Håndtverkskurs
Har du lyst til å bli fagutdannet? Drømmer du om å lage egendesignede møbler, jobbe med sveising, elektronikk eller kanskje asfalt? Da er du kommet riktig. I denne kurskategorien finner du utdanning og kurs som du behøver for å få fagbrev eller svennebrev i en rekke ulike fagområder! Utdanningene og kursene finnes både som nettkurs og som oppmøtebaserte kurs en rekke steder i landet.
En håndverker defineres som en fagutdannet spesialist som har gjennomgått læretid og har nødvendige, faglige og formelle kvalifikasjoner i det faget han utøver. En håndtverker har vært gjennom en svenneprøve og fått svennebrev, eventuelt blitt mester ved å bestå en mesterprøve. Personer som fullfører yrkesutdannelse i andre yrkesdag enn håndtverksfag, får fagbrev.
Nedenfor finner du underkategorier med kurs og studier som fører til svennebrev og til fagbrev. Populære kategorier er Håndverksteknikker, Fagbrev bygg og anlegg, Møbelsnekker, Stillasbyggerfaget og Elektrofag.
Mange tar fagbrev eller svennebrev ved å gå Vg1 og Vg2 innenfor ønsket fagområde før de er to-tre år i opplæring i bedrift. Deretter tar de den teoretiske og praktiske fagprøven/svenneprøven i samme fagområde. I de fleste fag er det også mulig å få svennebrev eller fagbrev som praktikant. Da må man ha opparbeidet seg en viss mengde arbeidserfaring innenfor det faget man ønsker å ta fagbrev/svennebrev i, for så å ta teoriprøve og praktisk prøve. Både for de som har gått veien gjenom videregående skole og for de som tar prøven etter en rekke praksisår, kan det lønne seg å ta et teorikurs før teoriprøven. Slike kurs finner du også i kursoversikten under!
Klikk deg inn på underkategoriene og videre inn på de ulike kursene i oversikten for å finne det kurset eller den utdanningen du er på jakt etter!
Start veien mot et fagbrev eller svennebrev ved å melde deg på et kurs eller utdanning i dag!