å tilberede 3 ulike retter av lam i Miele’s produkter (dampkoker, kombidampkoker og stekeovn med KlimaPluss).Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
Asker 4 timer 990 kr
10 May
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi ta for oss delikatesser fra Middelhavet. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi ta for oss delikatesser fra Middelhavet. Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
Asker 4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi tilberede godbiter fra det Italienske kjø... [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen skal vi tilberede godbiter fra det Italienske kjøkken. Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter. [-]
Les mer
Oslo 2 timer 400 kr
Liten eller stor Chef? På lørdager kan barna delta på matlagingskurs som undervises på fransk! [+]
  Les Marmitons er tilbake. På lørdager kan barna delta på matlagingskurs som undervises på fransk!    Med erfarne Sophia Zidi fra So délices vil «les Marmitons» fra 6 til 12 lære å lage deilige retter som gruppen sammen vil kose seg med, og som de vil ta med hjem til familien. Neste gang tilbyr Sophia: Lørdag 4. februar 2017 kl. 10-12  - Pannekakedag – "Chandeleur" gjennom historien og verden Lørdag 25. februar 2017 kl. 10-12  - Romersk karneval og tilhørende tradisjonelle "bugnes"               Begrenset antall plasser. Betaling ved påmelding.  Påmelding : http://www.france.no/no/norge-oslo/kurs-sertifisering/laer-a-lag-mat-pa-fransk/   Mer informasjon om kurset og kursholderen : http://www.france.no/no/if-news/les-marmitons-vi-har-snakket-med-la-chef/     [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
Du fikk kanskje med deg Are Kalvøs bok om 158 kinarestauaranter i Norge? Dette er noe helt annet. Det kinesiske metkurset vil gi deg muligheten til å skape autentisk ki... [+]
Kinesisk matkultur er rik og kan by på et vell av smakfulle retter. Håkon Lindbäck har tilbragt mye tid på å studere kinesisk matkultur og arbeidet ved flere reastauranter i Kina for å lære seg grunnlaget for bredden i ekte kinesisk mat og Sichuankjøkkenet spesielt. Han har servert autentiske kinesiske måltider på oppdrag fra private og bedrifter i Oslo og vil nå dele på sin kunnskap for å gi flere mennesker en innsikt til å kunne skape herlige måltider med kinesiske retter i sitt hjem. en kinesisk middag er noe man gjør sammen og er ikke din rett og min rett. Maten settes midt på bordet og gjestene bruker hver sin lille bolle til å forsyne seg selv. Rettene er mange og varierte både i smak, ingredienser og tilbredningsmetode. Måltidet følger ikke fast struktur av typen forrett, hovedrett og dessert, maten kommer på bordet når den er ferdig og følger tilberedningens logikk og logistikk. Du fikk kanskje med deg Are Kalvøs bok om 158 kinarestauaranter i Norge? Dette er noe helt annet. Det kinesiske metkurset vil gi deg muligheten til å skape autentisk kinesisk mat hjemme på ditt eget kjøkken. Kurset starer klokken 13:00.   [-]
Les mer
Asker 4 timer 990 kr
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen. [+]
Miele’s matstudio ønsker å invitere til kokkekurs i bruk av kombidampkoker og stekeovn med klimapluss. Denne gangen står det Thailandske delikatesser på menyen.Kokken tilbereder maten. Du oppmuntres til å spørre og prøve produktene. Med oss på laget har vi mesterkokken Geir Magnus Svae, som er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi. Svae Regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv i OL i Erfurt 2012. For det norske kokkelandslaget vant han sølv i 2010, og ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2011. Vi avslutter kvelden med å nyte måltidet og et glass vin sammen. Det blir anledning til å stille spørsmål til kokken og Miele’s eksperter.  [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
29 Apr
På dette kurset vil du lære å lage nordkinesiske hvete-dumplings med et par tre forskjellige typer fyll og du lærer både å koke, dampe og pannesteke [+]
