Matkurs og drikke
Matkurs
Du har valgt: Fisk og skalldyr, sjømat
Nullstill
Filter
Ferdig

-

Nettkurs 5 timer
Dette kurset tilbys gratis med midler fra Bransjeprogrammet. Målgruppen er de som jobber med sjømat. Er det virkelig gratis? Ja! Kursavgiften og lisens dekkes i sin hel... [+]
Introduksjon sjømatproduksjonFormålMålgruppeOm kurset og bruken av detteHygiene i sjømatproduksjonenTrygg matAktuelle farerSmittestofferKjemiske stofferFremmedlegemerForurensingProduksjonshygieneRen sone og uren soneProduksjonslokalerProduksjonsflytPersontrafikk og sluserRenhold, vask og desinfeksjonAvfallSkadedyrBesøkendePersonlig hygieneViktige punkter for personlig hygieneArbeidsantrekk og verneutstyrHåndhygieneSår og rifterMistanke om sykdomUtenlandsreiserUtstyrshygieneTyper utstyrPersonlig utstyrProduksjonslinjerMaskinerAnnet utstyrRegelverk og standarderRegelverkInternkontrollHACCP – Kontroll med kritiske styringspunkterMattilsynetPrivate standarder [-]
Les mer
Virtuelt klasserom 120 timer 23 900 kr
Har du praktisk erfaring fra fiskeindustribedrifter eller sjømatprodusenter og -eksportører, men mangler formell kompetanse? Da er fagbrev i sjømatproduksjon noe for deg! [+]
    Sentrale arbeidsområder for en fagarbeider i sjømatproduksjon er: mottak, kontroll og håndtering av råstoffer deltagelse i hele produksjonsprosessen logistikk, emballering og sporbarhet produksjonskontroll og lagerstyring bruk og enkelt vedlikehold av maskiner, verktøy og annet utstyr   Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen sjømatproduksjon. Sjømatproduksjon er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Den bygger på Vg1 Restaurant- og matfag, Vg2 Matfag og Vg3 Sjømatproduksjon (hovedområde). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 sjømatproduksjon og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er fagarbeider i sjømatproduksjon.   Hovedområder i Vg3 Sjømatproduksjon er:  Råstoff og produksjon: Hovedområdet handler om mottak og klassifisering av råstoff i samsvar med kvalitetsforskriften, kundekrav og produktomtale. Videre omfatter det førstegangsbehandling av råstoff og riktig valg av råstoff til produksjon ut fra art, størrelse og kvalitet. Riktig emballasje og de ulike kjøle-, tine- og frysemetodene står sentralt. Hovedområdet dekker også produksjon av konvensjonelle produkt, fileter, skalldyr og ferdigvarer og foredling av laks, pelagiske produkter og marint råstoff for konsum.    Hygiene og kvalitetsstyring: Hovedområdet handler om kvalitetsstyringssystem, internkontroll, personlig hygiene og produksjons- og næringsmiddelhygiene. Videre dekker det relevant regelverk, hygienesoner og den rollen tilsynsstyresmaktene har i bedriftene.    Bransje, bedrift og miljø: Hovedområdet handler om hvilken plass bedriften har i samfunnet, og rammevilkår, forretningsidé og organisering i bransjen. Det dekker også helse, miljø og sikkerhet.  [-]
Les mer
Oslo 4 timer 1 495 kr
03 Sep
08 Oct
12 Nov
Mange liker ikke fisk. Men vår påstand er at de fleste liker riktig tilberedt fisk [+]
Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur. Tilberedning av fisk er en vanskelig kunst. Mange liker ikke fisk. Men vår påstand er at de fleste liker riktig tilberedt fisk. Et fiskestykke kan være perfekt, smakfull og saftig tilberedt, men sekunder senere kan den oppleves som tørr og med kjedelig smak. På kurset har vi fokus på fiskemiddagen i hverdagene og vi har fokus på fiskerettene du kan briljere med på festmiddager.  Kurset tar for seg: Viktigheten av riktig temperaturer ved tilberedning av fisk. Demo på filetering av rund og flat fisk. Grunnleggende tilberedningsmetoder speking, damping, panering, steking og graving. I tillegg koker deltagerne kraft, til suppe og saus, som selvfølgelig også lages... enkelt fra bunnen av uten pulver fra pose... dessuten avslører vi et par kokketriks.  Deltagerne får jobbe med sjøkreps, blåskjell, torsk, kveite og laks. Ikke minst tar vi tak i hverdagsfiskemiddagen laget på fryst fisk.   Det blir laget en hel del mat, så det vil spises en hel del fiskemat. Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst, i løpet av kurset og til måltidet. Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet.Vi har alle rettigheter.   Hverdagskurs  starter kl 18 og lørdagskurs starter kl 12.Vår ankomstbar åpner en time før. Les om våre smitteverntiltak her Vi tilrettelegger for de fleste allergier eller livssyn om du benytter meldingsfeltet i påmeldingsskjemaet.  Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs.   [-]
Les mer
1 dag 1 065 kr
Et spennende matkurs som gjerne kan kombineres med vinsmaking! Her tilbereder gruppen tre - fire herlige retter. [+]
Sosialt arrangment/ "kick-off"; Et spennende matkurs som gjerne kan kombineres med vinsmaking! Her tilbereder gruppen tre - fire herlige retter sammen med en anerkjent kokk. Dette er en sosial og lagbyggende aktivitet som anbefales på det varmeste. Maten nytes deretter ved langbord i Fiskerimuseet.  Varighet: 4 - 6 timer.   Forslag til meny:  Skalldyrsuppe servert på sin beste måteKveitefilet med olivenpanade og spennende grønnsakerSjokolade delight Priseksempler:             Kr. 1.065,- per person v/ 14 personer. Kr. 1.495,- per person v/  8 personer.   Mineralvann, vin og øl kommer i tillegg.          [-]
Les mer
1 dag 2 450 kr
Norsk Sjømatsenter tilbyr et unikt amfi med plass til inntil 60 personer. Her kan man gjennomføre ulike arrangementer. [+]
Standard kurs-/ møtepakkeDagsleie av amfi med sitteplass til inntil 60 personer. Standard AV-utstyr. Kaffe/ te ved ankomst. Fiskesuppe med brød og kaffe til lunsj Priser:  Leie amfi kr. 2.450, Kaffe/ te ved ankomst kr. 20,- per pers. Llunsj kr. 75,- per pers. [-]
Les mer
1 dag 890 kr
Gøyal sjømatdemonstrasjon med kokk! [+]
BlåturGøyal sjømatdemonstrasjon med kokk!   Menyforslag:  Sjøkreps i safransausTre typer fisk med spennende grønnsakerMousse Tid: Ca 3 timer   Priseksempler:             980,- kr. per pers. v/ 30 – 45 personer 890,- kr. per person v/ 46 – 60 personer   Ta kontakt med Unni eller Eli ved Norsk Sjømatenter for et utforpliktende tilbud. [-]
Les mer