IT-kurs
IT kompetanse
Du har valgt: Personvern
Nullstill
Filter
Ferdig

-

1 treff i Personvern

Sorter på søkerangering, kursnavn, pris, sted, kursdato


Nettbasert kurs 1 200 kr
Dette kurset tar sikte på å gi en innføring i hvilke krav personopplysningsloven oppstiller, og i hvordan loven håndheves. [+]
Vi ser også på EUs arbeid med å innføre en ny personvernforordning. Hvilke endringer ventes i det norske regelverket, og når trer endringene i kraft? Virksomheter som behandler personopplysninger må forholde seg til en rekke krevende problemstillinger, som for eksempel: Hva er egentlig en personopplysning, og hva er vårt ansvar? Hva betyr Big Data, og hva ligger i at man har "rett til å bli glemt"? Når må vi be om samtykke fra den opplysningene gjelder? Er det lov å bruke skytjenester, og kan vi egentlig overføre personopplysninger til for eksempel India? Når må vi kontakte Datatilsynet på eget initiativ, og hva gjør vi dersom Datatilsynet kommer på besøk til vår virksomhet? Hvordan forholder vi oss dersom noen ber oss om å få innsyn i de opplysningene vi har?Vi tar sikte på å identifisere ulike virksomheters ansvar og plikter, og gi en veiledning i hvordan disse pliktene skal ivaretas:  1. Generelt om personvern Hva er egentlig personvern?  For å forstå personopplysningsloven er det nyttig å forstå hvilke verdier og prinsipper loven er ment å verne om.  2. Generelt om personopplysningsloven Datatilsynet avdekker stadig alvorlige brudd på loven. Skyldes det manglende evne eller vilje til å følge loven i de virksomheter som kontrolleres? Hva gjør det vanskelig å etterleve loven? 3. Om ansvarsforholdeneHvem er egentlig ansvarlig for å sikre at loven etterleves? Hvilket ansvar har en virksomhet som bare behandler personopplysninger på vegne av andre virksomheter, eller en virksomhet som helt eller delvis setter ut behandlingen til en tjenesteleverandør? Hva er en databehandleravtale? Og er det lov å benytte skytjenester? 4. Om internkontrollHva er internkontroll og hvorfor er det er lovkrav? Hva forventer Datatilsynet?5. Om informasjonssikkerhetLoven krever at det etableres tilfredsstillende informasjonssikkerhet. Hva innebærer egentlig det? Når er det for eksempel forbudt å bruke epost-kommunikasjon? Og hva må man passe på dersom man benytter en ekstern tjenesteleverandør? 6. Melde- og konsesjonspliktHvem må ha forhåndstillatelse fra Datatilsynet for å behandle personopplysninger? Og hvem kan i stedet nøye seg med å sende tilsynet en melding? 7. Tilsyn og sanksjonerHvem er egentlig Datatilsynet, og hva er deres oppgaver? Særlig om tilsynets kontrollvirksomhet og adgang til å sanksjonere lovbrudd. Hva kan du forvente dersom Datatilsynet besøker din virksomhet?  8. Morgendagens personvernlovgivningHva skjer i EU, og når ventes det innført et nytt regelverk? Hovedtrekk i EU kommisjonens forslag. [-]
Les mer