J 饺子- jiaozi - kinesiske dumplings, er tradisjonell kinesisk mat og var høyt elsket i det nordlige Kina allerede i antikken.   Å lage dumplings egner seg godt som sosial aktivtet man kan gjøre sammen med andre. Verbet for å lage dumplings på kinesisk er 包(bao1) [pakke, holde rundt, omfavne], og når kinesiske familier samler seg til nyttårsfeiring er det nettop for å pakke dumplings og holde litt rundt hverandre.   Det finnes et enormt antall variasjoner av dumplinger, både hva deig og fyll angår. I de sørlige deler av Kina er det ofte vanlig å bruke rismel til deigen, i nord er det hvetemel som gjelder. Dumplings kan i prinsippet fylles med hva som helst, men som et gjennomgåedne trekk er det ofte umami-faktoren som intensiveres i fyllet, sterke smaker - surt/sterkt/nummende/søtt – hører til i dipp-skålen.   Dumplings kan både kokes (水饺) [vann-dumplings], dampes (蒸饺) [damp-dumplings] (mye brukt i Dim-Sum) og pannestekes ( 煎饺) eller (锅贴) [pot-sticker-dumplings] (dette er omtrent som japanske gyotzo). Hvis du først lager noen dumplings hjemme kan du like så godt lage en god del. Ferske dumplings kan nemlig puttes rett i fryseren uten at kvaliteten taper seg nevneverdig, og når du en dag plutslig vil ha dumplings tar det bare korte ti minutter fra du tar dumplings ut av frysern til du kan spise!   På dette kurset vil du lære å lage nordkinesiske hvete-dumplings med et par tre forskjellige typer fyll og du lærer både å koke, dampe og pannesteke. Vi vil også lage en eller to passende små kalde sideretter og se på aktuelle typer dipp.   Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.   [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
29 Apr
12 Jun
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende. [+]
Å spise tapas er herlig uformelt og inkluderende.Et utvalg retter som er enkle å lage, enkle å servere og ennå enklere å spise. Det smaker jo så godt, som regel finnes noe godt i et glass ved siden av også.Tapas er spansk og kommer fra ordet tapar, som betyr «å dekke over» eller «å dekke til».  Sier man «una tapa» betyr det «et lokk». Opprinnelsemyten til tapas forteller om at man plasserte en liten brødskive på toppen av sherryglassene for å forhindre at fluene rotet seg nedi. Ingen liker vel fluer i sherryen sin. Senere ble det funnet opp masse småretter som passet på brødskivene. I dag finnes det et vell av småretter - ikke alle passer på en brødskive som balanserer på et sherryglass, men de smaker utmerket. Hos oss får deltagerne bryne seg på tilberedning av i overkant av 20 småretter. Det er mye matlæring for pengene! [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
24 Apr
29 May
Lær å lage italienske pizza av en danske og nordmann med kartofler og kokte poteter i blodet. [+]
Det er populært å kjøpe kjøtt som er marinert, vakuumert, kokt, grillet, revet, hakket,  sauset, puttet i brød og toppet med søt dressing før det endelig kan dyttes i munnen. Mulig det var svinekjøtt et sted i starten av prosessen, men det må man nesten ta en DNA test for å finne ut av.  Hvorfor ikke bare lage mat? Hva er galt med smaken av råvarene som er brukt? Hva med pizza? Pizza blir best når du lager den enkelt med få ingredienser. Pizza burde vært et synonym for godt. « Det smakte pizza." Enkel, fin, fyldig smak. Det er pizza.   Det kan være vanskelig å forstå hvorfor man skal gå på et kurs hvor man lærer at det enkleste er det beste.  Selv om pizza er enkelt å lage, betyr det ikke at man kan være kunnskapsløs når den lages. Jo bedre du forstår prosessene, jo bedre blir resultatet.  På pizzakurset jobber deltageren med deigen. Hvordan få deigen smidig, myk og smakfull? På pizzakurset jobber deltagerne med sausen. Hvordan få frem syren, sødmen og umami? På pizzakurset reflekteres der rundt toppeingen. Hvordan få den saftig og riktig tilberedt? På pizzakurset erfarer man rett tilberedning. Hvordan rett temperatur løfter skorpen sprø og smakfull?    Hvor langt unna ferdigpizza kan vi komme? Det kan du bedømme etter og ha spist deg gjennom kurset.  Det er foresten lov å fylle opp et glass eller to med noe italiensk.    Dette kurset arrangeres sammen med Forno vedfyrte steinovner http://forno.no . Vi vil gjerne fortelle om vedovnene på kurset, men det er ligger ikke en forventning om salg av ovn i enden av kurset.  Vi ønsker bare å formidle budskapet om enkelhet, renhet og smaken av råvarene som brukes. Smaken og stemningen blir italiensk av seg selv.   Kurset starter på mandager  kl 18.00 og på lørdager kl 12:00 . [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
