Kurs: Fisk og skalldyrkurs


Praksis4 timerKursNorsk
Start Sted Språk Plasser
06.02.17 Matkurs.no Stockholmgata 8 0556 Oslo, Oslo Norsk 11 Plasser



Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.

Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lange kalde vintre. Det gjaldt å fiske effektivt i stimer av torsk, sild og vandrende laks i elvene når den var tilgjengelig.  

Mens franske fiskere kunne bruke vinteren til å fange østers, kamskjell og andre delikatesser langs lange sandstrender, var de samme artene «trygge» i utilgjengelige, dype norske fjorder. Det samme var gjedde og abbor under tykk ferskvannsis. Det var viktig å bruke tiden på det som gav avkasting. Og det var om å gjøre og ta vare på «investeringen» slik at den holdt seg gjennom vinteren.

I dag er situasjonen en annen. Råvarene er lettere å få tak i, men vår matkultur har ikke tatt inn over seg disse delikatessene. Vi spiser fortsatt nesten bare laks, torsk og fiskeboller. Vi har råvarene, men ikke kulturen. Men vi kan videreutvikle oss. Vi kan bli flinkere til å spise alt det deilige man finner under vann. 

  • Praktisk filetering av rund og flat fisk.
  • Grundleggende tilberedningsmetoder som graving, varmrøking, marinering, sylting, speking, damping, pannesteking. i tillegg til koking av kraft til supper og sauser samt å lage farser av fisk.
  • Deltagerne får jobbe med sjøkreps og hummer
  • Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat

 



Stedsbeskrivelse


I våre kurslokaler.

Adressen er Stockholmgata 8.  

0566 Oslo



Forkunnskaper


Man trenger ingen forkunnskaper for å delta på dette kurset.



Varighet


Kurset begynner kl 18. og varer i overkant av 4 timer.



Studiepoeng


 

Ingen studiepoeng. Men kjærestepoeng kan det vanke om man serverer gode sjøretter... da orker man mer etter måltidet..



Innlevering


Bare bespisning.



Målgruppe


Alle som spiser



 Gavekort på kurs

Påmelding
Fisk og skalldyrkurs hos Matkurs.no
Start her
100% sikkert skjema
Tar ett minutt å fullføre
Hurtig respons

KAMPANJE!!!
Felt som er merket med * må fylles ut
Ønsket valuta *
Dato og sted *
Kursdeltakere
Hvor mange? (Gavekort)
Kampanjekoden er korrekt og rabatt er lagt til.
Fant ingen kampanje. Skrev du kampanjekoden riktig?
Kampanjekode er korrekt, men kampanjen gir ikke bedre pris enn nåværende kampanje.
Deltaker {{$index+1}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
{{total_price | fprice}} kr {{currency}}
{{total_price-total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_with_discount | fprice}} kr {{currency}}
{{total_vat | fprice}} kr {{currency}}
X

MVA per produkt:

{{arr[1]}}
Betalingsmåte *
Number: 1+2 *
Vennligst rett opp følgende og forsøk igjen
{{errors_msg}}
Sender...
Vent til opplasting av fil er ferdig

Dette skjemaet er 100% sikkert.
Matkurs.no vil snart kontakte deg og bekrefte!

Betaling vil skje via Payex (VISA, MasterCard, Diners Club, Eurocard med flere)



 

Åpen deltakerdiskusjon om kurset eller emnet

Del gjerne din erfaring eller tanker om dette kurset eller temaet med andre!



Anbefalinger fra andre brukere