15 May
Ser du etter et matkurs for dummies? [+]
Har du kjent på utfordringen av å ønske å lage god og smakfull mat til hverdags, uten å måtte bli en kokebokorm eller matbloggorm? Dette kurset gir deltagerne en grunnleggende innføring i matlaging. Kurset gir deg raske smakfulle hverdagsmåltider som samtidig er sunne. Vi tar utgangspunkt i vanlige råvarer du finner i butikken fordi vi ønsker at du raskt og enkelt tar i bruk det du har opplevd på kurset og at middagsplanen skal falle enkelt på plass i hverdagen. Du lærer å pimpe opp kjedelig mat til festmat og muligens blir du så inspirert av våre enkle kokkeprinsipper at du vil forsøke deg på å lage skikkelig festmat ved neste vennemiddag.     Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
22 Apr
Indonesia er bestående av 17 508 øyer, og deres kjøkken har påvirket matlaging i store deler av sørøst-Asia. I nederland er Indonesisk mat like vanlig som kjøttkak... [+]
Indonesisk jord er fruktbar og er meget velegnet for dyrking av mat.Indonesia er en øygruppe som består av mer enn 17.000 øyer og mange etniske grupper som gjør det indonesiske kjøkken spennende, unikt og smaksrikt.Det kulinariske Indonesia har påvirkning fra ulike kulturer som Kina, India, Midtøsten og Europa, og matkulturen er en uvurderlig rikdom for nasjonen Indonesia.Mattradisjonene er viktig for folk i Indonesia. Overalt finnes det restauranter, kafeer og spisesteder som tilbyr et bredt utvalg av mat.Indonesia og deres kjøkken har påvirket matlaging i store deler av sørøst-Asia.I Nederland er Indonesisk mat like vanlig som kjøttkaker i Norge.Men det indonesiske kjøkkenet er ikke veldig utbredt i resten av verden.Vi ønsker å introdusere “Dapur Indonesia” (“det indonesiske kjøkken”) til det norske folk og til Oslo spesielt.Indonesiske retter er rik på smak; oftest beskrevet som gurih (velsmakende som tilsvarerende umami) og pedas (krydret) , og også kombinasjonen av grunnleggende smak som manis (søt) , Asin (salt) , asam (sur) og pahit (bitter).Peanøtter er en mye brukt råvare og man har en sterk tradisjon med vegatarretter samt bruk av tofu og tempeh som proteinråvare i tillegg til kylling, okse og sjømat. Dette kurset har mange innslag av vegetarretter.Kurset holdes av Det Indonesiske Kjøkken www.indonesiskmat.comFørste kurs er 22.aprilKurset starter  kl 12:00 Meld deg på hobbykurs kr. 1 295,-Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 295 kr
27 Mar
08 Apr
27 May
Thaimat er lett, elegant, frisk og smakfull mat som bringer solen inn i våre frosne, nordiske kropper. [+]
Thaimat er gladmat fra en varm og rik kultur. Thaimatkurset gir deg anledning å møte nye råvarer, nye smaker og få nye munnopplevelser. Smakssenteret pepres av inntrykk og opplevelsen varer lenge. Kontrasten til det tradisjonelle norske kjøkken kan vel knapt bli større. Menyen tar for seg noen av de mest typiske thairettene; Vårruller, både ferske og friterte, Tom Ka Gai-suppe, Satai med kylling og peanøttsaus, And i rød currysaus og Fiskekaker, bare for å nevne noen av kursrettene. I Østen kjenner de til flere smaker enn her i vest. Tradisjonelt har vi brukt salt som smaksforsterker. I Thailand er man flinkere til å jobbe med hele smaksopplevelsen. Man er flinke til bruke forskjellige typer sødmer og kilder til syrlighet. Dessuten inngår smaken umami naturlig i mange av tilsetningssausene man bruker i thaimat. Begrepet umami var ukjent i Norge for få år siden, men i dag blir den innviede sekten stadig større. Stadig flere innforståtte kursgjester nikker diskré når umami bringes på banen.Bli med på thaimatkurset, så kan også du nikke bekreftende om noen spør om umami. [-]
Les mer